[ Opskrift ] Velduftende thairet med grønt, ingefær, lime og cashew

SOS = Save Our Skin

[ Indeholder reklame ]

Weekenden var heldigvis forholdsvis mild. Men jeg synes godt nok, vejret og kulden så småt er begyndt at bide lidt fra sig de fleste morgener efterhånden. Det kræver handsker, halstørklæde og en lun jakke. Og det kræver, ikke mindst, nogle gode hudplejeprodukter, der kan beskytte huden mod kulden.

Vejret er jo kun lige begyndt. Om lidt får vi frost, og med frost kommer sprukne læber, tørre hænder, ru knoer og en hud, der i det hele taget brokker sig og bliver porøs.

Det er altså ikke kun sæsonen for at tænke i helbred indefra. Det er også den tid på året, hvor det er en god idé at tænke på hudens helbred og tilstand.

Herhjemme bruger vi som regel så mange tuber creme i løbet af de kommende måneder, at man kunne fylde en hel supermarkedshylde med dem. Vi skal nemlig ikke nyde noget af, at huden pludseligt giver op i kulden.

Og faktisk synes jeg også, man fryser en del mindre, hvis huden er godt fugtet, hvilket bestemt er en af de ting, jeg sætter stor pris på, når nu jeg cykler året rundt.

sos creme juhldal phformula xellence avène urbannotes.dk

Der skal gode, fede cremer til og gerne masser af det.

Og hvordan finder man så de bedste produkter til tør, kedelig, ødelagt og porøs hud? Jamen det gør man faktisk ved at ‘sende et SOS’. Selvom der findes mange gode cremer derude, så er det dem med en vis grad af SOS, der her passende kunne være forkortelsen for Save Our Skin, der giver den bedste beskyttelse.

En såkaldt SOS-creme er nemlig kendt for at være beskyttende, fugtgivende, helende og for at holde på fugten – alt det, som vi vil have i en creme i vinterkulden.

Er du på herrens mark ift., hvad du skal kigge efter, hvis du skal slippe for endnu engang at ende med ødelagte læber, tørre hænder og sart hud? Så har jeg samlet lidt inspiration til din huds SOS nedenfor.

SOS Lip Rescue
Læberne er noget af det første, der tørrer ud, når først kulden melder sig. Huden på læberne er nemlig ekstra tynd og mister således hurtigt fugt og sin barriere. Smør derfor altid dine læber hver morgen og hver aften før sengetid.

Er uheldet alligevel ude, så har pHformula netop lanceret en helt ny SOS Lip Rescue, som er en medicinsk læbebalsam, der sikrer heling og gør læberne bløde igen. Desuden indeholder SOS Lip Rescue menthol, som både køler og virker forfriskende.

Jeg er allerede vild med den og satser på, at jeg for engangs skyld skal gå en vinter imøde uden læber, der hænger i laser.

pHformula SOS Lip Rescue forhandles hos hudplejeklinikker.

Cicalfate
Får huden rifter, bliver den irriteret eller begynder knoerne at sprække i kulden, er gode råd dyre, og man har brug for en creme, der hurtigt kan reparere den irriterede og sarte hud. Det kan Cicalfate Repair Cream fra Eau Thermale Avène.

Sidste vinter brugte vi næsten en hel tube, og faktisk har vi altid en Cicalfate creme stående til de der små rifter, sår og andet, som kræver hurtig lindring og beroling.

Man smører bare området 1-2 gange om dagen og vupti, så er huden så god som ny igen.

Eau Thermale Avène Cicalfate forhandles bl.a. her.

P.O.S.T. Resurfacing Cream
P.O.S.T. fra pHformula er et lille vidunder til tør og sensitiv hud. Den lille tube gør ikke meget væsen af sig, men den udretter mirakler, hvis man har brug for det.

Cremen er rig og blødgørende og giver huden maksimal fugt. På et par dage kan den altså udrette mirakler, hvis man bruger den 1-2 gange dagligt.

Forleden hang hele min hage fx i laser efter en lidt hidsig syrepeeling. Men med brug af P.O.S.T Resurfacing Cream gik der kun to dage, og så var min hage helt som ny igen.

Det er helt sikkert en creme, man vil have i nærheden, hvis vinterskaden er sket.

pHformula P.O.S.T. Resurfacing Cream forhandles hos hudplejeklinikker.

PSO Speciallotion No. 12
Nu er der jo ingen, der siger, at man absolut skal vente, til skaden er sket med at pleje huden maksimalt. Der findes mange cremer derude, som er gode til at forebygge og forberede huden på mere ekstremt vejr.

En af disse er Juhldal PSO Speciallotion No. 12, som er både plejende, styrkende og opbyggende, og som altså forebygger tør og sensitiv hud.

Cremen tilfører huden olier, der beskytter mod udtørring ved at mindske hudens fugttab i det kolde vejr, og den stimulerer desuden hudens collagenproduktion.

En stor bonus er, at cremen fra Juhldal trænger super hurtigt ind sammenlignet med mange andre cremer, der kan det samme.

Juhldal PSO Speciallotion No. 12 forhandles bl.a. her.

Visible Change
Vil man have én creme, der kan lidt af det hele, så kan man passende kigge mod Xellence og cremen Visible Change SOS Power Cream.

Visible Change har nemlig ikke fået sit navn for sjov. Det er en power creme, som man vil have i nærheden, når man får sår, lette forbrændinger, kløende hud, insektbid eller, når huden er ru, tør og irriteret af kulden.

Huden beroliges og heles på blot få dage ved regelmæssig brug. Og så er cremen genial at have i nærheden, hvis man får den der typiske røde og tørre tud af at pudse næse for ofte.

Xellence Visible Change SOS Power Cream forhandles bl.a. her.

SOS Eye Rescue
Vi ved godt, at solen giver os rynker. Men hvad med kulden? Når huden mangler fugt, får den også svært ved at regenerere sig selv, og det kan stille og roligt være vejen til en lille fin linje eller otte.

Særligt den tynde hud omkring øjnene kan være sart over for kulde, hvis man ikke beskytter den.

pHformula SOS Eye Rescue er særligt udviklet til den tynde hud ved øjnene og virker udglattende på både fine linjer og på hævelser og mørke rande. Desuden tilfører den masser af fugt, forbedrer huden elasticitet og har primer-egenskaber.

SOS Eye Rescue indeholder derudover lysreflekterende ingredienser, der lysner huden under øjnene, hvis nu man skulle gå hen og ligne en, der er trættere end træt i vinterkulden. Og det kan jo ske.

pHformula SOS Eye Rescue forhandles hos hudplejeklinikker.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

2 kommentarer

 • Mona J

  Mine læber er allerede begyndt at hænge i laser. Må helt sikkert prøve den læberedning denne vinter! Tak for gode tips og en god blog <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Hvor er du sød! Og ja, hvis dine læber allerede nu reagerer rigtigt meget, så er det bare om at begynde at fugte effektivt med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Velduftende thairet med grønt, ingefær, lime og cashew