Udrensning på 15 dage

[ Opskrift ] Lagkage med blød nougat

Inden Lillemanden kom til verden, havde jeg aldrig bagt en eneste lagkage i mit liv. Men nu hanker jeg op i mig selv en gang om året for at lave en fødselsdagslagkage til ham, som han bliver glad for.

I år har han selv været med til at lave den, og faktisk var kagen ikke kun til ære for ham.

Jeg har nemlig fødselsdag i juni, Lillemanden har fødselsdag i juli, og hubbie fylder år i august. Så vi slog hele herligheden sammen og fejrede med boller og lagkage, som man jo bør.

Lagkagen fandt jeg inspiration til i Odense Marcipans hæfte “Marcipan lækkerier”. Jeg har dog taget mig en del friheder undervejs, fordi jeg bl.a. var bange for, at den blev for vammel med kun nougatcreme. Men resultatet blev, lige som det skulle.

lagkage-med-nougat-opskrift-urbannotes-dk

Opskrift på lagkagebunde med chokolade (8-10 personer)

Ingredienser:
3 æg
120 g sukker
1 1/2 spsk. vand
65 g mel
25 g kakao
1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du:
Del æg i hvider og blommer.

Pisk hviderne stive, tilsæt to tsk sukker, og pisk hviderne helt seje.

Pisk blommerne sammen med vand, og tilsæt resten af sukkeret.

Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.

Bland mel, kakao og bagepulver.

Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, tilsæt melblandingen, og vend det hele forsigtigt sammen.

Smør en springform (18 cm) med smør, og hæld dejen i formen. Bag den ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Tjek evt. med en strikke- eller spisepind, om den er klar.

Lad kagen køle helt af, inden du flækker den på midten, så du har to lagkagebunde.

lagkage-med-nougat-sommerlagkage-urbannotes-dk-opskrift

Inspiration til lagkagefyld og topping

Ingredienser til lagkagefyld: 
1 pose Dr. Oetker bagestabil kagecreme
5-6 dl letmælk

Sådan gør du:
Følg blot anvisningen på posen ift. kagecremen.

Stil den på køl, mens du laver nedenstående.

Ingredienser til lagkagetopping:
150 gram blødt smør
150 gram flormelis
200 gram Odense Blød Nougat
1 pose Dr. Oetker mandelflager

Sådan gør du:
Pisk smør og flormelis sammen med en elpisker, til det er en helt lind masse.

Skær nougat ud i mindre stykker, og pisk dem sammen med.

Toppingen skal være helt jævn og lidt stiv, så den er lige til at smøre på top og sider uden, at den dratter af.

Læg nu Dr. Oetker bagestabil kagecreme mellem de to bunde. Læg låget på, og smør top og sider med nougatcremen.

Strø Dr. Oetker mandelflager på toppen, og pynt evt. med blomster, flag eller andet.

Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen. Husk blot at stille den på køl over natten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udrensning på 15 dage