Corona-tid, hjemmekontor og mit bedste tip til streaming lige om lidt

Opskrift: Nem asiatisk-inspireret risret med sød soya-sovs og grimme grøntsager

[ Indeholder reklame ]

Som du måske husker, skrev jeg for nogen tid siden om en ny nem feel-good favorit herhjemme – nemlig Eat GRIM (læs mere om konceptet her). En boks med økologisk frugt og grønt, som leveres til din dør.

Vi modtager stadig boksen i ny og næ, og noget af det fede ved netop Eat GRIM er, at kassen ofte indeholder grønt, som man normalt ikke ser så ofte i supermarkedet. Og jeg kan sgu godt lide at variere lidt på temaet: Agurk, tomat og salat i ny og næ. Faktisk rigtig godt endda.

I disse Corona-tider har jeg sågar væsentligt mere tid til at stå i køkkenet, end jeg normalt har. Så jeg har eksperimenteret mig lidt frem med en her masse ting. Bl.a. med hjælp fra ting, der har forputtet sig i skuffer og skabe og indhold fra Eat GRIM kassen.

Noget er blevet knap så interessant. Andet er blevet nye favoritter, som vi gerne spiser igen og igen.

I sidstnævnte kategori falder den risret, som jeg blev inspireret til, fordi jeg fandt bladbede i en af vores Eat GRIM kasser. Sådan en bladbede ligner lidt bok choy/pak choi, som vi kender fra det asiatiske køkken i både smag og konsistens. Derfor fik jeg den idé, at jeg nok godt kunne få den til at passe ind i en lækker asiatisk ret med lidt sødme.

Og lige netop den risret med bladbede og en soyabaseret sovs strøg lige op øverst på listen over ting, som både den lille og den store mand i huset er begyndt at efterspørge jævnligt. Og jeg må sige, at jeg også synes, det smager virkelig godt!!

Det gode er, at det er super nemt at lave. Indeholder en masse gode ting. Kan varieres afhængigt af, hvad man har i køleskabet af grøntsager (jeg har også brugt fx ramsløg i retten en enkelt gang, hvilket også var top lækkert!!), og så er det en vegansk ret, så alle kan være med.

Prøv dig frem med grøntsagerne, hvis du har lyst, og ellers kan både bladbede eller bok choy/pak choi i hvert tilfælde anbefales.

Husk i øvrigt at bruge rabatkoden URBANNOTES, hvis du bestiller en kasse på Eat GRIM. Koden udløser en rabat på 20 pct. på den første boks, du bestiller 🙂

vegansk risret med soya og hoisin eat grim kasse urbannotes.dk vegansk risret med soya og hoisin eat grim kasse urbannotes.dk

Opskrift på vegansk risret med soya-sovs
Vi har brugt Plantebevægelsen Naturli Veggie Bites, når vi har lavet opskriften. Men retten kan også sagtens laves med kun grøntsager eller, bevares, hvis man absolut skal, med fx kylling 😉

Det skal du bruge:
75 g Veggie Bites
1 grøntsagsbouillonterning
Et bundt bladbeder eller tilsvarende andet grønt
2 stk forårsløg
1-2 dl vand
1 spsk solsikke stegeolie
1 dl soyasauce
1 dl hoisinsauce
1/2 tsk chilipaste
Brune ris

Sådan gør du:
Læg dine Veggie Bites i blød i kogt vand i en skål sammen med en bouillonterning. Lad det stå, til Veggie Bites’ene har suget alt vandet. Rør undervejs, så bouillonen fordeles i dine bites.

Pil stilken af bladbederne, da de kan være meget seje at spise.

Hæld olie på panden, og steg bites til de er gyldentbrune. Tilsæt så dine grøntsager, og steg dem sammen med, til de er bløde.

Tilsæt soyasauce, hoisinsauce og chilipaste og spæd til med lidt vand, og lad det koge op.

Server med ris.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona-tid, hjemmekontor og mit bedste tip til streaming lige om lidt