Om lidt skal vi ...

Status på P.U.H … Projekt Uren Hud

[ Indeholder reklame ]

Uren hud har jeg døjet med lige så lang tid, som jeg næsten kan huske.

Da jeg var teenager, var det oven i købet så slemt, at min mor skrubbede min ryg hver evig eneste aften med propylalkohol (ja, vi vidste vist ikke bedre – og jeg vil gerne understrege, at det IKKE er et beautytip, der bør kopieres!), og siden dengang har jeg faktisk døjet med urenheder. Ikke længere på ryggen, heldigvis, men i ansigtet har jeg i en del år efterhånden været plaget af bumser, tilstoppede porer og tendens til fedtet T-zone.

Da jeg var nået dertil, hvor jeg troede, at det var sådan, min hud skulle være til evig tid, lagde jeg dog komælken på hylden, hvilket tog stort set alle bumserne, der primært var centreret omkring hagen og kæben, og da jeg begyndte at bruge et mærke, der hedder LACTOClear, fjernede det faktisk også de resterende små bumser, der i ny og næ sneg sig frem.

Så langt så godt! Og når man i stort set hele sin voksenalder har døjet med uren hud, så føles selv de mindste skridt mod en mindre uren hud virkeligt godt!

Jeg tænkte, at det var fint! Det var godt og dejligt, også selvom jeg stadig havde min fedtede T-zone og mine tilstoppede porer. Jeg havde lært at leve med, at det nok bare var sådan, det skulle være, også selvom jeg kunne kigge mig selv i spejlet og alligevel ikke helt være tilfreds.

Når man er typen, der faktisk går rigtigt meget op i sit udseende, så er sådan en hud en stor, tyk streg i regningen, skulle jeg hilse at sige.

ph formula hudpleje ansigtsbehandling uren hud voksenakne urbannotes.dk

For nogle måneder siden blev jeg så udfordret af det klinikmærke, der hedder pHformula.

De havde muligvis læst lidt med her på bloggen og tænkt: Hende kan vi hjælpe! Derfor blev jeg inviteret forbi hos pHformula for at få vurderet, hvilken indsats de kunne byde ind med i forhold til min hud.

Som udgangspunkt havde de nok ‘bare’ regnet med, at de måske skulle fjerne en pigmentforandring eller to og en enkelt hudorm. Men nej nej, så let skulle de ikke slippe.

Og jeg havde selv den tanke, at de da endelig bare måtte klø på, for jeg havde efterhånden prøvet alt mod uren hud i denne verden, og selvom noget har haft en vis effekt, så har det aldrig helt kunnet hamle op med min hud, der virkelig er lidt af en mundfuld!

pHformula tog dog udfordringen op på deres klinik på Østerbro – og det uden at blinke.

Den første behandling hos pHformula gik mest ud på at vurdere, hvad min hud kunne tåle, og hvad der ville fungere bedst på den. Desuden fik jeg tre produkter med hjem (læs mere om dem her), som var de eneste, jeg måtte bruge til de funktioner, mens projektet stod på.

Lang historie kort, så har jeg nu gået i behandling hos pHformula med jævne mellemrum i nogle måneder. Og min hud har været alle typer humør igennem undervejs. Den har været fedtet, helt tør og afskallet, utroligt fin, og så fedtet igen. Det kan lyde som om, den har diva-nykker, og det er vist heller ikke helt forkert.

Nu er vi dog nået så langt i behandlingen, og jeg har været så trofast mod produkterne, som jeg overhovedet har kunnet være, at der virkeligt er begyndt at ske mere permanente forandringer i min hud.

Efter sidste behandling, hvor jeg fik en anden maske på end vanligt, skallede hele den nederste del af mit ansigts yderste hudlag godt nok af, hvilket var noget, der lige krævede lidt ekstra pleje i nogle dage efter behandlingen. Men under alt det tørre viste sig en fin og jævn hud.

I det hele taget kan jeg faktisk efterhånden se en utroligt stor forskel.

Huden er langt mere stabil. Den har mere glans og ser ikke så ‘beskidt’ ud længere. Bumser har jeg ikke set skyggen af i gud ved hvor længe. Hudormene er der efterhånden også virkeligt langt imellem (i min huds ‘storhedstid’ var det ikke til at se skoven for bare ‘træer’). Og så er der sket det fantastiske, at min pande og den øvrige T-zone, som ellers har krævet opfriskning med pudder flere gange dagligt, faktisk stort set ikke fedter til længere!

Tidligere har jeg været enormt dårlig til at passe mine jævnlige ansigtsbehandlinger. Og jeg har nok også skiftet hudplejerutine lidt for ofte qua, at jeg i forbindelse med bloggen tester en del produkter i kortere perioder.

Men nu hvor jeg har set, at det rent faktisk gør en mere langvarig forskel at holde sig til få, gode produkter, og hvor meget de jævnlige skræddersyede ansigtsbehandlinger betyder, så må det vist hellere blive mit nytårsforsæt også fremadrettet at bruge nogle flere ressourcer på at pleje min hud – både med produkter og behandlinger.

Ulempen er så, at nu, hvor jeg er nået dertil, hvor urenheder og uren hud ikke længere bekymrer mig så meget, så er de hyperpigmenteringer, jeg har i ansigtet, begyndt at irritere mig … Men sådan vil der altid være et eller andet, og jeg er uden tvivl ultra glad for, at der langt om længe er lys forude, når det handler om min hud. Så må pigmentpletterne komme i anden række.

Skulle du selv døje med voksenakne eller bare tendens til urenheder, og vil du gøre en seriøs indsats (det kan virkeligt anbefales), så kan du læse mere om produkterne, jeg bruger ret religiøst, her, samt om behandlingstypen her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om lidt skal vi ...