Julens dufte (og makeup) fra Yves Rocher

Vores jul i år

[ Indeholder reklame ]

Julen er lige om hjørnet. Nærmere bestemt så er der i dag kun en måned til jul, og det er for alvor begyndt at vælte frem med julepynt, juleguf, julekalendre og alt det andet, som hører julen til.

I år står vi dog (endnu engang) ikke på ræset. Vi skal jo, som bekendt, rejse, og det er en ret god undskyldning for fx ikke at pynte op til jul eller på anden måde gå bananas i juledims.

Der er jo også pyntet op så mange andre steder, at vi faktisk ikke på nogen måde savner det herhjemme. Det ved jeg, fordi vi har prøvet det så ofte før. Julestemningen er der alligevel – også selvom man ikke lige får lavet adventskrans og hængt nisser op i hvert et hjørne.

Fordi vi dog har holdt jul i udlandet så mange gange (jeg blev sågar interviewet om netop vores vane for at holde jul i udlandet i Modemagasinet IN sidste år ved denne tid), så ved jeg også, at man, når man holder jul på en anden måde, ganske ofte bliver mødt af spørgsmål omkring, hvad man egentligt gør.

jul 2018 playmobil julekalender brandmand chokaldekalender voksne mørk chokolade urbannotes.dk

// Et par julekalendre skal der naturligvis til. Lillemanden har bl.a. en sej Playmobil julekalender med brandmandstema (Playmobil 9486), og jeg har en skøn chokoladejulekalender med mørke fyldte chokolader fra Xocolatl, som jeg glæder mig til at åbne, selvom den nok ikke gør noget særligt godt for bikiniformen …

Julen er jo først og fremmest traditionernes fest. Men vi har faktisk ikke haft faste juletraditioner de seneste mange år. Lillemanden har derfor også kun holdt traditionel dansk jul 2-3 gange i sit liv, fordi vi typisk har været udenlands.

Det kan naturligvis være meget forskelligt, hvad man vælger at gøre, når man holder jul i udlandet, tænker jeg. Men vi har valgt devisen “skik følge eller land fly” de år, hvor vi har været på farten over julen. Det vil sige, at vi holder jul, som man gør i det land, hvor vi befinder os.

I Australien, hvor vi har befundet os over julen en del gange, har vi fx valgt at fejre julen den 25. om morgenen, fordi den 24. december er en helt almindelig dag dernede, hvorimod den 25. er en dag, hvor man fejrer med familie og venner. Det betyder også, at alle butikker og restauranter har åbent den 24., mens det meste ligger øde hen den 25.

I år holder vi så jul i New Zealand, hvilket bliver helt nyt. Men inden vi rejser afsted, så er der jo en halv julemåned forude, og der skal vi nok julehygge igennem!

Lillemanden har fx sin faste nisse, der kommer på besøg hver dag i julemåneden (også mens vi er bortrejst), og som han allerede har hængt en julesok op til, så han er sikker på, at nissen kan finde ham!

Han har også en Playmobil julekalender, som han næsten ikke kan vente med at gå ombord i. Og så har han naturligvis også en lækker chokoladekalender, fordi det hører sig til. Begge dele må han åbne to låger i hver dag, mens vi er hjemme, så vi ikke skal slæbe julekalendre med på rejsen.

Jeg har mine utroligt hyggelige beauty pakkekalendre fra bl.a. The Body Shop (mere om dem her) og Yves Rocher (mere om den her), som jeg pakker op efter samme devise. Igen … vi kan ikke slæbe alt for meget unødigt med. Herudover har vi voksne en chokoladejulekalender med fyldte chokolader til deling, og jeg skal da heller ikke udelukke, at jeg har købt et par adventsgaver til min kære mand, som han får inden afrejse.

Det med adventsgaverne er noget, vi har dyrket, siden vi var unge og nyforelskede, og det er stadig ret hyggeligt at forkæle hinanden lidt som optakt til julen. På den front er vi stadig lidt barnlige og nyforelskede.

Selvom vi holder jul i udlandet (igen-igen), så er julen altså langt fra aflyst. Tværtimod! Jeg tænker egentligt bare, at vi tager det bedste fra julen med os i kufferten.

Vi sætter ekstra pris på hinanden, fordi vi har tiden og friheden til virkeligt at være der for hinanden. Vi står lidt af det pres, som julen nogle gange kan være, fordi vi ikke skal lave mad og have gæster, og fordi julegaverne til venner og familie er købt i rigtig god tid og afleveret inden afrejse. Og vi sørger for at julehygge med og om hinanden med de små gaver, som vi kan finde der, hvor vi lige er. Det er ægte julehygge for os – uanset, hvor vi så måtte befinde os ude i den store verden.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julens dufte (og makeup) fra Yves Rocher