Yoga og mig

12 steder at spise vegansk på Tenerife

Nu er jeg ikke et specielt troende menneske. Faktisk slet ikke. Men ih guuuuder, hvor er det skønt at kunne rejse ud i verden igen! Det har været savnet at gå på opdagelse i nye kulturer og, ikke mindst, køkkener.

For et par uger siden udnyttede vi, at Lillemanden havde vinterferie. Sådan er det, når man har skolebørn: Man sørger, primært, for at rejse i de aller-dyreste uger, hvor alle andre også rejser. Så nyd det, mens du ikke har skolebørn, for det er faktisk lidt irriterende at være bundet af … Men det er ikke det, indlægget her skal handle om.

Vi endte nemlig på Tenerife i uge 7. Og selvom Tenerife er ret tæt på og et yndet rejsemål for mange danskere, så er det faktisk også et sted, vi aldrig har været før. Heller ikke som børn. Men nuij, sikken en fantastisk ø! Det vulkanske landskab på Tenerife er virkeligt noget helt for sig selv. Vejret er skønt året rundt (også i uge 7, skulle jeg hilse at sige!) Og folk er virkeligt søde. Samtidigt var det ikke alt for turistet, når vi bevægede os ud fra de badebyerne, hvilket nok hænger lige dele sammen med, at resten af verden ikke helt er begyndt at rejse lige så meget som os danskere endnu, og at vi var lidt udenfor sæson.
vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Noget der virkeligt forbløffede mig, ud over det fantastiske landskab, var, hvor nemt det var at leve vegansk på Tenerife! Det er nemlig altid lidt spændende, når man skal rejse, om man, som plantespiser, kan få noget ordentligt at spise … Men det er faktisk ret nemt at spise vegansk (og vegetarisk) på Tenerife.

Og fordi jeg altid savner indlæg som dette, når vi skal ud at rejse til en destination, hvor vi er i tvivl om, hvor og om vi kan finde noget lækkert at spise, så har jeg besluttet mig for at samle nogle af de spisesteder (caféer og restauranter) på Tenerife, hvor man kan få et vegansk måltid. En lille køreplan til at spise vegansk på Tenerife, om man vil.

Eftersom vi havde bil hele ugen, er stederne fordelt lidt ud over øen med overvægt mod Tenerife Syd, fordi vi havde base i Playa De Las Americas. Men selvfølgelig er der mange flere veganske spisesteder på Tenerife end de 12. Så fyld endelig på som kommentar, hvis du synes, der mangler nogle 🙂

12 steder, du kan spise vegansk på Tenerife
På Tenerife er det forholdsvist nemt at leve vegansk. Alle supermarkeder har et væld af plantedrikke og andre nødvendigheder, og mange steder har sågar store afdelinger med fokus på det veganske. Så bor man i lejlighed, er det også nemt at købe ind til gode måltider med det hele.

Vi lavede ikke selv mad, så vi fik rig mulighed for at gå på opdagelse i Tenerifes kulinariske udbud.

Poké Hut Tenerife
Poké Hut Tenerife har flere veganske bowls og wraps på menuen. Og er man ikke til mulighederne på menuen, kan man nemt lave sin egen bowl med masser af grønt, veganske dressings og tofu.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Juliana Kind Food
Juliana Kind Food er egentligt en take-away, hvor de serverer maden, som er fuldt vegansk, til at tage med på kontoret eller hjem. Men de har en mikroovn og stole og borde på stedet, så man nemt kan varme sin veganske omelet eller kartoffelmos med boller. Og det gør mange.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Mel Vegan Fast Food
Er der trang til ægte snasket vegansk fastfood, så er Mel Vegan Fast Food ‘the place to go’. Her er dirty fritter og snaskede burgere. Og som navnet indikerer, så er stedet fuldt vegansk. Vi er lidt trætte af, at vi ikke havde plads i maverne til at smage deres brownie, men de der burgere fylder godt op …

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Sweet Paradise
Her hentede jeg kun en kaffe. Men stedet var pakket med mennesker, der spiste alt fra veganske burgere til smukke kager. Next time …

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

The Burger Cafe Tenerife
The Burger Café har lidt af det hele. Men flere veganske muligheder. Fx en lækker bowl med jackfruit, wraps med grillede stykker og burgers.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Gocharepa Los Abrigos
Gocharepa er det levende bevis på, at det er muligt at spise vegansk stort set alle steder på Tenerife. Sågar på en lille bitte ultra-billig hurtig fortovscafé helt uden Instagram-potentiale! Her fandt vi lækre pitabrød og banan-fritters med bønner og grønt, som smagte himmelsk.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Govindas Tenerife
Her er tale om en ægte god gammeldags vegetarisk restaurant med Hare Krishna vibes og masser af bælgfrugter på menuen. Der er både vegetariske og veganske retter på menuen, men alt kan stort set serveres vegansk. Maden smager godt, men man skal lige væbne sig med tålmodighed, for alt foregår i et adstadigt Hare Krishna tempo.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Pistacho Coffee Brunch
Pistacho var et af højdepunkterne på turen rent madmæssigt. Mumsfilibaba nogle gode bowls, grød og salater man kunne få serveret her. Tag ikke derhen om søndagen, hvis du ikke gider at stå i kø …

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Bahia Verde Tenerife
På Bahia Verde laver de deres egne veganske oste. Det vil sige, at når du bestiller din pizza, får du den serveret med hjemmelavet mozzarella (og med fuldkornsbund, hvis du vil betale lidt ekstra for den luksus). Alle pizza kan veganiseres (måske ikke lige dem med kød, dog …), men der er også veganske pizza på menuen. Og har man køleskab på hotellet, kan man også købe oste med hjem.

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Tierra Café
Det er sjovt, der findes så mange pommes frites-restauranter på Tenerife, når nu det er dem med den farverige veganske og vegetariske mad, der er mest velbesøgte?! Det er Tierra Café et godt eksempel på. Her er plantemad for alle pengene og tæt pakket med mennesker på det store serveringsområde udenfor. Der er også en lille butik med udvalgte lækkerier samt frugt og grønt. Virkeligt lækkert sted med mange veganske muligheder på menuen! Sågar omelet. Haps!

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Beat Food
Den sidste aften var vi lidt trætte, ville gerne prøve noget nyt og endte derfor, som man altid gør i den slags situationer, med at vandre rundt alt for længe for at lede efter et sted, vi havde lyst til at spise (og som også serverede vegansk mad). Da vi går og taler lidt frem og tilbage, får en af os åbenbart sagt “vegansk”, da vi går forbi en lille restaurant i den meget turistede del af byen. Pludseligt står der en dame foran os, som peger mod et lille skilt på væggen og siger: You want vegan food? Og ja, det ville vi jo gerne! Og Beat Food havde flere veganske muligheder på menukortet, heriblandt pizza, burgers og Caesar Salad. Tænk engang, sådan en har jeg ikke fået i årevis!!

vegansk piseguide tenerife vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Vegan Point Tenerife
Det sidste bud er en lille bonusinfo. Vegan Point er nemlig ikke et spisested men en lille vegansk butik med et rigtigt fint udvalg af alt, hvad hjertet kan begære af veganske produkter. Mit hjerte begærede røde lakridser og chokoladepastiller, men der er også mange Violife oste, tempeh og mange andre lækkerier på hylderne. Og det er billigt!!

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga og mig