Alene hjemme, men vi lever sg* stadig!

Vejen til pæne, velplejede negle

Pæne negle er meget andet end en pæn neglelak.

Uanset om neglene er lakerede eller ej, så har de behov for pleje. Og særligt alle os, der bruger neglelak hele tiden, bør være obs på, at negle har brug for andet og mere end blot et par lag neglelak og så af sted.

Passer og plejer vi ikke neglene, vil de i værste fald flosse, blive tørre og grimme. Og i sidste ende holder neglelakken også bedre og længere, hvis neglen har det godt og rart.

Først og fremmest … Husk overlak og underlak
Blot at lægge to lag lak på neglen er ikke nok. Vil man have et pænt resultat, skal der arbejdes lidt ekstra. Til gengæld holder lakken som regel også bedre, så de ekstra par minutter er godt givet ud.

1) Fjern overskydende neglelak fra neglen med en neglelakfjerner uden acetone
2) Brug altid en underlak (base coat) inden første lag neglelak
3) Fil neglen til, så neglens kanter er helt jævne
4) Brug altid en overlak (top coat) på lakken

Gå efter en over- og underlak, der tørrer hurtigt. Det gør det meget sjovere at lægge lak, og det gør processen meget hurtigere og resultatet pænere.

Herudover er jeg stor fan af at file med en glasfil istedet for at klippe. Det gør, med tiden, neglen noget stærkere.

Pas på neglen – både før og efter
Visse neglelakfjernere gør mere skade end gavn. Gå derfor udenom neglelakfjernere, der indeholder:

1) Acetone
2) Olie
3) Farvepigment
4) Parfume

Acetone kan eksempelvis udtørre neglen, og en tør negl er ikke god at lægge lak på, mens olie, farve og parfume kan give misfarvninger på neglen.

velplejede-negle-tips-urbannotes-dk-depend-cosmetic

Pleje, pleje og atter pleje
En god håndcreme er naturligvis et meget godt udgangspunkt, men neglen har ofte brug for mere pleje end blot den fugt, som en håndcreme giver. Det kan være en god negleolie. Men det kan også være en maske eller et specialprodukt, som passer til netop dine negle.

Der findes mange plejende olier til neglene, som er rigtig fine at bruge hyppigt, og de findes både som handy små penne, der er lige til at have i tasken, og som små flakoner, hvor olien påføres som en neglelak.

Jeg har herudover eksperimenteret med at bruge en muddermaske (Depend Mud Mask) med jævne mellemrum. Masken nærer og fugter neglen og gør desuden, at lakken holder bedre, når den først er lagt. Muddermasken skal blot sidde i nogle minutter, til den er tørret helt ind, og så kan den tørres af med en vatrondel samt en smule vand.

Herudover har jeg brugt Depends Stop Splitting på neglene, fordi de har en tendens til at dele sig (splitte). Stop Splitting påføres blot i små dråber der, hvor neglen har tendens til at dele sig, og så får den lov til at tørre ind lige der, hvor den skal pleje og styrke.

Der findes oceaner af produkter, der er målrettet forskellige typer negleproblemer uanset, om det er tørre negle, flossede negle, misfarvede negle eller noget helt fjerde. Det er bare om at gå på jagt efter det, der passer til ens behov. Det er meget nemmere end at ærgre sig over grimme negle.

God neglepleje er dog ikke noget, der kan klares på et splitsekund. Men det er en god lille ting at bruge tid på – specielt, hvis neglene bærer præg af, at der påføres neglelak hele tiden. Desuden giver velplejede negle de bedste forudsætninger for at holde bedre på neglelakken over tid.

Se evt. mere om produkter til neglepleje til særlige behov på Depends hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene hjemme, men vi lever sg* stadig!