Verdens sjoveste bObles gynge-test

Sviptur til smukke smukke Montpellier

Kender du det, at det er det, man har allermindst forventninger til, som overrasker og påvirker en mest?

Vi skulle egentlig slet ikke have været til Montpellier i forbindelse med vores sommerferie i Frankrig. Ikke udover, at vi skulle have flyet hjem fra Montpellier Lufthavn.

I løbet af ugen i det sydfranske besluttede vi os dog for at forlade campingpladsen ved Cap d’Agde ved formiddagstid, tage toget fra Agde til Montpellier og så tilbringe cirka seks timer i byen bare for at se noget andet end pool, strand, turistfælder og campingpladsliv, som man ærlig talt godt kan få nok af efter en uge af den slags.

Og jeg er SÅ glad for, at vi gjorde det! For Montpellier er da den fineste lille by (på størrelse med Aarhus, så ikke så lille endda), jeg længe har set!

rejs-til-montpellier-boern-rejse-ferie-urbannotes-dk

Vi tog turen fra banegården i Montpellier, gik ind i centrum og ad de små bitte smøger og gader, der emmer af historie, hygge, små hemmelige kroge og street art hist og her.

Byen byder på alt, hvad en mindre storby skal byde på: Kaffebarer, fortovscaféer, en karrusel i bymidten, butikker (primært high street shopping) og så ellers en masse historie.

Mange af gaderne er forholdsvist smalle, og i disse ligger et væld af bitte små butikker, små vinoteker og sandwichbarer.

Det er vanvittigt hyggeligt og virkeligt fint. Man skal huske at kigge op (også selvom man får solen i øjnene), for selvom mange af bygningerne er af ældre dato og er noget slidte, så er der fine, finurlige og pusseløjerlige detaljer alle vegne.

frankrig-montpellier-gammel-by-urbannotes-dk

Vi havde de seks timer i Montpellier, hvilket var nok til at spise frokost, gå indre by rundt og spise macarons og is og drikke iskaffe, milkshake og masser af vand (det var en varm dag). Man kunne sikkert godt have brugt en hel dag i byen, men vi skulle jo i lufthavnen.

En lille sviptur til Montpellier kan så fint anbefales, hvis man er på de kanter i forbindelse med ferien. Det er virkelig en af de fineste byer, jeg har besøgt!

frankrig-montpellier-rejse-urbannotes-dk frankrig-montpellier-sviptur-urbannotes-dk fransk-mad-montpellier-urbannotes-dk gammel-karrusel-montpellier-urbannotes-dk montpellier-frankrig-urbannotes-dk montpellier-urbannotes-dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens sjoveste bObles gynge-test