Det der med at være drengemor

Tivoli Food Hall: Madmekka for alle typer smagsløg

[ Indeholder reklame ]

14 års betænkningstid skulle der til, inden Tivoli endelig i dag kunne åbne sine døre for den helt nye Tivoli Food Hall.

Havde Tivoli valgt at følge idéen for 14 år siden, altså i cirka 2003, havde det lille madmekka, der har overtaget lokalerne fra bl.a. Hard Rock Café på hjørnet af Tivoli mod Hovedbanegården, nok også set en del anderledes ud, end det gjorde i dag, hvor jeg satte mine fødder i Tivoli Food Hall for første gang til den officielle åbning (efter varm velkomst af både Pjerrot, Columbine og Harlekin samt små søde Tivoli Garder med bjørneskindshuer – naturligvis!)

I 2017 er stedet dog en moderne version af en high-end food court, som vi primært kender dem fra udlandet, men som også er blevet dyrket til en vis grad i Torvehallerne og på Papirøen over de senere år i vores lille hovedstad.

Tivoli Food Hall, eller Tivoli Hjørnet, som stedet også kaldes, er dog alligevel ikke som et sted, vi umiddelbart har set i København tidligere.

Selvom lokalerne er fyldt ud med i alt 15 små restauranter, så er det alligevel et langt mere åbent sted end fx Torvehallerne. Der er mere plads til bare at være med sin mad og til at gå og summe over, om man har lyst til pizza fra Gorm’s, en bowl fra Gló, sushi fra Letz Sushi eller bare en kaffe fra Riccos, mens man sidder og kigger ud på Københavns gamle have.

tivoli Food Hall urbannotes.dk københavn

Der, hvor jeg særligt bliver lidt stolt over Tivoli er dog, når jeg ser på, hvilke madsteder, de har udvalgt til stedet. Der er nemlig udelukkende kvalitetsmad på menuen, når man bevæger sig ind i den nye food hall, der vel sådan cirka ligger på Københavns mest centrale adresse.

Jeg var personligt glad for at se, at alletiders islænding, Gló, som er en af familiens favoritter, og som vi ellers kun har besøgt i Magasin, har fundet vej til Tivoli Food Hall med stedets mange lækre veganske bowls, super sunde juice, wraps og supper.

En anden personlig favorit, der har fået fin adresse ved Tivoli, er Letz Sushi, som serverer bæredygtig og altid veltilberedt sushi med øko-ris. Deres yuzu limonade kan i øvrigt varmt anbefales som tilbehør til deres saftige ruller.

Er det mere kaffe, kage og morgenbrød, man er på udkig efter, så kan Tivoli Food Hall også klare den med bl.a. Brødflov repræsenteret med deres lækre økologiske kager og brød.

tivoli hjørnet food court tivoli food hall urbannotes.dk

Derudover fandt jeg en ny favorit ved åbningen idag. BobbaBella, som er et Bornholmsk bud på en grillbar, der er udsprunget af hele solskinsøens stolthed, Kadeau, har nemlig åbnet sit første madsted i den nye food hall.

Deres fritter med havgus-ost smager, så mågerne synger og må bestemt være en must-try, hvis man bevæger sig indenfor dørene til Tivoli Food Court. Og til en pris på 35 kr. for en portion, kan man vist altid lige tage sådan en portion til deling.

De øvrige madsteder i Tivoli Food Court er: 

 • Chicks by Chicks, der serverer roterende øko-kylling og fantastiske samt rustikke salater
 • Cock’s & Cows med deres burgere med kvalitetskød og økologisk grønt samt, ikke at forglemme, utroligt gode cocktails
 • Gorm’s med de ultratynde pizzaer med enkle gode sager på toppen (må jeg anbefale deres pizzasandwich?)
 • Hallernes Smørrebrød med klassisk smørrebrød og andre danske småretter såsom tarteletter
 • Kung Fu Street Food, der serverer asiatisk streetfood samt cocktails og limonader
 • Le Petit Vinbar, der må være stedet, hvis man skal have et godt fyraftensglas
 • Retreat, der laver gedigen kaffe og mad, som er nemt at have med på farten
 • Riccos, som stadig er et af mine favoritsteder, når jeg har lyst til en god flat white på hjemmebane
 • Tapa del Toro, der står bag hallens tapas
 • Zócala, som serverer enkle nachos, skøn og grov guacamole samt et væld af vegetariske tex mex-lækkerier (plus naturligvis det med kød)
 • The Bird & Kissmeyer, der er Tivoli Food Halls temmeligt sexede ginbar

tivoli food hall tivoli hjørnet urbannotes.dk

Der er med andre ord fokus på en lang række forskellige køkkener, på gode råvarer og kvalitet i Tivoli Food Hall, og det er, som bekendt, noget af det, jeg personligt lægger stor vægt på, når jeg går ud og spiser uanset, hvor jeg er i verden.

Desuden er jeg positivt overrasket over, hvor mange valgmuligheder, der er for vegetarer i Tivolis nye madmekka, og jeg er glad for, at der også er sat børnevenlige retter på faktisk stort set alle menuer, så hele familien kan finde deres favoritter.

En enkelt ting, jeg undrer mig over, er dog, at Tivoli Food Hall er endnu et dejligt dejligt madhus i København, som ikke har tænkt ind, at man som familie eller venner, der spiser sammen, gerne vil have mulighed for at hente mad fra forskellige stader for dernæst at samles om et fælles måltid.

Food halls eller food courts er noget af det, vi selv oftest spiser på i udlandet, fordi vi her finder kvalitetsmad til gode priser, og fordi vi ikke behøver at blive enige om, om det er sushi, pizza eller salat, vi vil have lige den aften. Vi kan købe mad fra hvert vores sted og drikkevarer fra et fjerde sted for til sidst at samles ved et bord om vores frisklavede mad.

Det kan sikkert også sagtens lade sig gøre at lave måltidspuslespillet i Tivoli Food Hall.

Men stedet er indrettet, så hvert sted har borde lige udenfor staden, langs vinduet eller langs madstedet, og det indbyder ikke helt på samme måde til, at den ene skal have en Sports Bowl fra Gló, en anden skal have en burger fra Cock’s & Cows, den sidste skal have en tempura fra Sticks & Sushi, mens drikkevarerne findes hos Retreat.

Når det så er sagt, så vil Tivoli Food Court helt sikkert blive et sted, vi som familie kommer til at besøge ofte (dog nok først for alvor, når den første forventede hype omkring stedet er faldet lidt …) Mange af vores familiefavoritter er nemlig samlet på ét og samme sted, stemningen er god, og så er stedet lyst, indbydende og lækkert på mere end en måde.

Se evt. mere om Tivoli Food Hall/Tivoli Hjørnet her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der med at være drengemor