Aldrig mere bagage, der bliver væk

Vores roadtrip på USA’s østkyst

Frank Lloyd Wrights Fallingwater er arkitektur i særklasse.

Frank Lloyd Wrights Fallingwater er arkitektur i særklasse.

Gennem årene har vi nærmest rejst Australien tynd. Vi har dykket og snorklet ved Great Barrier Reef, kørt på Great Ocean Road, gået ture i Blue Mountains og i det hele taget udforsket landet til vands, til lands og i luften.

USA har vi dog kun været i to gange tidligere. Da vi var unge og smukke og var i New York på forlænget weekend, og da vi var i San Francisco i ti dage, lige inden Lillemanden blev to år, og han stadig var meget billig at have med om bord på et fly.

Derfor besluttede vi i år, at vi ville bruge tid og kræfter på at tage en roadtrip langs USA’s østkyst, så vi kunne besøge alt det, som længe har været på vores bucket list over ting, vi skal se og opleve, inden vi dør.

Vi valgte, at vi selv ville køre denne gang, hvilket vi ikke har gjort tidligere – bl.a. fordi vi primært har rejst rundt i Australien, hvor de, som bekendt, kører i den “forkerte” side af vejen, hvilket kan være ret angstprovokerende, selv når man sidder på bagsædet!

I USA er det dog super nemt at være bilist, nemt at leje bil og i øvrigt ret billigt at køre, selvom selve billejen ikke er så billig, som man kunne have ønsket. Derfor er bilen også kun med os på turen noget af tiden. Dernæst sætter vi os i et tog og kører videre.

Arlington militærkirkegård er måske ikke det mest børnevenlige sted. Men så har Washington D.C. så meget andet at byde på for en lille utålmodig sjæl.

Arlington militærkirkegård er måske ikke det mest børnevenlige sted. Men så har Washington D.C. så meget andet at byde på for en lille utålmodig sjæl.

Generelt er USA ikke længere så billigt, som vi husker det. Blandt andet gør dollarkursen lige nu vores tur en del dyrere, end vi umiddelbart havde regnet med. Men sådan en rejse kan, heldigvis, ikke gøres op i penge, og vi har uvurderlige oplevelser med i bagagen og sparer ikke på rejsebudgettet af den grund.

Det er en smuk, interessant og ikke alt for lang rute, vi har valgt. Og vi har desuden lagt nogle kortere stop ind undervejs, så vi ikke skal sidde alt for længe bag rattet.

Og ja, turen kan sagtens tages med børn – blot man lægger pauser ind undervejs, sørger for pools samt et stop i Walmart i ny og næ, hvor man kan shoppe billige Pokémon kort 😉

Smuk solopgang over Washington DC.

Smuk solopgang over Washington DC.

Vores roadtrip gennem USA:

1. stop: Washington D.C. – 5 nætter
Besøg ved White House, Washington Monument, Arlington Kirkegård, Smithsonian’s og meget mere. Man kan nå meget på få dage i Washington, og at køre i taxa er ret billigt. På den sidste dage hentede vi lejebilen.

2. stop: Fallingwater – 1 nat
Et hurtigt stop midt ude på bøhlandet, fordi det er her, man finder Frank Lloyd Wrights berømte hus Fallingwater, som er bygget på et vandfald midt i skoven. Et fantastisk arkitektonisk mesterværk, der går i ét med naturen.

3. stop: Gettysburg – 2 nætter
Et lille must fra vores side, fordi byen er en stor del af den amerikanske historie. I øvrigt er Gettysburg en utroligt hyggelig by, og køreturen dertil er meget smuk.

4. stop: Philadelphia – 3 nætter
En by, som vi ikke har nogen forventninger til, men som vi lagde ind på ruten, fordi vi gerne ville have et overraskelsesstop. I øvrigt har de få, man kender, der har været i Philadelphia, kun talt varmt om byen. I Philadelphia giver vi slip på bilen … Så er vi også fri for at køre i New York.

5. stop: New York City – 7 nætter
Det giver sig selv: Vi skal spise os igennem New York, shoppe lidt, i zoologisk have samt nyde livet. Sidst vi var i New York nåede vi i øvrigt slet ikke at besøge Central Park, så det er klart en af de ting, der står højt på listen denne gang!

6. stop: Long Island – 5 nætter
Selvom vi har indlagt masser af pauser, besøger legetøjsbutikker og legepladser, så er de forskellige ting på ruten måske ikke 100 pct. børnevenlige. Desuden er sightseeing sjældent specielt afslappende. Derfor slutter vores tur af med rendyrket badeferie ved en strand på Long Island. Her skal vi bare slappe af og måske besøge The Hamptons, som vi på ingen måde havde råd til at bo i nærheden af.

Jeg glæder mig til at fortælle meget mere om de forskellige stop og oplevelser i detaljer på et senere tidspunkt.

 

Georgetown Washington. Stemningen her er helt anderledes end i selve DC, som er meget travl og forretnings-agtig.

Georgetown Washington. Stemningen her er helt anderledes end i selve DC, som er meget travl og forretnings-agtig.

gettysburg-usa-urbannotes-dk

Gettysburg er som at træde ind i fortiden. Men en fin og interessant en af slagsen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aldrig mere bagage, der bliver væk