[ Konkurrence ] Den vildeste julekalender til dig, som elsker beauty

Vinterklar på de fire vigtigste områder

De seneste dage har for mit vedkommende stået på et par tiltrængte fridage. Lillemanden har nydt efterårsferien, mine forældre har været forbi fra Jylland, og vi har helt naturligt tilbragt en del tid udenfor i vind og vejr.

Selvom vejret har været ret mildt sammenlignet med fx sidste år, hvor jeg mindes, at vinterkulden allerede kom i oktober, så har det alligevel været køligt.

For mit vedkommende betyder sådan to dage, hvor jeg er ude det meste af tiden, at jeg skal skrue op for hudpleje på de tørreste steder i ansigtet, på hænder og, ikke mindst, på læberne. F

aktisk når læbepomaden næsten ikke at ramme tasken, inden jeg hiver den frem igen.

Og det er jo bare starten.

Lige om lidt kommer frosten måske, og så skal der sættes ekstra ind. Særligt på fire områder.

Det er med andre ord nu, du skal være rustet til at pleje huden på de rette steder og med de rette midler.

Derfor er her en lille liste med tips til hudpleje på de fire vigtigste områder.

hudpleje pleje vinter tør hud tips urbannotes.dk starskin sheet mask

Hænder
Hænderne er ofte det tørreste sted på kroppen. Ikke mindst om vinteren bliver hænderne nemt ekstra tørre. Så husk at give hænderne særlig opmærksomhed allerede nu, hvis du opholder dig meget ude, cykler, ofte vasker hænder eller på anden måde udsætter hænderne for kulde, vejr og vand.

Brug fx en håndscrub, der fjerner døde hudceller, og vask gerne hænderne i håndsæbe uden sulfater, så hænderne ikke udtørrer af sæben.

Når du vasker hænder, kan du også se, om du kan skrue ned for temperaturen.

Lunkent vand ødelægger fugtbalancen mindre end det helt varme.

Og husk så endelig at hive håndcremen frem, hver gang du har vasket hænder. Sæt evt. en håndcreme ved håndvasken i både køkken og på badeværelse. Det hjælper mig til at huske håndcremen – hver gang.

Læber
Læberne har ikke nogen slimhinde, og de danner således ikke selv fugt. Derfor er læbepomade et must, hvis du vil have læber, som ikke tørrer ud.

Det er en god idé også at eksfoliere læberne med eksempelvis en blød tandbørste eller læbescrub (se flere tips til læbepleje her) for at fjerne døde hudceller, og husk så endelig den gode læbepomade, inden du går i seng.

Krop
Vinteren påvirker ikke kun hænder og læber, selvom det er der, vi nemt har vores fokus pga tørhed, som kan mærkes med det samme. Kulde og tør luft påvirker faktisk også resten af huden på restem af kroppen.

Sørg derfor også for masser af fugt udefra og indefra. Skru gerne op for frugt med masser af vand, grønt, frø og kerner, som smører kroppen indefra, og skift evt. den sædvanlige vandholdige bodylotion ud med en kropsolie, som smører huden udefra.

Så kan du altid bruge din yndlings bodylotion inden sengetid, hvis du ikke kan undvære den. På den måde får du også godt med fugt, mens du får din skønhedssøvn.

Fødder
Fødderne er nok ikke det, der ligger ‘top of mind’ i disse måneder og sådan cirka seks måneder frem. De er jo alligevel pakket ind i store støvler og tykke sokker, ikke’?!

Men faktisk forstærker støvler og sokker bare tørheden på huden, fordi det er sværere for fødderne at ånde. Så husk endelig også at give fødderne lidt kærlighed undervejs i de kommende måneder. Fx med en god eksfoliering med jævne mellemrum, med fodmassage og med en god fodcreme. Des nemmere bliver det også at hoppe i sandalerne, når den tid igen kommer. Og det gør den jo heldigvis.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Konkurrence ] Den vildeste julekalender til dig, som elsker beauty