Skønhedsprodukter testes da på dyr ... eller hvad?

[ Opskrift ] Nemme kanelsnegle uden æg

Til trods for at weekenden endnu engang føltes lige en bid for kort (story of my life), så var det da trods alt en vaskeægte weekend, hvor jeg rent faktisk fik bund i nogle ting, nåede det meste af det, jeg havde sat mig for, og ovenikøbet fik slappet en lille bitte af, hvilket var pænt tiltrængt.

Manden var ude for at tømme sine forældres hus, da det netop er blevet solgt. Så Lillemanden og jeg havde weekenden helt for os selv, hvilket altid både er enormt hyggeligt og noget, som påvirker hørelsen, fordi han er i den alder, hvor han taler hele tiden.

Men så har vi samtaler om stort og småt, og jeg tror, vi begge lærer en helt masse – jeg lærer mest om Ben10 og Minecraft for tiden. Men sådan skal det åbenbart været.

Vi fik også sludret en hel masse i køkkenet, fordi jeg havde lovet barnet, at vi langt om længe skulle få tilbragt lidt hyggetid i køkkenet.

Det er der ikke altid så meget tid til i hverdagen, men i weekenden sætter vi begge stor pris på at snaske hele køkkenet til, hvorefter barnet forsvinder, og jeg ender med at rydde op.

Jeg kommer dog selv fra et hjem, hvor jeg stort set aldrig fik lov til at være med i køkkenet (vist nok, fordi jeg svinede lige rigeligt), så jeg lægger vægt på, at han skal være med i køkkenet, når han har lyst. Og det har han heldigvis i ny og næ – så længe oprydningen ikke er en del af aftalen.

Vi fik eksperimenteret med kanelsnegle, som endte med faktisk at blive veganske. For tiden forsøger jeg at skære så meget ned på de animalske fødevarer som muligt, og derfor må der eksperimenteres lidt. Men de blev heldigvis både gode og tilpas syndige, så det er bestemt ikke sidste gang, vi gør det.

Kanelsneglene kan naturligvis også laves med komælk og med ‘rigtigt’ smør. Men hvis man vil skære ned på de animalske produkter, og det kender jeg efterhånden mange, der vil, så kan de varmt anbefales.

Næste gang vil jeg også forsøge mig med at bage de lækre kanelsnegle uden gær. Men for nu blev vores weekend rigeligt forsødet med lune kanelsnegle, mens kulden huskede udenfor, og vi nød lidt kvalitetstid (og muligvis også et enkelt spil Minecraft) indenfor.

veganske kanelsnegle opskrift kanelsnegle uden æg urbannotes.dk

Du skal bruge:
Dej:
450 g hvedemel
50 g gær
3 dl havremælk
1/2 dl vand
1 tsk salt
3 spsk sukker

Fyld:
100 g smør (evt. Smørbar fra Plantebevægelsen, hvis kanelsneglene skal være helt vegansk)
80 g sukker
1 spsk kanel

Sådan gør du:
Opløs gær i lunkent vand, og bland dernæst resten af ingredienserne i skålen. Rør godt rundt, så dejen bliver en lind masse.

Lad dejen hæve i 25-30 minutter.

Rul dejen ud, og lav fyldet, som fordeles ligeligt på hele dejen.

Rul dejen sammen til en lang pølse, og skær den dernæst i skiver. Du bestemmer selv, hvor store kanelsneglene skal være, da det afgøres af tykkelsen på skiverne.

Fordel dine snegle på en bageplade, og tryk let på hver enkelt.

Lad kanelsneglene hæve cirka 15 minutter og bag dernæst i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader.

Gem nogle stykker til at forsøde hverdagen med. Det virker hver gang!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhedsprodukter testes da på dyr ... eller hvad?