Tre mascaraer, der ikke smelter i varmen

Berlin: Her vil du spise og drikke i byen

Fredag aften kom vi hjem fra Berlin. Det var i alt fire næsten ulideligt varme dage i byen, og vi priste os mere end lykkelige for, at vi havde valgt et hotel med velfungerende aircondition, nu hvor byen næsten var ved at smelte.

Normalt har vi det alle tre rigtig fint med varme. Og for år tilbage var vi i Adelaide i de dage, hvor byen var det varmeste sted på jorden. 48 grader i Adelaide husker jeg dog ikke som værende lige så varmt (og fugtigt) som 34 grader i Berlin.

Trods varmen, som satte en lille dæmper på energiniveauet og kostede en god del euro iskaffe, vand og limonader, var det dog nogle skønne dage, hvor vores eneste agenda var at være sammen og få et åndehul fra hverdagen. Og det lykkedes – nu med konstant sved på panden, ned ad ryggen og alle faktisk også alle andre steder.

Noget af det, Berlin kan, og som vi sætter særligt pris på, er at byde på køkkener fra alle verdens hjørner. Og det fik vi da også udnyttet til fulde.

Jeg fik selv en bunke gode anbefalinger til restauranter på Instagram, da mine følgere fandt ud af, vi var i Berlin. Og det var guld værd i en by med så mange muligheder.

Vi faldt dog også over en række gode steder selv, og jeg tænker, at der også er andre, som kan drage nytte af anbefalinger til restauranter og caféer i Berlin, idet byens andet modersmål jo nærmest er dansk. Så her er i alt syv anbefalinger til mad og drikke i Berlin. De er alle testkørt og godkendt af store og små i Familien Madglad.

burger vision berlin urbannotes.dk

// Haps! Sæt tænderne i en burger på Burger Vision i Berlin.

Mall of Berlin
Her finder du generelt mange rigtig fine og billige restauranter, der serverer alt fra tysk til japansk mad. Det hele er samlet i en food court, så man nemt kan købe mad fra flere forskellige restauranter for så at samle det hele ved et bord. Og det bedste er, at det ikke kun er triste burgerrestauranter, der huserer i centeret.

Vi spiste bl.a. på AKI Running Sushi, fordi drengene ville have sushi, mens jeg bestilte en nudelret med tofu. Alle var rigtig godt tilfredse, og priserne på sushi var helt i bund.

Se alle restauranter og caféer i Mall of Berlin her.

Burger Vision
Trænger I til en burger, der er tilpas snasket, men som smager af mere end bare en klassisk burger, så læg vejen omkring Burger Vision i Berlin. Stedet har alle de typer burgere, man kan komme i tanker om – og endda et par vegetariske udgaver med bl.a. haloumi.

Burgeren serveres i en kurv, sodavanden (Fritz Kola, naturligvis) tager du selv i køleskabet, og du rydder også selv op efter dig. Men det er en del af charmen. Til gengæld er der ikke én, der blinker, når du endnu engang går amok i den tyske mayo og tilpas grynede ketchup, som står klar på bordet.

Burger Vision finder du her.

Katjes Café
Jeg er stor fan af Katjes. Alene af den årsag, at alt deres slik er vegansk og dermed uden gelatine, som ellers gemmer sig i stort set alt andet slik. Suk!

Vi købte godt nok kun et par slikposer i Katjes Café til de kølige aftner på hotellet. Men caféen byder også på veganske kager, kaffe, bland-selv-slik og andre lækkerier, der alle er plantebaserede.

Bestemt et sted, vi skal spise kage og drikke kaffe en anden god gang, vi er i Berlin, og temperaturerne er mere til den slags!

Se mere om Katjes Café Grün-Ohr her.

monsieur Vuong berlin urbannotes.dk

// Sæt tænderne i en nudelsalat eller supper på Monsieur Vuong. Man fortryder det ikke.

Monsieur Vuong
Dette sted fik vi anbefalet fra flere kanter, da vi stod i Berlin. Og det var der bestemt grund til! Monsieur Vuong serverer den bedste vietnamesiske mad, man kan komme i tanker om.

Stedet har også børneretter, og barnet var i noget nær madhimlen, da han fik serveret en suppe med ris, grøntsager og tofu, som, han mente, var det bedste måltid, han længe havde fået. Og han var mere end klar til at købe stedets kogebog med hjem, så han kunne genskabe lyksalighederne herhjemme.

Vi andre var også almindeligt godt tilfredse med vores hhv. nudelsalat og vietnamesiske suppe serveret med kølige shakes med kokosnød og mango.

Er du i Berlin, så sørg for at lægge vejen forbi Monsieur Vuong!

Se mere om Monsieur Vuong her.

L.A. Poke Berlin urbannotes.dk

// En bowl er altid en god idé! Og en bowl fra L.A. Poke Berlin er særligt.

L.A. Poke Berlin
Lidt længere ned ad gaden fra Monsieur Vuong fandt vi en klassisk poke-bar, som serverede de skønneste poke bowls, man kan tænke sig. Igen var der masser af børnevenlige valg, mens manden og jeg fik kimchi og spicy tuna til op over begge ører.

Ingredienserne er friske, og hvis man, som vi gjorde, tager udgangspunkt i en af de bowls, som L.A. Poke har sammensat, så er man garanteret glade smagsløg. Er man dog selv til at sammensætte sin bowl, så er der også rig mulighed for det. Fx fik Lillemanden en bowl med ris, laks, gulerødder, tomater, edamame og miso-dressing, som var alle hans favoritter i en bowl.

Besøg L.A. Poke Berlin her.

amrit berlin indisk urbannotes.dk

// Ja, indisk mad er ofte til den stærke side. Til gengæld var salaten på Amrit sød, og sodavanden tiltrængt.

Amrit Berlin
Amrit var endnu et sted, vi fik anbefalet (af hende her), og som bestemt er en anbefaling, der er værd at give videre! Amrit er klassisk indisk mad, som brænder godt på tungen, og som smager af noget.

Amrit har bl.a. adskillige vegetariske retter på menukortet, hvilket altid er fantastisk, da vegetarer jo også gerne vil have noget at vælge imellem. Jeg fik fx en klassisk dal med alle de bønner og linser, jeg næsten kunne komme i tanker om, mens manden fik en karryret, som, efter sigende, smagte præcist lige, som sådan en skal smage (og med indlagte pudse-næse-pauser, da manden aldrig lader sig afskrække af, at menukortet fortæller ham, at retten er pænt stærk!)

Amrit er naturligvis knap så børnevenligt eller for sarte smagsløg. Men heldigvis er vores barn ret glad for ris og grøntsager, og det var ikke noget problem for personalet, at han bare spiste ris og noget af den tilhørende delesalat.

Amrit ligger flere steder i Berlin.

father carpenter berlin urbannotes.dk

// Kaffen på Father Carpenter er eftertragtet. Men deres agurke-limonade må man altså heller ikke gå glip af.

Father Carpenter
Sidst men ikke mindst vil jeg gerne slå et slag for at besøge café- og kaffebaren Father Carpenter i Berlin. Stedet nørder kaffe pænt meget, og der bliver forklaret og rådgivet på bedste vis, når man sætter sig ved et af de eftertragtede borde.

Vi spiste ikke på Father Carpenter. Men den mad, der blev serveret ved bordene ved siden af, så yderst indbydende ud, så jeg tænker sagtens, man kan vove sig dybere ind i menukortet. Sørg dog også for at få serveret en af stedets agurke-limonader, der læsker helt ned i storetåen.

Vær desuden evt. forberedt på lidt kø, da Father Carpenter er temmeligt populært blandt de lokale, og der ikke er mulighed for at reservere bord.

Find Father Carpenter Coffee Brewers her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • Ai nogle gode tips! Vi var der med børn i efteråret, og det gør vi gerne igen. Dog ikke i 34 grader, puha! Tak for gode tips tilbspisesteder, det vil jeg gemme til næste tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Dejligt, de kunne bruges. Og tro mig, vi ville også gerne have undværet helt så meget varme! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre mascaraer, der ikke smelter i varmen