Fup og fakta om solcreme

Når monstera stritter …

Både på kontoret og i køkkenet har jeg dejlige monstera (aka bloggerplanten) stående.

Jeg synes, de er rare at kigge på, og så er de ret taknemmelige at have med at gøre – også selvom man ikke har grønne fingre.

De skal godt nok helst ikke stå i direkte sol. Men de lider til gengæld sjældent, hvis de tørrer ud, og så er de smukke og gror sig hurtigt store og flotte.

monstera-tips-vanding-luftroedder-urbannotes-dk

Men på det seneste er begge mine monstera begyndt at “stritte”. Der er, nærmest over nat, groet hårde, mørke grene ud fra stænglen, hvilket ser ret underligt (og knap så pænt) ud.

Jeg undrede mig meget og blev helt bange for, om de begge pludseligt var blevet syge. Og da jeg har flere plantekyndige følgere på Instagram, valgte jeg at spørge der.

Det varede lidt tid, men pludseligt vendte en håndfuld tilbage med, at det var “luftrødder” eller “fugtrødder”, som stritter direkte ud fra monstera, og at den slags kan blive meget lange.

De er, lød forklaringen, en monsteras måde, hvorpå den får fugt fra luften.

Da jeg postede et tak på Instagram, fik jeg spørgsmålet om, hvad de strittende rødder på monstera så var fra rundt regnet 10-15 andre mennesker, så nu tænkte jeg, at jeg ville poste det offentligt, da det tilsyneladende er helt kendt adfærd for monstera at slå lidet flatterende luftrødder.

monstera-luftroedder-luftarme-bloggerplanten-urbannotes-dk

Eftersom rødderne er knap så kønne, undersøgte jeg i øvrigt efterfølgende, om man kan “studse” dem lidt. Det kan man, fandt jeg ud af, godt.

De fleste kilder råder dog til, at man ikke skamløst klipper alle de strittende grene på monstera af.

Ja ja, man kan sige meget om Instagram. Men helt skidt er det ikke, at man har et internationalt online-netværk af mennesker, som ved et og andet.

Ikke mere monstera-snak nu. Lillemanden fylder år i morgen, så de sidste gaver skal pakkes ind, kager skal bages, og så skal jeg ellers tidligt under dynen med en god bog, for han sover nok ikke til meget mere end kl. 6 af ren og skær spænding 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fup og fakta om solcreme