En billedvæg, der vækker minder + en lækker rabatkode

Seks bøger, I vil nå at læse i sommerferien

[ Indeholder reklame ]

I gamle dage fik jeg altid delt en god bog, jeg eller Lillemanden havde læst, med det samme på bloggen. Men på det seneste har der for det første ikke været så meget tid og energi til at læse helt så meget, som jeg ellers gør. Og nu hvor Lillemanden læser meget selv i skoleregi, så bliver det også kun til godnathistorien i ny og næ, som vi læser sammen.

Men derfor har vi da alligevel fået læst en lille bunke bøger “siden sidst”, og særligt i sommerferien synes jeg selv, at det kan være rigtig rart at få anbefalet en god bog, som man kan lukke sig inde med på en regnvejrsdag, eller som kan læses ved poolen eller under parasollen på altanen. Derfor tænkte jeg, at jeg lige ville tippe om den bunke af særligt gode bøger, som vi har læst sammen og hver for sig de seneste måneder.

Gode bøger kan man nemlig faktisk ikke få nok af, og jeg håber og satser stadig på, at Lillemanden en skønne dag også vil nyde at fordybe sig en bog af lyst og ikke, fordi han skal. Han er dog stadig meget glad for at få læst historier op, men det kniber lidt med at sætte sig ned for selv at læse for sjov.

De børnebøger, jeg anbefaler nedenfor, er dog nogen, vi har læst sammen, og så indeholder listen også et par stykker, som jeg har fordybet mig i på egen hånd, og som jeg har nydt lidt særligt.

boganmeldelser bøger blog bogblog lars danneskov paulo coelho bo fra østerbro floras sommerkøkken urbannotes.dk

Pruttebukser og båthorn
Sjældent har vi grinet så meget lige før sengetid, som da vi læste “Pruttebukser og båthorn”! Lars Daneskov er ganske enkelt en fantastisk fortæller, som forstår at se verden med skæve børnebriller, og som kan skrive, så både børn og forældre føler sig fantastisk underholdt og er lige ved at tisse i deres pruttebukser!

“Pruttebukser og båthorn” handler om Anton, som bor sammen med sin mor, der pludseligt er blevet noget spirituel, og som derfor vil lave om på en masse ting i deres fælles liv. Anton er dog ikke fan – hverken af morens nye jeg eller af hendes idéer, og i forsøget på at få sin mor på bedre tanker, kommer han og bedste-veninden ud for ganske mange noget vanvittige ting.

Alt ender naturligvis lykkeligt, men de skal alle igennem ganske mange strabadser, inden de når så vidt.

“Pruttebukser og båthorn” er skrevet af Lars Daneskov og udgivet af Politikens Forlag.

Sigurd fortæller om kongerækken
Fra en fantastisk fortæller i børnehøjde til en anden. Jeg har før anbefalet Sigurd Barrets fantastisk lærerige fortællinger, og jeg gør det gerne igen, når det kommer til “Sigurd fortæller om kongerækken”.

I Sigurd Barrets seneste bog har han kastet sig over at fortælle om samtlige danske konger gennem tiden lige fra sagnkongerne og til vores kommende konge Frederik den 10. Endnu engang er han grundig som bare pokker, drysser ud af lige præcis den mængde viden, som man har brug for for at blive klogere, på hver enkelt historie, mens tonen hele vejen igennem holdes let og underholdende og altid med et glimt i øjet.

Jeg skal da i øvrigt ikke sig mig fri for, at jeg også har lært en del om den danske kongerække ved at læse bogen op …

“Sigurd fortæller om kongerækken” er skrevet af Sigurd Barret og udgivet af Politikens Forlag.

Bo fra Østerbro
Det er efterhånden ret sjældent, vi læser børne-børnebøger, fordi Lillemanden efterhånden skal have lidt mere fart over felten, end hvad de typiske bøger til mindre børn kan tilbyde.

Men “Bo fra Østerbro”, som ellers ligner en klassisk børnebog for lidt mindre børn, er lige en tand anderledes. Selvom den er ret let læst, og vi har kunnet skiftedes til at læse op for hinanden i den, så har den en del mere kant og er faktisk både underholdende og lidt særlig. Ikke mindst i illustrationerne, som Lillemanden har været meget optaget af.

Læs den, hvis I ikker bange for glimt i øjet og for at stifte bekendtskab med en række skæve eksistenser fra et af Københavns smukke brokvarterer – og for bandeord i øvrigt.

“Bo fra Østerbro” er skrevet af Jens Peter Kaj Jensen og udgivet af forlaget Vilde Dyr.

Velkommen til Floras sommerkøkken
Egentligt har jeg haft Jenny Colgans fine lille bog liggende på natbordet i nogen tid, fordi jeg ikke lige kunne komme i gang med den. Men da jeg først fik den åbnet, blev den slugt på ganske få dage.

“Velkommen til Floras sommerkøkken” er nemlig let læst og derfor oplagt som hyggelig sommerferielæsning, men den er også virkeligt fint fortalt, fyldt med charme og virkeligt hyggelig.

Kort fortalt handler den om Flora, som forlader det pulserende storbyliv i London til fordel for en arbejdsopgave på den lille ø Mure, hvor hun er født og opvokset, men som hun også forlængst har lagt bag sig for at forfølge karrieren i storbyen. Hun regner med, hun kun skal være der for nogle dage, men efterhånden som opgaven udvikler sig, ender hun med igen at være del af hverdagen på øen med alt, hvad dertil hører at kærlighedshistorier, succes, fiasko og virkeligt mange kager.

“Velkommen til Floras sommerkøkken” er skrevet af Jenny Colgan og udgivet af Cicero.

Alef
Sidst men ikke mindst vil jeg lige give mine varmeste anbefalinger til “Alef”, som er den anden eller tredje bog, jeg læser fra dygtige Paulo Coelhos hånd og hjerne. “Alef” er en anderledes personlig fortælling af den meget dybsindige forfatter og derfor også et kig bagom, hvem Paulo Coelho egentligt er.

Bogen handler om hans egen åndelige krise, der fører ham på en lang rejse for at udforske meningen med livet, og man kan derfor ikke undgå at reflektere over sin egen tilgang og ønsker til livet gennem hans ord og tanker – også selvom man måske ikke lige vil inddrage hverken gud eller kirke.

“Alef” er naturligvis en smule tungere end det lette og luftige sommerkøkken ovenfor, men den er også rigtigt godt fortalt, og hvis man vil have noget lidt mere tankevækkende at forsøde sommerferien med, så er den oplagt.

“Alef” er skrevet af Paulo Coelho og udgivet af Bazar.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En billedvæg, der vækker minder + en lækker rabatkode