Derfor vil du beskytte din hud mod luftforurening

Fire veganske restauranter i København, hvor du IKKE vil savne kød

For blot få år siden var de veganske og vegetariske restauranter i København sådan nogle lidt hippie-agtige steder med lidt for meget røgelse i luften, lidt for fedtede tallerkner og med duften af urtete, der spredte sig ud i hele lokalet.

Det var før, jeg selv havde specielt meget fokus på veganisme, og hvis jeg endelig fik forvildet mig ind på et af disse steder, så vendte jeg hurtigt om igen.

I min verden skal det at gå ud og spise nemlig gerne være en lidt lækker og eksklusiv oplevelse, og det er det bare ikke, hvis betjeningen går mere op i at holde sin slidte batikskørt ude af opvaskemaskinen end at servere god mad med et smil i lækre omgivelser.

På det seneste er der dog sket VIRKELIGT meget i København på den front. Det pibler frem med plantebaserede alternativer.

Og selvom jeg ikke er fuldblods-veganer, og min familie og mine veninder heller ikke er, så er en stor del af de steder, vi kommer, faktisk efterhånden veganske.

De lækre veganske steder er poppet op i hele København på nul-komma-fem, og selvom man måske til tider spiser kød, så er det den slags steder, hvor man faktisk slet ikke savner sit kød eller overhovedet tænker over, at det er en fuldkommen plantebaseret ret, man sidder og nyder.

En anden fordel, som i hvert tilfælde kan være med til at lokke mig på en vegansk restaurant, er, at maden ofte er ret billig ift. så mange andre restauranter og ift., hvad man får.

Du kan således ret nemt slippe med under 500 kr. for mad og drikke til to samt kaffe og dessert, hvilket må siges at være en ret god deal.

Til gengæld er sandsynligheden for, at man ruller ud fra restauranten stor, fordi man er fyldt op til randen med gode, grove grøntsager, bønner og alskens andre lækkerier, der både er gode for sundheden og for miljøet.

Står du og mangler en god (vegansk) madoplevelse, så er her fire af mine favoritter:

Gló
Gló er meget hurtigt blevet vores familiefavorit, når vi er i nærheden af Strøget. Det er endda blevet stedet, som min mand helt selv foreslår, når vi er ude og ose i indre by – og det selvom han ellers stadig gladeligt spiser kød. Han er ganske enkelt faldet pladask for suppen på Gló, og det kan man sådan set ikke fortænke ham i.

Jeg har personligt spist flere af stedets bowls med største vellyst, og den veganske burger med godt med chili-bid kan faktisk også varmt anbefales (også selvom den på ingen måde ligner en burger).

Kaffen er god, der er altid havremælk på køl, og Glós Snickerskage dør man en lille smule af.

Priserne er i øvrigt til at tage og føle på. For under 100 kr. kan man nemt spise sig mæt.

Drikkevarerne er i den lidt dyrere ende. Men til gengæld er det friskpresset juice, man finder i køleren, og man kan jo nøjes med en flaske vand til en flad 20’er, hvis budgettet ikke er til mere.

Gló har i øvrigt retter med kød, hvis man ikke kan undvære. Men prøv nu at gå all in på planter. Du vil ikke fortryde det 😉

Gló ligger i bunden af Magasin ved siden af Mad & Vin.

Gló magasin vegansk mad urbannotes.dk

Souls
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg første gang hørte om Souls. Men den lille restaurant på Østerbro har været hypet i København i nogen tid. Og det er der en grund til.

Stedet er hyggeligt, rart og hjemligt indrettet, og så er maden (og limonaderne) utroligt god!

Som på de fleste andre veganske er menuen bygget op omkring bowls og burgere. Men hvis det fungerer utroligt godt, hvorfor så egentligt også ændre på det?

Uanset hvad du bestiller, så top din bestilling med en omgang sweet potatoe fries med vegansk aioli til deling. Det er hyggeligt og smager vanvittigt godt!

Souls er et travlt sted, så det kan være en god idé at bestille bord, hvis ikke I vil gå forgæves.

Souls ligger på Melchiors Plads på Østerbro.

Souls østerbro københavn vegansk mad restaurant urbannotes.dk

42Raw
Der er nok nærmest ikke den ret, jeg ikke har smagt på 42Raw! Og det hele har faktisk smagt fantastisk!

Alt på menukortet kan med andre ord anbefales, og det lige fra de meget syndige pandekager (bestil bare den lille portion, du kan helt sikkert ikke rumme mere …), til de meget sunde salater og til den utroligt mættende brunch.

Desuden er vores lokale 42Raw Lillemandens favoritsted, fordi han elsker deres chokoladecookies. Og jeg tager gladeligt med, hvis jeg må bestille en cortardo med cashewmælk.

Lad dig i øvrigt ikke forlede til at tro, at alt maden på 42Raw er råt. Det er det ikke. Men maden på 42Raw er fuldkomment plantebaseret. De fleste portioner på 42Raw er i øvrigt massive, så man går sandsynligvis ikke sulten derfra,

42Raw ligger i Pilestræde i indre by, i Frederiksberg Centret samt i Waterfront shopping. Vi hænger altid på vores lokale 42Raw her på Frederiksberg. Der er nemlig altid plads og dejligt luftigt.

42raw frederiksberg vegansk mad restaurant københavn urbannotes.dk

Video Video
Video Video falder måske ikke helt udenfor den kategori, som jeg indledte dette indlæg med at beskrive. Stedet er nemlig ikke halvt så indbydende som de andre tre.

Maden er dog alligevel værd at skrive hjem om, og derfor synes jeg, Video Video har fortjent en plads på listen.

Video Video laver nemlig de vildeste indbydende bowls til en utroligt fair pris, og de kan passende ledsages af en at de utroligt gode veganske cocktails og mocktails.

Og hvis man ikke gider at sidde indenfor, hvor det ikke er helt så indbydende, så kan man istedet snige sig udenfor og nyde sin mad, mens man kigger på den brogede flok, der holder til på Christianshavn, hvor VideoVideo ligger.

Nærmere bestemt ligger Video Video på Dronningensgade 42 på Christianshavn.

video video christianshavn vegansk mad restaurant urbannotes.dk

Sprang I i øvrigt desserten på restauranten over? Så læg vejen forbi Nicecream Copenhagen, som har butik i Elmegade og på Vesterbrogade.

Nyd en vegansk is, der smager, så blåbærene synger!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

nice cream copenhagen urbannotes.dk elmegade vegansk is

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor vil du beskytte din hud mod luftforurening