Et skridt tættere på et farverigt forår

Skønhedsprodukter testes da på dyr … eller hvad?

Nærmest dagligt får jeg spørgsmål omkring cremer, makeup, shampoo og alt det andet, som jeg går og nørder med i min fritid – bl.a. i forbindelse med bloggen. Jeg svarer gladeligt og øser meget gerne ud af alle de erfaringer, jeg har gjort mig omkring den slags over årene.

Særligt ét spørgsmål, som jeg faktisk synes, jeg har skrevet om flere gange tidligere, går oftere igen end så mange af de andre. Og det stort set uanset, hvilken type produkt der er på tale. Et spørgsmål, der lyder nogenlunde sådan her: Er skønhedsproduktet så testet på dyr?

Så selvom jeg altså føler, jeg har talt utroligt meget om netop det emne, og over årene skrevet om det på bloggen flere gange, så er det altså stadig noget, som mange er i tvivl om.

Jeg er, om nogen, naturligvis ikke interesseret i at hverken teste, gøre reklame for eller anbefale produkter, der er testet på dyr.

En af flere grunde til, at jeg er vegetar, er bl.a., at jeg ikke ønsker at gøre ondt på dyr – hverken ved at spise noget fra fx en gris, som har haft et kummerligt liv, inden en del af den landede på panden sammen med lidt vilkårligt grønt, eller ved at støtte en producent, som vælger at teste en creme eller mascara, som ellers lige så vel kunne have været fx kunstig hud, på en kanin.

the body shop testet på dyr dyreforsøg urbannotes.dk

// Spændende vegetariske og veganske nyheder fra The Body Shop. Netop The Body Shop er i årevis gået forrest i kampen mod dyreforsøg.

Heldigvis er det dog sådan, at vi her i EU ikke kan købe skønhedsprodukter, som er testet på dyr. Det er ganske enkelt ulovligt at have produkter stående på hylderne, som har været testet på dyr.

Forbuddet, der forbyder at teste produkter og ingredienser i kosmetiske produkter på dyr, blev allerede vedtaget i 2003 og trådte i kraft i 2013. Så loven har altså eksisteret i rundt regnet fem år. Men jeg tænker, at enten EU eller producenterne har været dårlige til at kommunikere dette, eftersom mange forbrugere stadig er i tvivl.

Loven har desuden et lille hul for visse ingredienser – nemlig dem, som evt. bliver testet i forbindelse med medicinske forsøg. For en sådan ingrediens kan også bruges i et kosmetisk produkt, som forhandles i EU.

Desuden forhindrer loven ikke producenterne i at teste deres produkter på dyr andre steder i verden. Forsøgene må blot ikke gælde de produkter, som står på hylderne i et EU-land som Danmark.

Grunden til, at netop The Body Shop har fået plads på billedet, er i øvrigt, at de i årevis har været forgangsmænd og -kvinder, når det handler om at få dyreforsøg gjort forbudt. Det har de bl.a. ved at indsamle underskrifter mod dyreforsøg.

Faktisk har The Body Shop en stor del af æren, når det handler om det EU-direktiv, der trådte i kraft i 2013, og de kæmper lige nu for, at dyreforsøg skal være forbudt i resten af verden også med denne kampagne. (Pssst … Jeg har skrevet under. Har du?)

Jeg ved, at The Body Shop var under angreb dengang, de var ejet af L’Oréal, som i mange år har været i søgelyset for at teste ingredienser på dyr visse steder i verden.

Men The Body Shop har hele vejen igennem holdt fast i deres indre aktivist og vil altid være et vegetarisk beautybrand – der nu i øvrigt istedet er ejet af brasilianske Natura Cosméticos, som bl.a. også ejer Aesop.

Produkterne på billedet er forresten nogle af de helt nye produkter fra The Body Shop, som jeg har modtaget til test, og som for ganske nyligt er kommet til salg lige her. Og nej … disse produkter er heller ikke testet på dyr og er i øvrigt faktisk stort set alle sammen veganske.

Lang historie kort: Skønhedsprodukter, der sælges i dit lokale supermarked, i Sephora eller på en webshop til EU må ikke være testet på dyr, og det håber jeg, du også vil fortælle din veninde næste gang, I ses.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et skridt tættere på et farverigt forår