Tarvelige fødselsdage, juni-planer og maj måneds mest læste

Voksenvenskaber og singletilværelser

[ Indeholder reklame ]

Lad mig starte med at fortælle om en snak, jeg for et par år siden havde med min kære svigermor. Den svigermor, som vi desværre, husker nogle af jer nok, måtte sige farvel til i vinters.

Samtalen ligger dog før, hun blev alt for syg og stadig var helt frisk på en god snak, hvilket hun var verdensmester i.

Vi kom ret tilfældigt til at tale om parforhold og om parforhold idag vs dengang, hvor hun og min kære svigerfar, som vi også sagde farvel til i vinters, mødte hinanden. Undervejs i den samtale faldt snakken også på vores venners og bekendtes parforhold, og på den måde nåede vi frem til, at stort set alle deres venner stadig var sammen, mens stort set alle min mands og mines venner var enten fraskilte eller gået fra hinanden.

Summasummarum blev egentligt bare, at mange flere i dag lever som singler i kortere eller længere perioder, fordi vores parforhold oftere går i stykker end blandt tidligere generationer.

Fast forward til en søndag for et par uger siden, hvor jeg besøgte min skønne veninde, som efter et par længerevarende parforhold i voksenalderen endnu engang er blevet single og alenemor.

wulf konstali kaffe kaffebar urbannotes.dk singleplus single forældre singlemor

Vi har kendt hinanden i noget, der minder om en evighed og taler derfor om sådan cirka alt – også det der med, at både parforhold og singleliv kan have sine fordele og ulemper, og at det ene ikke nødvendigvis er bedre end det andet. Det er blot forskellige måder at leve et voksenliv på.

Noget, som hun dog havde grublet en del over, nu hvor hun igen havde fundet sig til rette i singlerollen, er det her med, hvor svært det egentligt er at møde nye mennesker og få nye venner, når man er voksen og alenemor eller alenefar.

Man kommer jo med “en bagage”, der fylder en del i ens hverdag. Og man er måske heller ikke lige typen, der nyder at gå på natklub eller har en spændende fritidsinteresse eller et job, hvor man møder masser af nye mennesker, som man tilfældigvis har en masse til fælles med.

Samtidigt er det måske også sværere for alvor at investere i et nyt venskab, fordi man ligesom har et barn eller flere, som kræver, at man er der for dem og ikke konstant drikke kaffe eller går i biografen med en ny veninde.

Mens jeg altså sommetider godt kan savne alenetid, så kan hun sommetider godt savne selskab og nye mennesker at være sammen med, som måske står i samme situation, som hun selv gør og på de præmisser, som følger med, når man er alenemor eller alenefar.

Med andre ord kan det være svært at stifte venskaber som voksen. Særligt, når man har børn, der skal tages hensyn til.

Det fik mig til at tænke på en service, som jeg faktisk tippede hende om undervejs i vores snak, og som jeg også tænkte, at jeg ville tippe dig om, hvis du står i samme situation og er singleforælder, der sommetider gerne vil lave noget og evt. knytte venskaber med andre, som er i samme båd.

Da jeg første gang læste om servicen, som hedder Singleplus, fik jeg næsten selv lyst til at prøve det af, fordi det jo heller ikke just er sådan, at jeg får nye bekendtskaber hver anden dag. Men nu er jeg jo ikke alenemor, så jeg har endnu ikke sneget mig med.

Singleplus, som altså er for singler, men som ikke har noget med dating at gøre, handler om, at man kan oprette sig som enlig forælder og så oprette legeaftaler eller events børn og forældre imellem.

Desuden kan man naturligvis se og tilmelde sig andres events og legeaftaler og på den måde møde andre, som er alene med deres børn.

Siden er faktisk, efter sigende, Danmarks største fællesskab for enlige forældre og deres børn, og der arrangeres dagligt en hel del events af både brugerne selv og af Singleplus. Målet er altså at både børn og voksne får nye venner, inspiration og en på opleveren.

Herudover har Singleplus et debatforum, hvor man få hjælpe hinanden på vej ift. de evt. strabadser, der er i at være aleneforælder.

Jeg synes, det lyder både hyggeligt og utroligt fint, og jeg ved, at min veninde ville tjekke det ud med det samme for at se, om der var noget, hun kunne tage del i. Men nu er tippet altså også givet videre herfra til dig, der savner oplevelser og selskab med dit barn og andre singler.

Se eventuelt mere om Singleplus.dk her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tarvelige fødselsdage, juni-planer og maj måneds mest læste