[ Opskrift ] Nemme, grove pølsebrød
Ja, ja, det er nemt at købe hotdogbrød i supermarkedet, men selv de grove pølsebrød fra posen mangler lidt bid, tyngde og smag.
Derfor har jeg vovet mig ud i at eksperimentere med hotdogbrød – de hjemmebagte, økologiske og grove af slagsen.
Det tager kun cirka en times tid, fra man hælder vand i skålen til, man kan hive brødene ud af ovnen, og langt størstedelen af den tid går med hævning, så det er virkelig nemt.
Opskrift på grove, nemme pølsebrød
Du skal bruge (10 stk.):
2,5 dl lunken vand
25 g gær
1 spsk. madolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g rugmel eller groft mel
275 g hvedemel
Evt. mælk til pensling og sesamkerner til at drysse på toppen
Sådan gør du:
Hæld lunken vand i en skål, og smuldr gær i. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.
Lad den herefter hvile i 10-15 minutter.
Fordel dejen i ti klumper, og rul hver klump til en pølse. Læg de små pølsebrød på en bradepande med pagepapir, og lad hæve i 30 minutter.
Pensl med mælk, og drys evt. med solsikkekerner. Bag i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader.
Lad køle af, og spis som pølsebrød eller hotdogbrød.
Ingen kommentarer endnu