Wheat Disney er landet

Vatrondeller, der kan bruges igen og igen og …

Rundt regnet to om dagen. Måske fire-fem stykker på en dag, når der skal fjernes neglelak.

Det er mængden af vatrondeller, som jeg personligt bruger.

Derudover kommer de få stykker, som mine mænd derhjemme bruger – selvom deres forbrug årligt vist kan tælles på et par hænder.

Ganger vi det op på årsbasis, så bruger vi vel lidt mere end 800 vatrondeller på et år hjemme hos os alene.

De fleste af dem købes i supermarkedet, hvor de ikke forhandler de Svanemærkede varianter, og selvom vatrondellerne ALDRIG smides i toilettet, så virker det alligevel som frås. Vatrondeller er et engangsprodukt, som belaster miljøet – ligesom bleer, tamponer, bind, trusseindlæg etc.

Derfor har jeg nu i stedet kastet mig ud i at bruge små øko-tex certificerede stof-rondeller, som, udover at de ikke bidrager til brug-og-smid-væk-kulturen, faktisk også er noget blødere og rarere at bruge end de små vatrondeller, der ofte enten fnulrer, skiller eller har hårde kanter, der kradser.

De noget større stof-rondeller eller Reusable make-up remover pads, som de hedder, bruges, smides til vask og kan vaskes ved 40 grader.

genbrug-vatrondeller-der-kan-bruges-igen-genanvendelige-vatrondeller-urabnnotes-dk

Og ja, så tænker du nok, at så belastes miljøet jo bare af, at de skal vaskes. Men nu er det desværre sådan, at vaskemaskinen alligevel kører stort set dagligt herhjemme med to hankønsvæsner i husstanden … Og de små rondeller ryger bare med i en 40 graders vask og fylder jo ikke mere end en babysok samlet set.

Helt ærligt, så har jeg ikke brugt dem længe nok til at vurdere, hvor hurtigt, de evt. bliver ulækre og må udskiftes.

Men når den dag kommer, så tænker jeg, at de ryger i genbrugsposen til H&M sammen med alle de slidte sokker og hullede underbukser. Så kan de nemlig blive genanvendt ad den vej og blive til nyt tøj.

I øvrigt kan de sædvanlige vatrondeller ikke smides helt ud til højre, idet de små make-up remover pads, som navnet antyder, er skabt til at fjerne makeup. Jeg ville altså ikke bruge dem til neglelak eller lignende, idet jeg er ret sikker på, at neglelakken aldrig ville kunne fjernes fra pad’en igen, og så er de knap så genanvendelige.

De små genanvendelige stofrondeller (Reusable make-up remover pads) er fra Avéne. Desværre er lige disse ikke i handlen – men man kan kun håbe, at de bliver sat i produktion. Og desuden findes der en række andre producenter, der har fået øjnene op for de genanvendelige vatrondeller.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wheat Disney er landet