En lille julehilsen + den sidste vinder

Ti ting, du vil være opmærksom på, når du bruger en sheet mask

Da jeg for nogle uger tilbage skrev dette indlæg om de super effektive sheet masks, som jeg holder mere og mere af for hver dag, der går, fik jeg også en hel del praktiske spørgsmål retur.

Der var nemlig en del af jer, der læser med, som gerne ville igang med at sheet mask’e (og det forstår jeg egentligt godt), men som også havde en række opstartsspørgsmål eller endda blandede oplevelser med maskerne.

Selvom det ellers virker ret nemt og ligetil at kaste sig over maskerne, der jo egentligt blot kræver, at man pakker dem ud af emballagen, folder ud og lægger på ansigtet, så kan der alligevel være en række ting, som er gode at vide, inden man går igang. Der er nemlig nogle småting, som kan gå galt, når vi bruger en sheet mask.

Effektiviteten af den populære sheet mask gælder nemlig kun, hvis du også bruger den rigtigt.

Har du altså oplevet, at du ikke var tilfreds med resultatet efter brug af en sheet mask, så kan det hænge sammen med, at du ikke har gjort det helt rigtigt, eller at du måske har kombineret din sheet mask med andre produkter på den ikke helt rigtige måde.

sheet masks radial starskin sheet masker ansigtsmaske anmeldelse urbannotes.dk

Ti tips til brug af sheet masks
1) Gør din hud klar
Brug altid din sheet mask på ren hud. Vask dit ansigt grundigt med din sædvanlige ansigtsvask, inden du lægger masken på. Et rent kanvas giver altid det bedste resultat.

2) Vask ikke masken af
Efter brug af masken skal du til gengæld ikke vaske din hud. Når du har fjernet din sheet mask, så vil de virksomme stoffer fortsætte med at være virksomme på din hud. Vasker du til gengæld ingredienserne fra masken af igen lige efter, du har fjernet dit sheet, så vasker du også alt det gode af. Ingredienserne i masken skal have lov til at trække helt ind i huden.

3) Følg brugsanvisningen
På alle sheet masks vil du finde en brugsanvisning til, hvordan masken skal bruges. Fx står der, hvor lang tid, masken skal sidde på. Brug de ekstra tre minutter, det tager at læse instruktionen. De er, som regel, godt givet ud.

4) Tryk masken fast til dit ansigt
Sidder masken helt fast og tæt ind til ansigtet som et ekstra hudlag? Så sidder din sheet mask ordentligt. Hvis den til gengæld gaber hist og pist, så sørg for at hullerne til øjne, næse og mund sidder, hvor de skal, og tryk så blidt hele masken fast til ansigtet. Jo bedre masken sidder på ansigtet, des bedre virker den.

5) Brug masken – og kun masken
Det lyder måske dumt, men det kan ske. Nogle masker har et ekstra ‘mellemlægspapir’ på sig, mens de ligger i pakken. Det lag skal af, inden du lægger masken på. Mellemlagspapiret er kun lagt i, så masken ikke klistrer helt sammen og skal altså ikke på ansigtet. Har din sheet mask et ekstra lag, så i skraldespanden med det.

6) Ingen creme under masken
Huden skal være helt ren og skal derfor heller ikke have et lag creme, inden du bruger din sheet mask. Du bruger heller ikke et serum ovenpå din dagcreme, vel? Til gengæld må du rigtigt gerne (og bør faktisk) bruge en creme, når maskens ingredienser er trængt ind.

7) Tag masken af i tide
Jo længere, des bedre gælder ikke, når det handler om sheet masks. Står der på pakken, at din maske skal sidde på i 10-15 minutter, så tag masken af efter 10-15 minutter. Lad aldrig fx masken tørre ud, for så kan du risikere, at masken trækker fugten til sig igen, og så står du tilbage med både tør hud og spildte penge.

8) Kombiner med gode produkter
De fleste sheet masks er geniale og kan rigtigt meget. Men det betyder ikke, at du skal droppe hele din øvrige hudplejerutine, fordi du bruger en sheet mask i ny og næ. Brug derfor endelig en ansigtscreme efter din sheet mask, også selvom din hud føles dejligt fugtet. En creme kan faktisk i visse tilfælde være med til at forsegle noget af fugten fra masken og dermed booste effekten af denne.

9) Husk at klappe
Når du trækker en sheet mask af, vil du sandsynligvis opleve, at der sidder en del ekstra fugt tilbage på din hud. Lad være med straks at gribe en vatrondel for at fjerne dette. Det er nemlig alt det gode! Tryk istedet evt. let på huden, så ingredienserne fra masken absorberes hurtigere og bedre. Og sidder der i øvrigt en masse fra masken på indersiden af pakken, så kan du passende tømme den og smøre lækkerierne på halsen.

10) Husk solcreme
Solcreme er altid en god idé! Og bruger du en sheet mask om morgenen, så husk solcreme, inden du går ud ad døren. En sheet mask vil nemlig ikke indeholde solfilter.

 

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille julehilsen + den sidste vinder

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com