De tre solråd genopfrisket + en række geniale nye solprodukter

Stædigt barn vs. gode læsevaner

[ Indeholder reklame for Maneno ]

Der er ganske meget ved Lillemandens skolestart, der ikke har været helt som andres. Mange af de ting, som hans klassekammerater fx har fået serveret som selvfølger og har taget ind, har han haft særregler omkring, fordi han har haft (og til dels stadig har) det svært med det der skoleliv.

En ting har han dog ikke kunnet snige sig udenom, og det er, at de på Lillemandens skole skal læse en halv time hver dag i 1. klasse. Og det uanset om det regner eller sner, om det er jul eller påske, weekend eller ugedag. Ungerne skal læse en halv time hver dag, og det står ikke til diskussion.

At det så har været noget, vi indledningsvist har diskuteret en del herhjemme, er en anden sag.

Barnet har rigtigt meget vilje, kan argumentere ganske slagkraftigt og er stædig som bare pokker! Så i begyndelse var det lidt af en kamp at få drengen til at finde sin læsebog frem og sætte sig koncentreret med en bog. Og det til trods for, at han læser alt andet omkring sig altid og hele tiden og har gjort det længe.

maneno læseapp læsehjælp app urbannotes.dk gode apps til skolebørn

Dog er læserutinen stille og roligt blevet en fast del af hverdagen og efter en del diskussioner i de første måneder, som altid endte i sure miner hos enten den ene eller anden part, så er læsningen ikke længere noget, vi som sådan diskuterer.

Faktisk læser han nu på 2. klassesniveau, selvom det stadig ikke er en fest for ham at finde læsebogen frem. Men han kan efterhånden alligevel godt se finten i at være god til at læse (man kan bl.a. læse undertekster på seje film …), og det er jo sådan set en meget god start.

manens app urbannotes.dk læring skolebørn skole læsning app

Noget andet der, set i bakspejlet, ville have været en rigtig god start på hele læseshowet, er læseapp’en Maneno. Vi har nemlig de seneste måneder haft Maneno til test, og jeg skal da lige love for, at den app har gjort noget for motivationen omkring læsningen i det daglige.

Eftersom Maneno er en app, så foregår læsningen for det første ikke i en god gammeldags bog men på det lille aggregat, som barnet elsker så højt, og som går under navnet iPad.

Det er ganske enkelt meget nemmere at få ham til at hive iPad’en frem og sætte sig ved skrivebordet eller i sengen for at læse, end det er at få ham til at hive læsebogen frem (som ellers ligger ret belejligt klar på skrivebordet …)

manens app urbannotes.dk

For det andet så er der en noget anden gulerod for ham i at læse i Maneno. Godt nok er det jo også “bare” en lang række forskellige gode børnebøger (faktisk over 2.000 af slagsen) med en masse forskellige former for teamer og forskellige LIX-tal, der ligger på app’en. MEN der er også dragen Maneno, som fylder ganske meget i Lillemandens bevidsthed, når han sætter sig for at læse.

Når man har læst i fx 15 minutter, eller hvad man sætter som mål, så får man nemlig ikke bare en gladere drage, der vokser sig større og stærkere for hvert læst minut. Nej, man får skam også en belønning i form af mønter eller diamanter, som man kan bruge til at købe udstyr til dragen med. Og sådan en beagle eller ridderhjelm til den virtulle drage-ven er bare uundværlig, når det handler om at være en god drage-opdrætter – i hvert tilfælde, hvis man spørger barnet.

Herudover giver Maneno mulighed for, at man kan få oplæst hele bøger eller blot få ord samt for at bruge særlige ordopdelinger, hvis læse-nybegyndere har brug for det. Og vil man dele sin oplæsning med en særlig Maneno-ven, så kan det også lade sig gøre.

maneno læseapp læsehjælp god app til skolebørn urbannotes.dk

Maneno har naturligvis også en voksenapp, hvor man som forælder kan følge med i, at barnet læser, som det skal. Man kan desuden tilføje læsetid, når barnet har læst i fysiske bøger, men stadig gerne vil have en belønning, eller sætte læsningen i bero, hvis man er så privilegeret også sommetider at have fri fra bøgerne …

På Lillemandens skole kender de i øvrigt godt Maneno. Det fandt Lillemanden ud af, da han stolt kom ned i klassen og fortalte om app’en og om, at han nu var blevet drage-passer, og de synes, Maneno er en brand god idé og bifalder kun, at han læser det, han skal, derinde.

De første 14 dage i Maneno er for øvrigt ganske gratis, så man kan prøve det helt uforpligtende af. Og det kan altså kun anbefales – særligt, hvis man er træt af diskussioner med et lettere stædigt barn.

Læs meget mere om læseapp’en Maneno her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De tre solråd genopfrisket + en række geniale nye solprodukter