Min ydre New Yorker ...

På med planlægningskasketten

Der har været lidt spænding omkring vores forestående rejse til Australien og New Zealand (mere om den her), fordi manden var i tvivl om, om han reeelt kunne holde fri i de cirka to måneder, som vi planlægger at være afsted.

Weekenden startede dog med en god nyhed, nemlig at mandens ferieskema til vinter nok skal løse sig, så vi bare kan begynde at planlægge nu. Så det har vi hermed gjort!

Faktisk er meget af weekenden gået med at planlægge. Der er nemlig en del, der skal falde på plads, når man sådan skal rejse rundt down under i hele to måneder. Men nu er vi ligesom i gang!

Vi har naturligvis kigget lidt på flybilletter over den seneste måneds tid, hvor flybilletterne til den del af året er kommet til salg. Lige med flybilletter handler det om at være så tidligt ude som muligt, hvis man vil have billetterne til en god pris, og det vil vi jo virkeligt gerne, da flybilletter til Australien eller New Zealand meget hurtigt kan stige fra 25.000 for os alle tre til 40.000. Og det sidste scenarie holder rejseopsparingen vist ikke helt til.

Vi har dog lige is i maven lidt endnu ift. flyrejsen. Vi har nemlig endnu ikke lagt os fast på, om vi vil starte rejsen i Australien eller New Zealand. Desuden skal vi have bestilt flybilletterne som rundrejse, så vi skal lige have planlagt, hvilken rute vi mere præcist vil tage, inden vi helt kan sætte os til tasterne og bestille.

Lige nu er der et par forskellige scenarier i spil. Men jeg regner med, at vi flyver fra København til Auckland, fra Christchurch til Sydney og hjem til København igen fra Cairns i den nordøstlige del af Australien, så vi endnu engang får glæden af hele den australske østkyst.

Men da vi stadig mangler at være 100 pct. sikre på den plan, så er kreditkortet altså endnu ikke blevet rødglødende på flybilletternes vegne. Hele puslespillet falder dog forhåbentligt snart på plads, så vi kan få kørt kreditkortet og få billetterne i hus.

Indtil videre er der dog én enkelt ting, som er hugget i granit. Vi skal fejre nytåret 2018/2019 i Sydney. Uanset hvad vi ellers beslutter os for på turen, så har nytårsaften i Sydney altså været en fast del af planen fra starten.

sydney operahus australien urbannotes.dk rejseblogger

// Sidst vi var i Sydney i 2013/2014. Siden har vi været andre steder i Australien men ikke i Sydney. Så det er vist på tide, at komme igen. Og ja, det er en meget lille Lillemand, der fjoller foran Operahuset i Sydney.

Vi fejrede nemlig også nytår i Sydney ved årsskiftet fra 2013 til 2014 (mere om det her), hvilket var en helt vild oplevelse, som vi gerne vil gentage, nu hvor Lillemanden er det ældre og kan få så meget mere ud af det, end han kunne dengang, hvor han sad i klapvognen og småsov under alle løjerne.

Eftersom Sydney nok er et af de steder i verden, som hiver flest besøgende til i forbindelse med nytårsaften, så er byen også ganske travl i lige den periode. Og hotelpriserne har en tendens til at blive skyhøje i hele Sydney og omegn på og omkring nytårsaften.

Da vi i går sad og kiggede på hoteller i Sydney, fandt vi da også ud af, at sådan cirka 80 pct. af hotellerne i Sydney allerede er bookede over nytåraften, og mange af hotellerne ville have et sted mellem 25.000 og 40.000 for 4-5 dages ophold omkring nytårsaften. Så vi tog lige en hurtig beslutning og sørgede for at bestille hotellet med det samme, så det i det mindste er sikret.

Sydney tower rejseblogger urbannotes.dk

// Sydney er smuk og virkeligt fin. Den er langt fra min favoritby i Australien. Men den er det vildeste sted at holde nytår!

Og nej, vi slap ikke hverken 25.000 eller 40.000 for et hotelophold i Sydney over nytår. Istedet måtte vi af med cirka 6.000 kr. for fire nætter, hvilket stadig er utroligt mange penge. Men Sydney er bare den suverænt dyreste by i Australien, når det gælder hoteller – også når det ikke lige er nytår. Så vi følte næsten, at vi gjorde et helt godt køb – men også kun næsten.

Det føles i øvrigt helt rart at være i gang med både planlægningen og med indkøb af de forskellige dele af rejsen.

Den første gang man taster kreditkortoplysningerne i forbindelse med en rejse er altid lidt særlig, fordi det så er endegyldigt, at det kommer til at ske. Der er ingen vej udenom, simpelthen.

At vi så bare lige mangler de sidste håndører på rejseopsparingen, flybilletter, diverse oplevelser, hoteller i ganske mange andre byer, togbilletter, visum og diverse andet er en helt anden snak. Det hele skal nok lykkedes. Det har det jo heldigvis gjort så mange gange før 😉

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ydre New Yorker ...

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com