Spis dig til en sund hud

Gló: En vegansk islænding flytter ind

Har din vej ført dig forbi Magasin på Kongens Nytorv over de seneste måneder, har du sikkert set det massive byggerod, som huserer i underetagen ved Mad & Vin.

Der bygges, bores og laves om, og nye beboere er på vej til at flytte ind.

Blandt disse er Islands absolut mest populære sunde restauranter: Gló.

Faktisk er restauranterne i Reykjavik så populære, at selveste Ben Stiller åbenbart spiser der, når han lige er et smut omkring Island. Ja ja, som Hollywood-stjerne, må man jo holde sig fit …

glo-reykjavik-koebenhavn-magasin

// Gló er fastfood på den sunde måde. Og så kan stedet noget, som indre by mangler.

Og nu er turen altså kommet til københavnerne, som i øjeblikket ikke helt kan få nok af det sunde køkken, og der derfor er plads til en restaurant som Gló, der primært har fokus på veganske retter, men som, i modsætning til mange af byens andre veganske alternativer, også har det helt fint med at komme kød i burgeren eller kylling i salaten.

Det er faktisk nok en meget god strategi, hvis Gló vil være det sunde alternativ for en bredere masse. Jeg ved i hvert tilfælde, at det kan være svært at lokke manden med på 100 pct. veganske spisesteder, fordi bare tanken om, at han ikke kan få kød, gør, at han bliver en smule skeptisk.

mad-koebenhavn-glo-magasin

Selvom Gló først åbner sine døre i næste uge, var jeg i dag inviteret til en lille forsmag på, hvad Gló kan tilbyde.

Og hvis du straks tænker, at det er 42Raw om igen, så kan du godt tro om igen. (Ikke et ondt ord om 42Raw. Jeg elsker det skidt!!)

For godt nok er maden hos Gló primært vegansk. Og godt nok kan du også bestille en lækker morgenmadsbowl.

Men stilen hos Gló er markant anderledes end på de fleste andre restauranter, der bryster sig af at tilbyde sunde alternativer. Ja, hvis jeg ikke vidste, at Gló var et islandsk koncept, og jeg fik deres mad stillet foran mig, så ville jeg umiddelbart gætte på, at det var udtænkt på Bali, hvor de også mestrer at mikse kolde og varme, friske og tilberedte ingredienser til perfektion.

Maden på Gló er med andre ord lækker! Og den er anderledes ift., hvad vi ellers typisk får serveret i indre by, hvor caféburgeren (desværre) stadig lever i bedste velgående.

Gló er en ekstremt sund restaurant, der er forklædt som fast food. Og hele konceptet er udtænkt af Sólveig Eiríksdóttir, som er født og opvokset på Island, og hvis mor fokuserede meget på det veganske køkken allerede flere årtier inden, vi andre overhovedet anede, hvad den slags betød, og vi stadig var fast overbeviste om, at 3-Stjernet salami var frokostens grundstof.

Stifteren af Gló er dermed opflasket med ingredienser, der ikke minder det fjerneste om sovs og kartofler, hvilket også afspejler sig i den kreative tilgang til vegansk kost, som præger Gló.

smoothie-bowl-glo-urbannotes-dk

Bl.a. fik vi under lanceringen serveret en smagsprøve på overnight oat (køleskabsgrød) med et hint af lakrids, som smagte overraskende godt. Er man dog ikke til det, så serverer Gló også en mere klassisk smoothie bowl, som man jo faktisk aldrig går helt galt i byen med, hvis du spørger mig.

Min absolute favorit i dagens tasting menu var dog den sprøde, mættende og smagfulde middelhavs bowl med bl.a. virkeligt gode falafler, grøntsagsspaghetti, oliven og en tzatziki, som kunne smages flere timer efter indtaget 😉

// En himmelsk salatbowl! Hvis du synes, den ser utroligt lille ud, så er det altså, fordi vi blot fik serveret små smagsprøver i anledningen af pre-lanceringen. Så ingen panik, du skal NOK blive mæt ;-)

// En himmelsk salatbowl! Hvis du synes, den ser utroligt lille ud, så er det altså, fordi vi blot fik serveret små smagsprøver i anledningen af pre-lanceringen. Så ingen panik, du skal NOK blive mæt!

I det hele taget var mine smagsløg ret glade, da jeg forlod Gló efter at have smagt mig frem blandt mange af stedets retter. Og jeg fryder mig lidt over, at stedet blot ligger tre minutters gang fra kontoret, da jeg forudser en hel del frokostmøder i Magasins underetage i fremtiden.

Hvis du i øvrigt er til den utroligt hypede Bulletproof kaffe, som er lavet på kaffe, smør og kokosolie, så kan du desuden glæde dig over, at den vil være fast på kaffemenuen hos Gló.

Efter at have smagt Bulletproof for første gang i dag, så hopper jeg dog nok bare på den almindelig flat white med havremælk ved mit næste besøg, som sandsynligvis ligger i aller nærmeste fremtid.

Gló Food åbner i Magasins underetage den 29. juni. Se evt. hele menuen på Glós hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis dig til en sund hud