Solcreme-sæson og skidt og kanel

Tre tips til makeup med briller

Der er ingen tvivl om, at det er brillerne, man lægger først mærke til, når man ser på en med brillers ansigt.

Men kvinden bag brillen, hvordan får man hende frem, så de smukke øjne, kindben og resten af ansigtet bag brillen også får sin del af opmærksomheden.

Når man går med briller, er der tre helt konkrete ting, man med fordel kan sætte fokus på, når man lægger makeup – og som man faktisk stadig kan klare til UG, selvom man måske ikke ser sig selv helt klart derinde i spejlet.

Det er ret enkelt.

tips-til-makeup-med-briller-urabnnotes-dk

Brug kræfter på huden
En smuk hud i ansigtet er basen for al slags makeup – også når man bruger briller.

Læg en god base, og sørg særlig for at skjule de mørke rande under øjnene, der nemt bliver ekstra synlige, når vi har briller på. Find desuden gerne en foundation, der er en lille smule lysere end din hud, og som giver glød.

Visse briller har i øvrigt en tendens til at kaste en grålig skygge under øjet. Her er det en god idé at lægge en mere varm concealer med et friskere skær, idet den grå skygge dermed bliver mindre tydelig.

Slut af med en pudder, der giver glød og liv til ansigtet. En pudder behøver ikke at gøre huden mat, bare den sørger for, at huden ser ensartet ud.

En smuk og ensartet hud er en rigtig god måde, hvorpå brillerne kommer til at fremstå som et lækkert supplement og ikke som et nødvendigt onde.

Mere eyeliner end de andre
Alle tricks gælder, når vi skal have øjnene til at “poppe” ud over brillekanten. Og her kan eyeliner være brillebrugerens bedste ven.

Det er faktisk sådan, at jo tykkere ens stel er, des tykkere bør stregen på ens eyeliner også være.

Er man ikke til den fede sorte eyeliner-snegl over øjet, så kan en farvet eyeliner også virkelig være med til at få fokus på øjet derinde bag glassene.

Hvis du i øvrigt har lange vipper, og du føler, de rør ved brilleglasset, så kan det være en god idé at bukke dem med en vippebukker.

Hokus pokus, læberne i fokus
Det lyder underligt, at en farve på læberne skulle være en fordel, når man går med briller.

Men til daglig vil de fleste kvinder gerne slappe lidt af med øjenmakeuppen og holde den forholdsvist neutral. Og her er det en rigtig god idé så i stedet at lægge en lækker farve på læberne, som gør, at man stadig ser pæn og præsentabel ud.

Det kan være en rigtig god idé at skele til brillestellets farve, når der skal vælges læbestift, så de to ting komplimenterer hinanden. Rød brille og pink læber kræver i hvert tilfælde lidt ekstra mod.

Hvis alt andet i øvrigt bliver for modigt, så er en nude læbestift også et rigtig godt bud på en mere nedtonet vej til det velplejede makeuplook.

Her er listen over nogle af mine favoritter lige nu, når det kommer til levende hud, eyelinere og fine læber

 • Base:
  IDUN Minerals Norrsken foundation, når jeg vælger at bruge foundation. GOSH You & I BB Cream, når jeg i stedet vælger en BB Cream. Begge er gode til glød og til at ensarte huden.
 • Mere base:
  Jeg bruger som oftest bare en smule IDUN Minerals pudderfoundation, som jeg arbejder op fra kæben med cirkelbevægelser. Den tager det værste shine og ensarter huden.
 • Glød:
  Man må gerne snyde sig til gløden. Det gør jeg enten med en næsten pink blush fra NYX, som også indeholder en smule shimmer. Eller med Rimmel Londons nye Kate Sculpting Kit, der indeholder de friskeste farver til både highlight og kinder. Rimmel Londons Good to Glow samt GOSH Copenhagen Lumi Drops er i øvrigt begge geniale til at fremhæve øverst på kindbenene og ved brynene. Ja, faktisk dupper jeg løs med dem begge.
 • Eyeliner:
  En sort eyeliner er for tung til mig. Til gengæld elsker jeg, når de har farve, og jeg elsker-elsker-elsker Sephoras vilde palette af eyelinere, der fås i alskens lækre farver. De kan evt. bruges yderst langs øjnene sammen med en mørkere eyeliner, hvis man ikke tør gå hele vejen med en blå eyeliner.
 • Bryn:
  Jeg går ikke ud af døren uden at tegne brynene op. Det gør sig godt over brillen, når brynet fylder lidt. Nilens Jord har flere rigtig gode brynkits og -penne, som gør det nemt at style bryn i et snuptag.
 • Læber:
  Jeg har forsøgt med røde læber. Det er rigtig fint i to sekunder, og så har jeg ødelagt det! Til gengæld er mere neutrale og ferskenfarvede læbestifter noget nemmere at holde pæne. Bl.a. kan jeg rigtig godt lide de nye Revlon Colorburst, der kommer i flere lettere nuancer, og som er nemme at arbejde med og lægge pænt – også selvom man står midt på Strøget med kun et butiksvindue til hjælp.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solcreme-sæson og skidt og kanel