Nytår i udlandet

Vi skal også købe en rystekugle, mor!

Inden vi tog til London for at fejre nytår, sad vi over middagen og talte om, hvad vi skulle opleve, hvad og hvor vi skulle spise, og hvad vi skulle og ikke skulle nå.

“Vi skal altså også huske at købe en rystekugle, mor!” afbrød Lillemanden. Og ja, det skulle vi naturligvis!

Traditionen med at købe rystekugler for hver destination, vi besøger, startede med et besøg hos en, der havde en vindueskarm fyldt med rystekugler, som manden havde samlet sammen til hende på alle de forskellige destinationer i verden, han, qua sit job i en international designvirksomhed, havde besøgt.

Sådan en vindueskarm ville Lillemanden også have. Vi blev dog enige om, at samlingen istedet skulle gå på alle de destinationer, han selv havde besøgt – også selvom vi så kom til at starte lidt for sent.

rystekugle-london-urbannotes-dk

Den første rystekugle, vi købte, fandt vi ved Sydney Harbour Bridge. Desværre blev den væk på en legeplads et lille stenkast fra Sydney Operahus. Den bor derfor nu nok hjemme hos en anden dreng eller pige på den anden side af jorden.

Dog har rystekuglerne fra Amsterdam, Melbourne, Paris, som Lillemanden har besøgt over de seneste par år, lidt en mere heldig skæbne. De står nemlig fint i vindueskarmen og udgør den foreløbige samling, som helt sikkert bliver en del større over de kommende år, hvis det står til os. Vi elsker nemlig at rejse, se verden, opleve nye kulturer og nye ting.

Nu er der foreløbigt flyttet en rystekugle fra London med Big Ben ind i samlingen i vindueskarmen. Senere på året flytter både Washington og New York desuden ind. Derudover måske Oslo og Brisbane? Hvem ved.

Det er i hvert tilfælde en rigtig hyggelig tradition, når nu man allerede som 5-årig er lidt af en traveller, som altid er frisk på et nyt eventyr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytår i udlandet