Nej, du må ikke få en lillebror, men ...

To hudvenlige, som jeg ikke kendte – og som du vil kende

Det kræver sit at teste så mange produkter, som jeg er i gang med at teste lige nu.

Godt nok har jeg altid gang i virkeligt mange hud-, hår- og makeup-produkter, fordi jeg bestandigt er i gang med en eller anden test til bloggen. Men lige nu er der en del flere produkter i spil på en gang, fordi jeg er i fuld færd med at teste hudvenlige produkter til AllergyAward (mere om det her).

Det er sjovt og yderst interessant, og for stort set hvert produkt, jeg får mellem hænderne, sker der en åbenbaring.

Men hvor det sidste år primært var danske og/eller velkendte produkter, der var opstillet til den hudvenlige prisuddeling, så er der i år rigtigt mange produkter fra mærker, jeg aldrig tidligere har hverken hørt om eller haft mellem hænderne.

Der er sågar produkter imellem, som jeg ikke bare uden videre kan læse mig til, hvad de kan, fordi alt teksten på emballagen er på fx hollandsk. Så jeg har været i gang med Google Translate for ikke at smøre håndcreme på ryggen eller omvendt.

Jeg er stadig meget langt fra færdig med at teste de gode, hudvenlige sager. Men særligt to mærker, som jeg ikke kendte på forhånd, har taget mig med storm.

Og selvom det ikke just er mærker, som det er så nemt at få fingrene i indenfor landets grænser, så skal du ikke snydes for et tip om disse to. Plus, at det er lykkedes mig at finde dem online, så de kan faktisk klikkes hjem uden problemer, hvis man er fristet.

rå organic skincare squalan skincare allergyaward allergy certified urbannotes.dk

RÅ Organic
Alene emballagerne på norske RÅ Organic får lige en til at kigge en ekstra gang. De er nemlig finere end fine og meget nordiske i designet – meget a’la Aesop, LA Bruket og den slags produkter med apoteker-look, som man hellere end gerne vil have stående fremme.

Indholdet er derudover baseret på naturlige ingredienser, som både er gode for huden og for miljøet, hvilket jo i sig selv også er utroligt prisværdigt, hvis man vil gøre noget lækkert for sin hud uden at belaste naturen omkring os mere end nødvendigt.

Det, der dog har gjort mig helt solgt, når det handler om RÅ Organic, er måden, som cremerne føles på huden.

Jeg har indtil videre haft fingrene i Favn The Silk Cream samt Favn Extra Nourishing Cream Squalane, og de føles seriøst som at smøre en syndig dessert på kroppen. Fornemmelsen er svær at beskrive. Men cremerne er så fløjlsbløde, at det er en rendyrket nydelse at smøre sig ind i dem!

Begge cremer er til tør og sensitiv hud. De fugter da også med det samme og holder den tørre vinterhud stangen. Virkeligt lækkert!

Hvis du er nysgerrig på RÅ Organic og ikke lige skal med Oslobåden til Norge lige med det samme, så forhandles RÅ Organic bl.a. her.

Squalan
Du bemærkede måske, at den ene creme ovenfor hedder noget med ‘squalane’.

Squalanolie bruges ofte i hudplejeprodukter til at helbrede solskadet, rynket og/eller misfarvet hud.

Olien udvindes bl.a. af hajlever, risklid, oliven, hvedekim og en række andre vegetabilske olier og er rig på antioxidanter. Squalan findes desuden i vores egen huds fedt, hvor olien hjælper med at bevare fugt på overfladen af huden.

Regelmæssig brug af squalanolie siges bl.a. at kunne bekæmpe linjer og rynker, hudpigmentering, lysne fregner og i det hele taget forbedre hudens struktur samt lindre eksem.

Der er altså nærmest ikke det hudproblem, som Squalan ikke kan afhjælpe.

Hollandske Squalan har måske heller ikke helt tilfældigt taget navn efter netop den alsidige olie – det viser sig hurtigt, når man ser på indholdsfortegnelsen på produkterne.

Normalt er jeg faktisk ikke så meget for at bruge olier i ansigtet, fordi jeg har kombineret hud, og olie har en tendens til at forstærke fedtetheden i den i forvejen fedtede T-zone.

Men Squalan har alligevel formået at lave nogle produkter, som jeg er helt vild med.

Det ene er Squalan Eye Serum, som er ren helse for de trætte og tørre øjenomgivelser. Øjenserummet mindsker fine linjer og reducerer poser under øjnene. Men det bedste ved det er, at Squalan Eye Serum føles utroligt godt lige fra, det påføres. Og man behøver faktisk kun at bruge en dråbe, så olien er samtidigt utroligt drøj i brug.

Det andet produkt er Squalan Cleanser Cleansing Oil, som er en rensende gel med et ret højt indhold af olie.

Det gør cleanseren oplagt at bruge i forbindelse med fx double cleanse (mere om double cleanse og fordelene her) – særligt, fordi Squalan Cleanser også blødgør og nærer huden samtidigt med, at cleanseren renser huden for makeup og dagens strabadser som fx forurening, som er en af de største syndere, når vi taler aldring af huden.

Derudover er den ret skøn og særlig i konsistensen, hvilket gør hele renserutinen lidt ekstra rar. Huden udtørres ikke pga olien, hvilket er et must for mig, når vi taler renseprodukter. Jeg kan ikke arbejde med at være stram i masken efter, at jeg har renset huden af.

Squalanolie i Squalan er naturligvis ikke udvundet af hajlever, BTW! Alle ingredienserne er plantebaseret, så ingen dyr lider overlast i produktionen.

Jeg tror i øvrigt, at Squalan er et ret nyt mærke på det hollandske marked. I hvert tilfælde har jeg ikke kunnet finde meget info på mærket eller mange forhandlere på nettet.

Men jeg kan dog se, at man kan bestille produkterne til Danmark fra Squalans egen hjemmeside, så det er bare om at komme i gang, hvis man vil være Squalan firstmover.

Nå men … Der er jo hele 73 øvrige produkter at kaste sin kærlighed over i min dommertest til AllergyAward, og der er mange rigtigt gode produkter iblandt – også rigtigt mange fra Danmark, hvor vi stadig er et af forgangslandene, når det handler om hudvenlige hud-, hår-, makeup- og husholdningsprodukter.

Hvem jeg ender med at stemme på er i øvrigt endnu uvist – selv for mig.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nej, du må ikke få en lillebror, men ...