Go before it's too late - på rejse med trodsalderen

Tre gode spisesteder i St. Kilda – fordi man også rejser med maven

Ah … St. Kilda! Rendyrket “chillax” med strand, små butikker og caféliv og adskillige gode og stemningsfulde spisesteder, der serverer alt, hvad det madglade hjerte måtte begære og det stort set døgnet rundt.

Her finder man lang sandstrand, promenader og masser af feel good.

På madsiden er St. Kilda ikke enestestående ift. de mange gode og indbydende restauranter i Melbourne, men St. Kilda har alligevel det, der skal til, hvis man også rejser med maven.

Efter vores andet besøg i den lille badeby lige klods op af Melbourne er der alligevel tre steder, der skiller sig ud – og alle tre steder kan man spise på et nærmest hvilket som helst budget.

abbey-road-st-kilda-urbannotes-dk

Abbey Road Café
Abbey Road Café er nok St. Kildas mest besøgte café. Når man kommer som turist, er en overfyldt café med nærmest en lille kødrand af mennesker udenfor altid en god indikator for, om man er havnet det rette sted. Og det er man på Abbey Road. Her er posters på væggen, og rockstarstemningen er helt intakt. Lydniveauet er forholdsvist højt pga. mange mennesker og rockmusik, men når man rejser i Australien, bliver man meget hurtigt vant til, at lydniveauet bare er et andet, end det er i DK. Faktisk er en australsk storby som én stor Joe & the Juice!

Abbey Road severer mad fra tidlig morgen til sen aften. Og her er alt det på menukortet, som der skal være på en café. Det er bare en tand lækrere tilberedt, og det ser lækkert ud! Personalet er loose, søde og rare, og alt i alt er Abbey Road indbegrebet af feel-good!

Tag herhen, hvis du vil nyde en morgenmad med eggs benedict, pancake stack, milkshakes, flat whites og avocadocreme med feta. Det er udsøgt!

st-kilda-urbannotes-dk

Gami
Egentlig var vi på vej forbi Gami Chicken & Beer for at gå et andet sted hen, da jeg spottede deres dumplings med coleslaw på et bord ud mod vejen. Godt så! Der går vi ind!

Gami gør ikke meget stads ud af sig, men det behøver de heller ikke, for de serverer måske byens bedste panerede kylling, de saftigste dumpling og masser af øl!

Til flere af retterne hører en himmelsk coleslaw og skønne syltede radisser, og det er bare med at gå ombord i maden, for der er rigeligt af den, og løber man tør for små rejechips, så kommer der da bare en ny skål.

Det er i øvrigt ingen skam at dele. Faktisk er portionerne så store, at der er rigeligt til tre i to portioner, og eftersom det er fingerfood, så er det næsten indregnet i serveringen, som sker midt på bordet, og når de enkelte retter er færdige.

st-kilda-melbourne-urbannotes-dk

Juliana Italian Bar + Kitchen
Vores nytårsmenu blev indtaget på hyggelige Juliana Italian Bar + Kitchen på Fitroy Street – en stemningsfuld og stilet italiens restaurant, der dog også har både burgere og læssevis af cocktails på menuen.

Stemningen er ganske uhøjtidelig til trods for, at det er et spisested i den lidt pænere ende, og børn er, som på alle andre spisesteder i Australien, mere end velkomne.

Maden er rigtig dejlig, og tiltaler først og fremmest alle og enhver, så hvis hele familien skal spises af, er Juliana et oplagt sted at tage hen for dejlig mad i gode portioner.

st-kilda-melbourne-rejse-ferie-urbannotes-dk

Andre steder, der også er værd at besøge i St. Kilda
– Uanset, hvor du rejser hen i Australien, så hold øje med Boost Juice! I St. Kilda ligger den på Fitzroy Street i passende gåafstand fra stranden.

– Kig væk fra stranden, og bevæg dig inden for på strandbaren Republica St. Kilda Beach. Her er loungestemning, musik, venne- og familiehygge og læ, hvis det blæser på stranden – hvilket det ganske ofte gør.

– Man kan næsten ikke undgå at spotte indgangen til Luna Park Melbourne, når man bevæger sig rundt i St. Kilda. Det old school tivoli er godt nok småt, men det er mægtig fint og mangler egentlig kun en gøgler, der står i hjørnet og sluger sværd. Turene er dyre, men til gengæld er indgangen gratis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Go before it's too late - på rejse med trodsalderen