Opskrift: Vegansk cremet løgsuppe

Siden sidst …

Det er ret lang tid siden, jeg sådan for alvor har tjekket ind her på bloggen. Det er ikke af uvilje. Men jeg skal gøre en lang historie kort: Tiden og motivationen har manglet. Jeg har derfor også været i tvivl om, om bloggen egentligt, efter mere end ti år på mediet, skulle lægges stille i graven.

Men lige som jeg har taget beslutningen om, at det er det, der skal ske, så kommer jeg alligevel i tvivl. For jeg savner selv fordybelse på de sociale medier. Jeg savner opslag, jeg kan bruge mere end et splitsekund på. Jeg savner substans og ikke-sponsorerede indlæg. Jeg savner ord og billeder, der er formidlet, fordi man ikke kan lade være, og ikke, fordi en algoritme dikterer det.

Manglen på netop det har nemlig, set i bakspejlet, været med til at slå de sociale medier, Instagram og blogs, lidt ihjel for mig. Ikke på én gang. Men over tid. Lang tid.

Og jeg kan mærke, at jeg, hvis jeg skal finde lysten og motivationen igen, skal tilbage til de gamle dyder. Mine gamle dyder. At skrive om det, jeg ikke kan lade være med at skrive om. Når jeg har tid og noget på hjerte.

Når du læser nedenstående, tænker du måske: Shit, nu har hun da for alvor ramt den tidligere midtlivskrise. Og ja, det har hun måske. Men hey, hvis jeg må citere Trump for både første og sidste gang i mit liv, så har jeg aldrig haft det bedre!

Conni Lagergreen schmidt urbannotes.dk glossier hættetrøje hoodie blog

Siden sidst …

… Har jeg set David Attenboroughs fuldstændigt vanvittige dokumentar og vidnesberetning “A Life On Our Planet” i Empire Bio. Helt sikkert en film fortalt af en ganske enestående mand, som bør ses af alle og enhver. Og hvis man kan komme igennem den, uden at tudbrøle undervejs, så fortjener man faktisk at være det sidste overlevende menneske på jorden, når jorden brænder under ens fødder. Eller at blive kvalt i et mundbind, der blev kastet skødesløst i søerne.

… Er jeg begyndt til spinning (eller bike, som de kalder det i Fitness World), og selvom jeg var overbevist om, at den slags ikke var noget for mig, så kan selv en yoga- og pilatesfan, pludseligt finde glæde i at svede, så det hagler af hele kroppen. Jeg smiler stort hele vejen igennem samtlige 55 minutter! Er det underligt?

… Er jeg kommet meget tæt på at leve en helt plantebaseret hverdag. Herhjemme spiser jeg i hvert tilfælde vegansk. Når jeg er ude, er det sommetider sværere, faktisk rigtig svært, altid at finde de helt plantebaserede alternativer, så der må jeg indrømme, at jeg stadig spiser vegetarisk, hvis andet ikke kan lade si gøre. Men jeg øver mig, og jeg nyder det samtidigt. Min krop er blevet mit tempel. Okay, det kunne jeg godt selv høre lød underligt!

… Har jeg lyttet til min første podcast. Ja, den trend var jeg vist længere end gennemsnittet om at hoppe på. Men hey, jeg kan ret godt lide at høre musik, når jeg går, cykler eller løber. Men DR’s “Genstart” podcast om Den sjette massedød er intet mindre end fantastisk fortalt. Og virkeligt nedslående, informativ og meget interessant på en og samme tid. Haps den på cykelturen gennem byen, og du ville ønske, at du løb eller gik en tur i det fri.

… Er jeg stødt på de første corona-smittede i min omgangskreds. Jeg har indtil for nyligt ikke kendt en eneste, der har haft corona. Men nu kender jeg faktisk nogle stykker. Men hey, hatten af for, at folk råber ud over tagene, at de er smittede! Flere af dem, tak!

… Har jeg forsøgt at skære ned på min tid på sociale medier. Jeg ved ikke, hvorfor det skal med i et indlæg på et socialt medie. Men hey! Ingen er perfekt. Jeg ville dog faktisk gerne tilbage til en hverdag, hvor de sociale medier fylder væsentligt mindre. Og nu har jeg jo opdaget podcast, så måske …

… Har jeg, som en del af Buster Filmfestival, som vi var 2020-ambassadører for, set filmen “Mia and The White Lion”, som trak så mange tårer, at jeg ikke var sikker på, jeg nogensinde ville være i stand til at hydrere igen. Og jeg formår endda at indtage nok væske efter spinning, at jeg ikke ender med hverken surhed eller hovedpine! Fuldstændigt fantastisk og utroligt nedslående film om jagten på de få tigre, vi har tilbage i verden. Endnu en, som bestemt bør ses.

… Har familien investeret i streamingtjenesten Disney+. Jeg ved ikke helt, om det er noget, vi skal have vildt længe. Men lige nu suger vi Marvel-film og -serier samt nogle af de få gode dokumentarer, der er, til os, og så må vi se, hvornår vi savner Netflix eller HBO igen. Vi har dog et princip om, at vi ikke skal have for mange streamingtjenester ad gangen, fordi det hurtigt bliver endnu en tidsrøver. Lige nu er det altså hayu og Disney+.

… Har jeg drømt mere om at rejse til de varme lande end måske nogensinde før. Det der med, at vi ikke har en dejlig rejse i kikkerten overhovedet, er ved at drive mig til vanvid. Vi havde egentligt talt om at rejse til Australien og hjælpe med at plante nye træer. Men rent realistisk kommer det desværre nok ikke til at kunne ske. Åh corona, skrid nu for h****** snart igen!

… Har jeg omfavnet efterårssæsonen med en masse dejlig suppe. Jeg glemmer lidt fra gang til gang, hvor godt sådan en hjemmegjort suppe egentligt smager. Særligt, hvis den bliver godt krydret og ekstra cremet med lidt Oatly iMat tilsat. Græskarsuppe er klar undervurderet! Og det samme er løgsuppe (jeg smed opskriften ind her for nyligt).

… Er vi blevet (næsten) færdige med renovering af vores badeværelse og har fået snedkerbygget en virkeligt smuk væg med genbrugsvinduer fra Genbyg i soveværelset. Nu mangler vi bare resten af renoveringsprojektet. Det er heldigvis i fuld gang i soveværelset, hvor vi fandt skimmelsvamp helt tilbage i februar!! Kæft, det har trukket tænder ud.

… Er jeg næsten blevet kvalt af min Hövding cykelhjelm, da den pludseligt besluttede sig for at lade sig aktivere midt på Nørrebro, da jeg lige var hoppet af cyklen. Shit, et chok jeg fik! Den er sågar netop blevet ombyttet til en ny, fordi den gamle pludseligt ikke virkede. Nu overvejer jeg lidt en god gammeldags cykelhjelm.

… Har jeg arbejdet lidt for meget. Det forsøger jeg egentligt at undgå. Men sommetider må man løbe stærkt. Og så kan man forhåbentligt gå lidt langsommere en anden god gang.

… Har jeg frosset helt ind til knoglen. Puh, det bliver en lang vinter.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Vegansk cremet løgsuppe