Opskrift: Nem asiatisk-inspireret risret med sød soya-sovs og grimme grøntsager

3 x skønhedsremedier, der kan bruges igen og igen

[ Indeholder reklame ]

For nogle måneder siden investerede jeg i sådan nogle komposterbare fryseposer. De var ikke billige, og jeg plejer sådan set at smide mine fryseposer til plastikgenbrug, så strengt nødvendige var de måske heller ikke. Men ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve det grønnere alternativ.

Det var også meget godt, lige indtil jeg skulle rive poserne fra hinanden, og den ene pose revnede. Da jeg så skulle putte noget i en anden pose, revnede den også hele vejen langs siden.

Behøver jeg at sige, at jeg fremadrettet (eller indtil der kommer et bedre alternativ inden for komposterbare fryseposer) køber mine sædvanlige plastikfryseposer og smider dem i vores plastiksorteringscontainer nede i gården?

Og hvad vil jeg så sige med det? Jamen, min pointe er, at mange af os sikkert hjertens gerne vil betale lidt ekstra for at få et grønnere produkt til vores hverdag. Men det grønnere alternativ skal også fungere. Ellers kan vi lige så godt spare de penge og miljøet for endnu et produkt, der skal produceres – for selv grønne, genanvendelige produkter sætter jo et aftryk, trods alt.

Jeg har dog faktisk fundet tre (okay faktisk fire) badeværelsesprodukter til hverdagen, som kan bruges igen og igen, som giver mening, og som fungerer.

Det er genanvendelige skønhedsremedier, som de fleste af os bruger hver evig eneste dag, og som vi derfor potentielt set smider mindst 365 styks ud af hvert år. Og selvom man, som jeg, køber økologiske og Svanemærkede produkter, så er det stadig produkter, som kun bruges en gang og derefter ender i skraldespanden.

Kan vi derfor udskifte fx vatrondeller og vatpinde med alternativer, som kan genbruges, og som kun koster det vand, som de skal vaskes i i vaskemaskinen eller under vandhanen (for ja, de skal vaskes – hver dag!), så er det at foretrække.

urbannotes.dk_beautyblog_lastswab vatpind_vatrondeller genbrug_miljø_sensai_beautyblender_ecooking scrub.jpg

Pargaard genbrugelige vatrondeller*
Jeg har skrevet om genanvendelige vatrondeller før. Siden dengang er konceptet heldigvis blevet en del mere udbredt. Fx er Pargaard genbrugelige vatrondeller ret udbredte og fås mange steder. Konceptet er dog stadig det samme: En vatrondel i blød bomuldsfrotté, som kan vaskes i vaskemaskinen, og som kan genbruges i næsten det uendelige (eller i hvert tilfælde indtil de bliver så nussede og stive, at man ikke har lyst)!

Jeg synes, vatrondeller, der kan bruges igen og igen fungerer super. De fjerner makeup mindst lige så effektivt som den vatrondel, du smider i skraldespanden. Man skal bare sørge for at have nogle stykker, da de skal vaskes efter brug. Men jeg gør det, at jeg smider den brugte vatrondel direkte ud i maskinen, så den bare kan blive vasket, næste gang jeg alligevel kører en maskine. Så ligger der heller ikke otte genbrugsvatrondeller i bunden af vasketøjskurven og gemmer sig.
>> Køb Pargaard genbrugelige vatrondeller her.*

urbannotes.dk_beautyblog_lastswab vatpind_vatrondeller genbrug_miljø_sensai_beautyblender_ecooking scrub.jpg

LastSwab vatpind*
Vi smider vel rundt regnet 1.000 vatpinde i skraldespanden hvert år herhjemme. Det er lidt højt sat, men jeg bruger en vatpind hver dag efter badet og måske en til lige at rette lidt på makeuppen 1-2 gange om ugen, og så kommer drengenes forbrug oven i det. Så ja, 1.000 passer nok egentligt meget godt.

Med det forbrug holder en vatpind, der kan genbruges, i knap og nap tre år for mit vedkommende. En LastSwab vatpind kan nemlig bruges 1.000 gange (af én person af hygiejnemæssige årsager …) Vatpindene findes til almindelig brug i øret og til at rette på makeuppen, så hvis man bruger vatpinde til begge dele, kan man investere i to forskellige genanvendelige vatpinde i hver sit fine transporthylster.

Jeg er typen, der bruger vatpinde til at rense ører lige efter badet hver dag. Ikke fordi ørerne nødvendigvis er beskidte, men for at fjerne vand fra badet. Og det kan LastSwab altså ikke hjælpe med, fordi den lille dut i enden ikke suger. Så man skal være obs på, at man skal bruge håndklædet til at fjerne vand med og så LastSwab til at rengøre øret med. På den måde behøver man nok ikke nødvendigvis at bruge den hver dag. Det er dog en rutineændring for mig, som jeg stadig lige forsøger at indarbejde – om ikke andet så et par gange om ugen.

LastSwab til makeup er jeg dog kommet rigtig godt i gang med at bruge. Nogle gange klatter sådan en mascara jo ned under øjet eller rammer ved siden af vipperne, og så er LastSwab faktisk rigtig god til lige at fjerne overskydende makeup – enten bare med vand eller lidt micellar water.
>> Køb LastSwab genanvendelig vatpind her.*

urbannotes.dk_beautyblog_lastswab vatpind_vatrondeller genbrug_miljø_sensai_beautyblender_ecooking scrub. sensai sponge chief

Sensai Sponge Chief*
Skal huden være rigtig ren inden natcreme og sengetid, så er en tur med lidt renseprodukt og en vaskeklud altså bare det mest effektive. Det eksfolierer samtidigt huden blidt, når man lige vasker huden af med en ren klud. Til det formål er jeg tosset med Sensai Sponge Chief, som fast hænger et sted på badeværelset i al sin stivhed.

Sensai Sponge Chief er nemlig en økologisk vaskeklud, som bliver helt stiv og tør, når den får lov til at tørre. På den måde indeholder den nemlig ikke bakterier fra gang til gang. Genialt, hvis du spørger mig!

Når Sensai Sponge Chief til gengæld skylles op under lunken vand, bliver kluden helt vildt silkeblød – og det uanset hvor mange gange du bruger den, tørrer den og vasker den i maskinen. Jeg vasker min cirka en gang om ugen, og den er blevet brugt og vasket så mange gange, at den efterhånden er lidt grålig – ups. Sensai Sponge Cheif kan tåle vask på 60 grader.
>> Køb Sensai Sponge Chief her.*

Derudover bemærker du måske også en Beautyblender på billedet, og sådan en er jo også genial, når man skal lægge makeup. Den kan holde i noget, der minder om en evighed, hvis man sørger for at holde den ren og revnefri. Og den her nye Beautyblender skifter oven i købet farve, en såkaldt Beautyblender Wave Shadeshifter*, når den kommer i vand, hvilket er en meget sjov lille gimmick i morgenrutinen.

Og inden du hopper videre til næste indlæg med tanken: Smed hun så bare resten af sine komposterbare fryseposer ud?? Og nej, selvfølgelig gjorde jeg ikke det. Jeg skal nok finde anvendelse til dem. Herhjemme smider vi nemlig faktisk ikke rigtigt noget ud – hverken mad eller uduelige fryseposer 😉

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Nem asiatisk-inspireret risret med sød soya-sovs og grimme grøntsager