Vores rundrejse på Bali

Sommerferie i Montenegro

Der er det ved pludseligt at have et skolebarn, at man ikke bestemmer særligt meget selv længere. I børnehaven kan man (stort set) selv bestemme hente- og bringetider, og ferier … ja, dem kan man holde, når man har lyst!

Forleden gik det op for os, at SFO’en holder lukket i hele tre uger i skolernes sommerferie! Det er langt tid, når forældrene kun har fem-seks ugers ferie til rådighed på et år og også rigtigt gerne vil kunne rejse lidt i løbet af foråret og potentielt også igen over julen og nytåret 2017.

Det betyder, at vi enten skal holde ferie hver for sig og måske skippe Lillemanden afsted til nogle bedsteforældre i enten Sønderjylland eller Nordsjælland i nogle dage.

Men det betyder også, at vi nok skal i gang med at overveje årets sommerferiedestination, som jo så (desværre) kommer til at ligge i en af sommerens dyreste ferieuger.

Heldigvis er vi typerne, der godt kan lide at have en rejse i kikkerten hele tiden. Så det er som regel sådan, at vi bruger en del af vores ferietid på at tale om, hvad de næste par destinationer skal være, og så spæner vi hjem og booker minimum en af dem.

På ferien på Bali fik vi derfor også talt lidt om en potentiel forårsdestination, og vi fik faktisk også stort set lagt os fast på årets sommerferiedestination, som højst sandsynligt kommer til at gå til Montenegro.

montenegro-ferie-rejse-urbannotes-dk

Jeg var der jo sidste år på presserejse med Apollo Rejser og tre dejlige damer, hvor jeg faldt pladask for de helt utroligt smukke omgivelser, de frodige bjerge, de mange søer, vejret, de lune mennesker og maden.

Derudover var priserne i Montenegro jo næsten absurd billige, hvis man tager i betragtning, at vi altså taler om et land, som trods alt kun ligger et par timers flyvetur væk fra Danmark.

Derfor har jeg også siden både foreslået destinationen for venner og bekendte, der har søgt gode tips til rejser i Europa, og til min egen lille familie, som heldigvis altid er frisk på et lille, nyt rejseeventyr.

familieferie-montenegro-urbannotes-dk

Da vi rejste til Montenegro med Apollo Rejser i det sene forår, var vejret ret lunt, og de fleste dage kunne vi sagtens ligge ved både pool og strand, når vi havde tid. Så jeg tænker, at vejret dernede er rigtig godt varmt til en uges vaskeægte badeferie med familien i juli.

Nu mangler jeg så bare at beslutte, om jeg skal foreslå The Queen of Montenegro, som var et af de hoteller, vi boede på i Montenegro sidste år, og som var rigtig godt, til familien, eller om vi, for afvekslingens skyld, skal prøve noget helt andet, nu hvor vi selv kan bestemme.

Nogle ting er jeg dog fast besluttet på, at mine drenge skal opleve i Montenegro.

ost-montenegro-urbannotes-dk

Vi skal bl.a. hyre en chauffør til at køre os op i bjergene, hvor vi skal opleve en af Europas mest bjergtagende udsigter. Vi skal også gå en tur i Budva, som er det perfekte miks af gammel og moderne byliv. Vi skal spise lækker lokal ost (nok mest mig, da jeg er familiens store oste-fan) og rigtig god pizza, som næsten kan måle sig med dem, man spiser i Italien.

udsigt-montenegro-familieferie-urbannotes-dk

Derudover skal vi bare slappe af i en uge, bade på stranden og i poolen, spise en masse god (og billig) mad, og nyde hinandens selskab.

Ja, pludseligt lyder sådan en lang sommerferie fra job og SFO faktisk ikke helt skidt endda!

Nysgerrig på Montenegro som rejsemål? Så skrev jeg bl.a. i sin tid dette indlæg – og hvis det vidner om, at jeg stadig var lidt høj på Montenegro måneder efter rejsen, så er det, fordi jeg var det 😉

 

Billederne er fra, da jeg var inviteret på presserejse til Kroatien og Montenegro af Apollo Rejser samt turistrådene i Kroatien og Montenegro.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores rundrejse på Bali