[ Opskrift ] Julens bedste rødkålssalat med granatæble og parmesan

Vores jul i år

[ Indeholder reklame ]

At sige, at vores jul, bliver som den plejer i år, ville vist være at stikke jordens største løgn.

Vi har jo, for det første, egentligt for vane at holde jul udenfor Danmarks grænser i mere eksotiske og varmere omgivelser. I år skal vi dog holde jul i Danmark, fordi vi havde regnet med, at det skulle blive den sidste jul med min svigermor.

Siden vi lavede de planer, er der dog sket det, at begge mine svigerforældre, med blot 14 dages mellemrum, er gået bort.

Derfor har det meste af oktober og nu også november været præget af først sygdom og sidenhen sorg.

Om lidt skriver vi dog 1. december. Og selvom intet faktisk er, som det plejer lige nu, så har vi jo stadig en lille dreng, som godt nok ikke for alvor længere tror på julemanden og nisser, men som alligevel virkeligt glæder sig til jul.

Og måske særligt i år, tænker jeg, at vi skal gøre lidt ekstra ud af julehyggen herhjemme, nu hvor der har ligget en sky af tristesse henover hjemmet i den senere tid.

Jeg har derfor lovet, at vi kan pynte op i hele hytten på søndag. Det elsker han, og han kan hænge julepynt op til han næsten segner.

Så når den sidste triste bisættelse er overstået på lørdag, så skal vi rigtigt have fundet julehumøret frem.

jul julekalender playmobil yves rocker chokoladejulekalender urbannotes.dk

Vi skal hænge lyskæder op, pynte det lille træ, der ellers stod på altanen, indtil frosten satte ind, og have smidt lidt julestemning i vores seje og evigt omskiftelige Lightbox, som er et hit uanset årstid.

Desuden skal vi have gjort plads til alle de mange julekalendre, som vi alle tre har fået samlet sammen på det seneste.

Lillemanden skal bl.a. muntre sig med en sej Playmobil julekalender med top agenter, som han indtil videre har siddet og kigget på i samlet set nogle timer, fordi han har forsøgt at regne ud, hvilket Playmobil-ting, han ville få på hvilke dage, og hvordan det var fedest at lege med det undervejs.

Naturligvis skal han også have en lille chokoladejulekalender med kvalitetschokolader fra Xocolatl, fordi jeg har en teori om, at god chokolade for det første er sundere og, at det stiller jule-lækkersulten bedre end den billige chokolade. Måske er det sandt? Måske smager kvalitetschokolade bare bedre … Jeg ved det ikke?

Desuden har mine forældre været så søde at sende ham hele to Star Wars julekalendre: En med LEGO Star Wars og en med en hel masse Star Wars-dims, hvoraf sidstnævntes indhold sikkert kommer til at ligge og flyde overalt på værelset undervejs, men som han helt sikkert vil hygge sig med.

Og så synes han iøvrigt, det er sejt, at han for engangs skyld har flere julekalendre end sin mor, der i år “kun” skal hygge med en skøn julekalender fra The Body Shop, en fin pakkekalender fra Yves Rocher og en lækker julekalender fra Rituals, som er et mærke, jeg stort set ikke kender i forvejen, og som jeg med en pakkekalender derfor tænker, jeg kan blive godt fortrolig med.

Men nej, jeg går ikke ned på spændende beautyprodukter i julemåneden, og jeg er vild med det!

Desuden har vi også en tradition, der går på, at vi alle skal have en Quick skrabekalender, som vi aldrig rigtigt vinder noget som helst på. Men vi lever alligevel i håbet år efter år, hvilket gør det ret hyggeligt.

Selvom planen med at holde den aller sidste jul med svigerforældrene jo desværre er blevet forpurret i sidste øjeblik, skal vi alligevel holde selve julen med den del af familien, hvilket jeg, trods alt, tror bliver en særligt fin oplevelse i år, også selvom hverken farmor eller farfar kommer til at være der.

Jeg ved nemlig, at vi kommer til at mindes dem i løbet af aftenen. Og vi skal helt sikkert nok sende dem en hel masse tanker undervejs – også selvom de ikke sidder ved bordet, deres røster ikke lyder omkring træet, og der ikke vil være gaver fra dem under træet.

Det bliver en anderledes jul, må man sige. Men det skal nok blive en fin jul!

Nu mangler jeg bare at finde ud af, hvad jeg selv skal spise selve juleaften, idet der jo ikke er meget af den traditionelle julemad, jeg, som pescetar, kan spise (kom endelig med gode idéer!).

Men det må lige komme efter søndag, hvor vi altså sætter alle sejl ind for at skabe en hyggelig julemåned. Basta!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

2 kommentarer

 • Ann

  Jeg er the Grinch! Men ungerne får mig smeltet hvert år 😍.

  Jeg har ingen anden familie end mine 3 børn, dem her jeg til gengæld været usædvanligt heldige med. Mine forældre har været døde længe, den første efter er bare hård. Jul er familie!!

  I år er julen centreret om min yngste. Han er autist og hans ret kringlede hjerne har kapituleret mod virkeligheden. Han er sygemeldt og bliver hjemmeskolet indtil han er mere stabil.

  Jeg har abselut intet købt Eller planlagt. Han er angst og selvskadende. Så kan ikke tage fra ham og slet ikke havde ham med.
  Så vores Jul bliver også anderledes. At holde Jul på budget og ikke kunne jagte de bedste handler føles helt unaturligt :-D.

  Hans teen søskende og jeg er all in på hygge. Jeg er lidt på de ikke bliver helt glemt. Satser hårdt på julemanden giver mig en klon så jeg kan det her burde for den alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Det er godt, at ungerne kan smelte din indre Grinch 😉

   Men det lyder virkeligt også til, at I har jeres at bokse med lige nu.

   Jeg håber, at I, trods alt, får en dejlig jul <3 (Og at julemanden evt. kommer med en klon til dig i år!)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Julens bedste rødkålssalat med granatæble og parmesan