En hel bunke ting fra modeugen, jeg glæder mig til i den kommende sæson

Selvgjort er velgjort – og de par ting, man skal være opmærksom på

I morgen er det en uge siden, vi landede med flyet i København ovenpå rundt regnet to en halv uges rejse i hhv USA og Mexico. Nærmere bestemt Los Angeles og Isla Mujeres.

Jeg var ikke så aktiv undervejs på bloggen – primært pga lidt slattent wifi undervejs men også, fordi jeg ganske enkelt havde brug for lidt ferie. Sidstnævnte kan jo ske for selv den bedste.

Til gengæld fik jeg postet lidt på Instagram fra turen og skudt en masse stories afsted på samme. Og det affødte en hel bunke af spørgsmål fra dejlige mennesker, der fulgte med os på turen over Atlanten.

En del af dem handlede om, hvor vi havde købt vores rejse, hvem vi rejste med, hvad vi havde gjort rent praktisk etc. Og så handlede rigtigt mange af dem, ikke helt overraskende, også om utroligt smukke Isla Mujeres, som mange følte sig fristede af til en kommende rejse. Men den ø fortjener vist et seperat indlæg eller to. Uf, det var paradis på jord!

Hvis jeg istedet skal starte med det lidt mere praktiske omkring vores rejse, som dette indlæg er tiltænkt, så lad mig sige med det samme, at vi altid bestiller den slags rundrejser på ‘gør-det’selv’-maner.

På den måde får vi rejsen præcist, som vi vil have den. Vi får de afgange, vi ved, der passer os, og vi får de dage hvert enkelt sted, som vi har lyst til, og til de priser, vi synes, er fair.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan man rent praktisk gør den slags – altså planlægger en rejse på egen hånd – som de, der gerne vil i gang med at planlægge selv, kan kaste sig over.

isla mujeres mexico flamingo badedyr urbannotes.dk

// Lillemanden forstår at nyde livet, når vi har ferie. Og det er ham vel undt😉

Ift. vores seneste rejse foregik det lidt på samme måde.

Vi fandt en rundrejse på denne hjemmeside (klik blot ‘Rundrejse’ i toppen), sorterede efter først og fremmest priser, dernæst på antal timer på farten og stop undervejs og så på, hvilke tidspunkter på dagen, vi skulle rejse, hvilket ofte har stor betydning for fx sådan noget som jetlag.

Vi endte med at flyve med Norwegian fra København over London og så videre til Los Angeles på udrejsen.

Efter syv dejlige dage i skønne LA fløj vi så videre med Southwest fra Los Angeles til Cancun, hvorfra vi tog en katamaran fra Cancun til Isla Mujeres.

Det tog kun lidt over fire timer at flyve fra Los Angeles til Cancun, så det var en hurtig tur, hvor vi blev fordret godt med både sodavand, kaffe og peanuts på bedste amerikanske vis.

Efter ni dage på fantastiske Isla Mujeres tog vi katamaranen retur i samtlige 18 minutter, blev kørt af en chauffør til Cancun Lufthavn, hvorfra vi fløj til Fort Lauderdale i USA, videre til London (shit, det var koldt!) og til slut til lille København – men først efter, at vi naturligvis havde tømt EAT i Gatwick Lufthavn for diverse sandwiches, kaffe og friskpresset juice.

santa monica pier urbannotes.dk

// En tidlig tåget morgen i Santa Monica. Det lignede næsten et stort postkort.

Hotellerne i både Los Angeles og på Isla Mujeres bookede vi hersom vi faktisk altid gør, fordi vi får en gratis overnatning for hver 10. overnatning, vi køber, og fordi de ofte har gode rabatter og et stort udvalg.

Vi endte med at skifte hotel den sidste aften i LA, så vi boede på hotel helt ude ved lufthavnen, hvilket kan være en god idé, når man skal nå et tidligt morgenfly, og man befinder sig i en så stor by som Los Angeles, hvor trafikken kan være fuldkommen vanvittig, og man hurtigt kan hænge i timevis i en bilkø. Men med Uber gik hele hotelskiftet heldigvis nemt og smertefrit (ja, vi elskede Uber!)

I det hele taget er det utroligt nemt at sammensætte sådan en rundrejse selv. Også selvom der eventuelt er mange flere stop.

Man skal naturligvis først og fremmest gide det og synes, det er sjovt og spændende at have frit valg på alle hylder. Men det er heldigvis en hel sport for os, og vi synes, det er en del af forberedelsen og glæden ved at rejse rundt i verden.

Man skal naturligvis være opmærksom på, at rejsegarantien, som man som regel får med i købet, når man fx bestiller en charterrejse eller en anden pakkerejse gennem et bureau, ikke følger med. Så rejseforsikringerne skal være på plads, når man pakker sin rejse selv.

Dog har vi (7-9-13) aldrig oplevet noget, som rent faktisk har krævet brug af vores rejseforsikring på nogen af vores mange rejser. Men lige i det tilfælde er det bedre at have fuld rygdækning fremfor at stå med håret i postkassen et sted ude i den store verden.

At vi så denne gang var lige ved at misse hele to fly på vejen hjem, fordi den hjemmeside, som vi var endt med at bestille flybilletterne på, havde givet os nogle komplet forkerte flytider, er en helt anden snak.

Når jeg lige får tid skal jeg vist have et alvorsord med Kiwi.com, som hjemmesiden hedder, for de får ikke de bedste anmeldelser fra os – grrr!! Men det er altså så også den første (og forhåbentligt sidste) gang, vi har oplevet den slags.

Ud over rejseforsikring skal sådan noget som eventuelt visum til et land naturligvis også være på plads før afrejse. Fx skal der altid ESTA til i USA, hvilket man meget nemt selv kan søge om (på dansk) her. I Mexico skal der til gengæld ikke noget visum til for danskere lige pt. Men tjek altid den slags på de officielle hjemmesider inden afrejse, da det også nogle gange bestemmes af, hvad man skal i et land, og hvor længe man har tænkt sig at blive.

Det lyder måske alt sammen lidt besværligt. Men det er det slet slet ikke.

Faktisk kan det virkeligt anbefales at rejse på den måde, fordi man har rigtig godt styr på budget, har masser af fleksibilitet og nemt kan sammensætte en rejse præcist, som man allerhelst vil have den. Så hvis man gider (og også lige taler med nogen om rejseforsikring plus lurer lidt på visum), så skal man da bare springe ud i det.

Vi kan i hvert tilfælde godt lide den måde at rejse på, når det handler om rundrejser. Og bonus er, at det ofte er billigere at rejse på den måde, fordi der ikke er en rejseagent eller et rejseselskab, som også skal tjene på rejsen.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hel bunke ting fra modeugen, jeg glæder mig til i den kommende sæson

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com