Fem oktober-favoritter

[ Opskrift ] Vafler med boghvedemel

Det var lang tid siden sidst. Altså siden vi har fået vafler til morgenmad.

Vafler har ellers i perioder været på menuen stort set hver evig eneste dag, fordi det er så frygteligt nemt lige at røre en vaffeldej sammen, smække lidt dej i vaffeljernet, og så ellers bare vente og gøre sirup, nødder, frugt og bær klar for dernæst at sætte sig foran sin tallerken med den fineste, lækreste (og ofte sundeste) vaffel foran sig.

Jeg har savnet det. Men jeg har lige været i en periode, hvor morgenerne ikke har været til at gøre så meget stads ud af morgenmaden.

I går nåede jeg ikke at spise morgenmad inden yoga kl. 9, fordi drengene havde været så søde (endelig) at lade mig sove lidt længere. Så da jeg kom hjem, var jeg både sulten og sprængfyldt med energi til lige at give mig i kast med en god vaffeldej.

Jeg har eksperimenteret en del med forskellige deje (med og uden æg) over årene, og jeg har efterhånden en god rutine. (Tjek evt. et par af mine andre vaffelopskrifter her)

Fælles for alle dejene er dog, at de gerne må være lidt sundere end den vaffel, man ellers får serveret med flødeskum og/eller softice på toppen i den lokale vaffelbiks.

Vafler skal nemlig også gerne mætte, og så skal de ikke være for søde. Der skal jo være plads til godt med mørk og lækker sirup på toppen.

En god gammel klassiker, som jeg hiver frem igen og igen, er dog boghvedevaflen. Boghvedemel er sundere end ren hvedemel på den måde, at boghvedefrø holder blodsukkeret mere stabilt.

Derudover er boghvedemel kendt for at være mættende i en helt anden grad end fx hvedemel, og som bonus virker boghvede stabiliserende på kolesterolniveauet i blodet.

Er man i øvrigt glutenintolerant, eller vil man blot gerne undgå for meget gluten, så er boghvede, i og med at boghvede er et frø og ikke et korn, også glutenfri.

Den primære årsag til at sætte tænderne i en boghvedevaffel er dog, at den smager fantastisk. Og det er jo sådan set også det vigtigste af det hele.

Jeg topper ofte vafler med både sirup og nødder – og så skader en lille halv avocado eller en håndfuld bær jo heller ikke.

Opskriften finder du nedenfor, hvis din søndag (eller mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag eller lørdag) skal være en tand lækrere – og tro mig, det bliver den!

boghvedevafler vafler opskrift boghvedemel sundhed urbannotes.dk

Opskrift: Boghvedevafler

Du skal bruge:
2 dl boghvedemel
2 dl mandelmel eller hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 æg
2 ½ dl. havremælk
2 spsk. olie

Sådan gør du:
Rør først mel sammen, og tilsæt så bagepulver og salt. Pisk sammen med æg, havremælk og olie.

Pisk i hånden, til du har en lind masse, og lad evt. dejen hvile lidt, inden du lægger den på vaffeljernet.

Bag i et vaffeljern (jeg bruger Wilfa hjertevaffeljern, som har en fantastisk overflade, hvor intet hænger fast), og server så dine boghvedevafler med sirup, nødder, frugt, bær eller en halv avocado.

Bon appetit!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

2 kommentarer

  • Helle Schrøder

    Hvor mange vafler(=en hel plade) bliver der ud af din opskrift?
    Mvh Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Jeg laver i et vaffeljern med en ret almindelig størrelse, og der kommer cirka fire vafler ud af opskriften afhængigt af, hvor tykke jeg laver dem.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem oktober-favoritter