Mortabu: Det er okay ikke at være perfekt mor

[ Opskrift ] Salte og søde vafler (D’Angleterre-stilen)

Forleden havde norske Wilfa inviteret til lidt af en vaffelfest på D’Angleterre i anledningen af nordisk vaffeldag og deres drønskarpe nye vaffeljern, som jeg nok skal fortælle mere om på et senere tidspunkt.

I forbindelse med arrangementet var D’Angleterre, som jo netop har fået en dejlig Michelin-stjerne ind under kokkejakken, så søde at afsløre, hvor de laver deres vaffeldej til både søde og salte vafler. Og damn, det smagte dejligt! Ja, faktisk drømmer jeg stadig om de salte vafler med confiteret svinebryst, løgmayo, asier, frisesalat og karse. Mums!!

Vaflerne bliver super sprøde og lækre, og så smager de dejligt syndigt.

Her er opskriften, hvis du også vil lege Michelin-kok 🙂

soede-og-salte-vafler-opskrift-urbannotes-dk

En perfekt vaffel formet med Wilfa Hjerterom og toppet med brændt marengs, æblepure og lun karamelsauce.

Vaffelopskrift fra D’Angleterre:
500 g mel
3/4 liter fløde
1/4 litter mælk
300 g usaltet smør
210 g æggeblommer
120 g æggehvider
50 g flormelis
2 g salt
4 g bagepulver
5 cl mørk rom

Æggehvider piskes hvide og luftige.

Smelt smør.

Bland mel, salt, bagepulver, flormelis og sigt det hele.

Tilføj mælk, fløde og æggeblommer, derefter piskes det til en dej. Vend derefter æggehviden og siden det smeltede smør i.

Til salte vafler bruges saltet smør i stedet for usaltet og flormelis reduceres til 10 g og salt øges til 10 g.

Bon appetit!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mortabu: Det er okay ikke at være perfekt mor