Vi har taget en vild beslutning

[ Opskrift ] Vegetarisk miso ramen

Hvis nu du skulle finde på at spørge mig om, hvad min yndlingsret er, så ville svaret nok være: Miso ramen!

Ramen er i det hele taget noget, jeg kører tværs gennem byen og flyver om på den anden side af jorden for at spise. Og ender jeg på en restaurant, hvor de serverer ramen, så er det det, jeg bestiller. No questions asked.

En ramen kan varieres i det uendelige, og jeg har smagt mange virkeligt gode (og et par mindre gode), når jeg har spist ude. Men jeg har, indtil nu, aldrig lavet miso selv.

Det fik jeg dog lavet om på forleden, hvor jeg eksperimenterede mig til den perfekte (lidt spicy og meget mættende) ramen.

Min ramen er (naturligvis) vegetarisk. Men man kan sagtens bruge en anden type bouillon eller bruge en tynd skive svinekød eller oksekød, æg eller andet i retten. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Nogle af ingredienserne skal du nok i et asiatisk marked for at finde. Og alternativt har de et stort udvalg af asiatiske specialiteter (såsom misopasta og tang) her.

Jeg har valgt at lave min ramen med miso, fordi det er min favorit. Men er du ikke vild med miso, så kan det sagtens udelades, og du kani stedet skrue lidt op for soya og østerssauce.

miso ramen opskrift urbannotes.dk

Opskrift på miso ramen:

2 personer

Du skal bruge:
1 liter grøntsagsbouillon
2 spsk misopasta
2 spsk soya
200 gram risnudler
En håndfuld tang (snittet wakame)
1-2 forårsløg
Miniauberginer efter behov
Evt. dumplings (Jeg har fået serveret min ramen serveret med dumplings i Australien, så jeg stjal idéen, og det er faktisk ret lækkert!)

Sådan gør du:
Varm din bouillon op (evt. bare vand med en bouillonterning – easy peasy!), og opløs dernæst misopasta i bouillonen under svag varme.

Tilsæt soya (plus evt. 1-2 spsk. østersauce), rør rundt og smag lige til.

Tilsæt nudler, forårsløg, tang, miniauberginer, dumplings og evt. andet fyld efter ønske, og lad retten simre, til nudlerne er bløde.

Anret din miso ramen i en skål, og spis gerne med både ske og pinde for den ægte slubrefornemmelse, der hører med til ramen.

Velbekomme!

2 kommentarer

  • Michelle

    Hvor meget østerssauce putter du i? Ser virkelig lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Hov! Tog østersaucen ud af opskriften, fordi den jo ellers ikke er full blown vegetarisk (og jeg er jo “kun” pescetar). Men har aldrig fået tilrettet i selve teksten 😉 Men jeg bruger bare 1-2 skefulde. Smag til undervejs, så kan man altid tilsætte lidt mere.
      Lillemanden og jeg fik det lige igen i går. Og det smager himmelsk!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har taget en vild beslutning