Gode Amsterdam vibes og hudvenlige vindere

To timer for dyrene

[ Indeholder reklame ]

Vi danskere har vist generelt set ret forskelligartede forhold til dyr. Nogle spiser dyr, andre gør ikke. Nogle går i zoologisk have, andre går en stor bue udenom. Nogle går i pels, andre smider maling (okay rynker på næsen) af dem, der går med pels. Og alt det skal der jo sådan set være plads til. I hvert tilfælde er det et vilkår, at forskellige mennesker har forskellige holdninger – også når det gælder dyr.

Selvom vi er kødædere, planteædere, pelsbærere eller ikke, så har jeg dog endnu ikke mødt en eneste på min vej, som ikke har været imod dyreforsøg, når det handler om kosmetik.

Alle, i hvert tilfælde dem, som jeg er stødt på, har ment, at det var noget af det mest forfærdelige i verden, at vi tester mascara på sagesløse kaniner, eller hvad vi nu kunne finde på i forfængelighedens navn.

Heldigvis er det jo også, og det til trods for, at ikke mange danskere ved det, helt og holdent forbudt at teste kosmetik (dvs makeup, creme, shampoo og alt det andet, som er til kosmetisk brug) på dyr, hvis det skal sælges i EU. Vi kan altså som EU-borgere være sikre på, at vi ikke står med en bodylotion i hånden, som har været smurt på en hamster, inden den blev puttet på krukke og stillet i den danske butik.

Og faktisk giver det jo heller ikke mening at teste en creme på en hamster, fordi en hamster vil reagere radikalt anderledes end et menneske på den creme. Skulle der altså alligevel sidde en enkelt derude, der synes, det er for fedt at teste kosmetik på dyr, så kan jeg fortælle vedkommende, at kunstig hud er meget mere sikkert at teste på.

Selvom vi altså her i Danmark og i resten af EU kan gå glade og tilfredse til kassen med vores deo roll-on og øjenskygge og være forsikrede om, at de i hvert tilfælde ikke er testet på dyr, så er det ikke tilfældet i hele 80 pct. af verdens lande. Der tillader de nemlig stadig dyreforsøg.

pet-athon forever against animal testing urbannotes.dk

// Måske de firbenede venner får en sej, pink madskål, der er lidt af et statement i sig selv, med sig hjem fra Pet-Athon. Jeg ved det ikke. Men der er goodie bags til folk og firbenede ved arrangementet.

Ligesom et ihærdigt arbejde, en masse protester og underskrifter i sin tid var med til at sætte dyreforsøg på dagsordenen i EU, så kan det dog også lade sig gøre at råbe de øvrige lande op, så de forstår, at dyreforsøg ikke gavner nogen – og da slet ikke dyrene – og at det ikke er hverken nødvendigt eller okay at teste kosmetik på dyr.

Jeg har forlængst skrevet under på denne underskriftsindsamling, som The Body Shop og Cruelty Free International har sat i gang, og det håber jeg inderst inde, at mange flere vil gøre, så The Body Shop når deres mål. (PS: Man skriver sig ikke hverken op til vanvittig mailspam, telefonopkald, reklame eller noget som helst andet! Man giver kun sin underskrift til fordel for dyrene.)

En anden og rigtig fin ting man kan gøre for at sprede det fine budskab som ringe i vandet og dermed forhåbentligt få endnu flere til at skrive under, er, at man kan donere to timer af sin tid med sin bedste firbenede ven og gå en tur til fordel for dyrene.

The Body Shop nøjes nemlig ikke med at lave underskriftindsamlinger og selv råbe op. De har også doneret både deres tid og penge på at arrangere en såkaldt Pet-Athon, hvor man kan gå som protest mod dyreforsøg i et par hyggelige timer og dermed give sin sympati for dyrene tilkende, mens man går en hyggelig tur med hunden, med familien, med venner eller med sig selv. Man behøver med andre ord ikke at have en hund for at deltage. Men de er mere end velkomne.

Alle deltagere på ruten får et startkit og en goodiebag, så der er belønninger til både hund og menneske for indsatsen.

I øvrigt finder Pet-Athon både sted i København, i Odense og i Randers, så der er rig mulighed for at være med.

Jeg regner selv med, at Lillemanden og jeg tager med på ruten i København – dog uden hamster – fordi, jeg synes, det er så vigtig en sag, og jeg desuden er sikker på, det bliver et par rigtigt hyggelige timer med både de firbenede og tobenede dyreelskere. Og så mener jeg i øvrigt, at Lillemanden sagtens kan tåle at høre, at det ikke er alle mennesker, der er lige gode mod dyr.

Det hele løber af stablen den 6. maj. Hvis du er nysgerrig, kan du se flere detaljer samt tilmelde dig her.

Er du mere til de stille protester, så kan du jo eksempelvis investere i det her i stedet 😉

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode Amsterdam vibes og hudvenlige vindere