Den bedste vandfaste mascara er slet ikke vandfast

Sidste glimt fra New Zealand: Tanker om Christchurch + en lille guide til byen

Forleden kunne vi konstatere, at det allerede er snart fire måneder siden, vi kom hjem fra vores lange rejse gennem New Zealand og Australien. Det betyder også, at det allerede er mere end fem måneder siden, vi forlod New Zealand, hvilket er lidt vildt at tænke på, når man nu synes, man stod der og kiggede på rullende bakker i et af verdens smukkeste lande for blot et par uger siden.

Vores sidste stop på rejsen gennem New Zealand var Christchurch. Byen, som, i hvert tilfælde indtil for nyligt, var mest kendt i resten af verden for to store jordskælv, der jævnede meget af byen med jorden for 7-8 år siden.

De jordskælv bærer byen i høj grad stadig præg af (både fysisk og psykisk), og store dele af indre by i Christchurch er fortsat fyldt med stilladser, afspærringer og huse, der nødtørftigt holdes på plads af store aggregater i hver sin ende, så husene ikke trimler endnu mere sammen.

På den måde var Christchurch en noget anderledes by for os at besøge efter at have rejst rundt i landet i små tre uger.

Vi havde dog kun et par dage til at gå på opdagelse i Christchurch, inden vi skulle videre til Sydney for at holde nytår. Men de par dage var faktisk også nok. Indre by i Christchurch er nemlig endnu sådan et puslespil, at der ikke er så meget at opleve.

Vi gik dog en lang tur i botanisk have i Christchurch, som er rigtig fin, og så tog vi ellers ud i de lidt mindre kvarterer i udkanten af centrum, hvor der var knap så mange containere fra byggearbejdet, som spærrede for udsynet til alt det andet, og hvor livet var lidt mere, som det (formentligt) altid har været.

Christchurch var da også på mange måder en helt og aldeles anderledes by at besøge sammenlignet med fx Wellington og Auckland, som vi var så heldige at opleve tidligere på vores rejse gennem New Zealand.

christchurch new zealand guide urbannotes.dk
christchurch new zealand guide urbannotes.dk

For det første var byen, af naturlige årsager, slet ikke så fin, som fx Wellington, som vi faldt pladask for alle tre. Men det giver måske sig selv, når man har kæmpet med at få opbygget sin by for milliarder af kroner de seneste små ti år. Det efterlader måske bare ikke så meget rum for at kræse om detaljerne – endnu.

For det andet var mentaliteten væsentligt anderledes end den, som vi ellers mødte i New Zealand.

Vi følte os ganske enkelt ikke lige så trygge, som vi ellers havde gjort på hele rejsen. Der var flere “bøller” og irriterende typer i Christchurch.

Fx blev vi flere gange råbt ad fra biler, der passerede os med høj hast, når vi gik og passede os selv langs en helt almindelig vej. Og da jeg gik ind på en tankstation i Christchurch for at tanke en kom kaffe til gåturen, mens mine to mænd ventede udenfor ved vejen og stod og talte sammen, var der nogen, der valgte at kaste en fyldt slush-ice efter dem fra en bil … Og det er blot for at nævne et par af de eksempler på den noget anderledes opførsel, som vi stødte på i forbindelse med bare et par dage i byen.

Christchurch var med andre ord et lidt kedeligt farvel til et ellers så fantastisk fint land. Og når (og jeg skriver når) vi en dag skal tilbage til New Zealand, vælger vi nok ikke at lægge vejen omkring Christchurch igen.

Sidder der dog nogen i den anden ende, der skal et smut til Christchurch, så er her lige en lille håndfuld anbefalinger til gode steder i Christchurch, som er værd at lægge vejen omkring – trods alt.

christchurch new zealand guide urbannotes.dk christchurch new zealand guide urbannotes.dk

Vores lille guide til Christchurch New Zealand:

Her drikker man god kaffe i Christchurch
Jeg fik selv anbefalet C1 Espresso af en følger fra New Zealand på Instagram, da jeg efterspurgte gode steder at gå hen i Christchurch, og det slog ikke fejl. C1 Espresso ligger lidt i udkanten af centrum i Christchurch, men til gengæld kan man få serveret super nørdet og lækker kaffe i omgivelser, som nok var nogen af de fineste og hyggeligste, vi stødte på i Christchurch.

christchurch new zealand guide urbannotes.dk C1 espresso

Her spiser man godt i Christchurch
Det er ikke sådan, at man vælter sig i gode spisesteder og caféer i Christchurch. Vi fandt dem i hvert tilfælde ikke på vores korte visit i byen. Derfor endte vi også på Foundation Café mere end en gang, fordi vi vidste, de serverede veltilberedt mad med ordentlige ingredienser og masser af smag. Foundation Café er oplagt til en ordentlig mættende morgenmad eller frokost og en god kom kaffe. Og man kan sågar finde nogle fine vegetariske alternativer på menuen, hvis man er til det.

Foundation Cafe christchurch new zealand guide urbannotes.dk

Her får man græs under fødderne i Christchurch
Gør dig selv en tjeneste og forlad den lidt triste indre by til fordel for en gåtur i Christchurch botaniske have. Den er fyldt med glade mennesker, smukke grønne områder og masser af liv af alskens art. Lige på den anden side af haven, finder du en række områder, hvor du bl.a. kan lure på de lokale pensionister, der spiller golf og tennis i haven.

Her finder man gratis kultur i Christchurch
Store dele af Christchurch er som ét stort kunstmuseum. Af street art! Så bare hold øjnene åbne, og du vil helt sikkert finde masser af fin gadekunst på mange af de gadehjørner, du drejer omkring.

christchurch new zealand guide urbannotes.dk

Vil du se mere fra Christchurch, så har jeg klippet den lille video nedenfor sammen fra vores besøg i byen, som måske giver et lille glimt af, hvad det egentligt er for et sted.

Find flere videoer fra turen her.

En lille film fra Christchurch, New Zealand:

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste vandfaste mascara er slet ikke vandfast