Den store solcremeguide

[ Opskrift ] Nemme kanelboller til den søde tand

Når nu man pludseligt rammes af trangen til noget sødt, og man ikke lige har noget i huset, så kan en simpel kanelbolle altså gøre underværker.

Jeg bruger en helt almindelig bolleopskrift, som jeg tilfører ganske lidt sukker, og så får de ellers kanelsnask på toppen.

Jeg sørger desuden næsten altid for, at der er noget gods i det kagelignende brød. Lidt havregryn og rugmel gør kun smagen og konsistensen bedre – og det mætter mere en helt hvidt brød – PLUS at man med lidt god samvittighed kan spise eventuelle rester som madpakke dagen efter.

Kanelboller giver et rigtig godt lille sukkerfix samtidig med, at de mætter og smager rigtig godt! Min opskrift er, som altid, lavet lidt på slump, men gå efter en lind bolledej, så er du godt på vej.

kanelboller-nemme-boller-med-kanel

Opskrift på nemme og grove kanelboller

Bolledejen:
Lunkent vand
25 g gær
En knivspids salt
En tsk sukker
En tsk. madolie
En halv tsk bagepulver
1 dl. havregryn
1 dl. rugmel
2 dl. hvedemel

Kanelsnask:
1 spsk. smør/margarine
1 tsk. flydende sirup
1 tsk. rørsukker
2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du:
Opløs gær i lunkent vand sammen med salt, olie og sukker. Tilsæt havregryn, rugmel og bagepulver, og hæld hvedemel i, til dejen er lind. Ælt evt. på et bord med mel, hvis du vil have dejen mere luftig.

Lad dejen hæve i 20-30 minutter.

Hæld smør,  sirup, sukker og kanel i en lille skål og rør godt rundt.

Sæt bollerne på en bageplade, og smør kanelmassen på toppen.

Bag i ovnen ved 180 grader, til bollerne er let brune og kanelmasen smeltet.

Nyd bollerne afkølet, eller flæk dem, og spis med riiiigeligt smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store solcremeguide