Ude godt, hjemme bedst

Charter i september – ingen ulemper, kun fordele (hvis man da kan få fri)

[ Sponsoreret indhold ]

Vi er mange, der valfarter ud af Danmark i industriferien. Naturligvis gør vi det. Det er jo der, vi forventes at holde ferie, vores arbejdspladser lukker måske ned for nogle uger, og poderne har ferie fra skole, børnehave eller vuggestue.

Samtidig er det ofte de uger, hvor vejret herhjemme i Danmark er bedst (indrømmet, den danske sommer i år var en undtagelse), hvor solen skinner, og hvor Danmark er smukkest.

Alligevel pakker vi kufferten og drager til Sydeuropa, hvor vejret egentlig ofte er lidt for varmt til, at vi nordboere rigtig kan nyde det.

Prisen for ferien er desuden på sit højeste – og naturligvis er de det. Det handler jo om udbud og efterspørgsel.

Vi er ikke selv meget anderledes. Vi har også nappet en dejlig varm charter i juli eller august, og så har vi rejst oversøisk til det gode vejr i vintermånederne. Og det selvom vi egentlig alle tre har haft fleksible ferier, der sagtens kunne lægges på andre tidspunkter af året. Eksempelvis i september, hvor vejret i Sydeuropa stadig er varmt, solen stadig skinner fra en skyfri himmel, men hvor stemningen og priserne er nogle helt andre, end de er i højsæsonen.

geraniotis-beach-kreta-urbannotes-dk

Efter netop at have tilbragt en uge på Kreta, vil september fremover helt klart være med i mine overvejelser, når vi skal planlægge årets ferie. Der er nemlig virkelig mange fordele ved at rejse på charter i september.

For det første begynder man at fornemme efteråret i Danmark i september. Derfor kan det være enormt godt for energiniveauet at tanke en masse sol og varme lige op til, at den kolde, mørke og våde tid begynder. Jeg har fået sol på næsen, varme i kroppen og energi til at tage nogle måneder, hvor jeg måske ikke ser solen mere end i småglimt – og detfra nu af og ind i marts.

For det andet er det liv, der er på sådan en charterdestination i september et helt andet, end det er i juli og august. Der er plads til større armbevægelser, der er knap så meget run på restauranter og forlystelser, og der er lige skruet ned for det til tider hekstiske byliv, som man kan opleve i højsæsonen.

For det tredje er klientelet på charterdestinationen et helt andet i september. Der er mange efterlønnere og pensionister, som ser deres snit til en lidt billigere og mindre varm chartertur i september. Til gengæld vrimler det ikke med børnefamilier, der laver larm og fylder i poolområdet. Stemningen er mere afslappet, og alle har overskud til et smil – også til ungerne i poolen.

For det fjerde er priserne i september jo nogle helt andre, end de er i de uger, hvor det er absolut højsæson. Man kan altså få en ferie, der er noget billigere, hvis altså man er så priviligeret, at man kan rejse udenfor højsæsonen.

For det femte er vejret absolut fænomenalt! Vi kunne ligge ved poolen en hel dag, besøge smukke strande og gå lange ture uden at have behov for at drikke 20 liter vand eller konstant trænge til at hoppe i noget vand, fordi vi var ved at smelte. Det var dog stadig dejlig varmt og meget mere som en skøn varm dansk sommerdag, og på en hel uge fik vi kun en lille byge, der varede i alt 10 minutter – og det var lige midt i vores frokost, så vi sad alligevel indendøre.

Sidst men ikke mindst kommer man retur fra sådan en rejse med en dejlig kulør og godt humør, som ingen andre omkring en kan hamle op med – med mindre naturligvis de også har været så kloge at rejse på charter i september 🙂

geraniotis-beach-platanias-kreta-urbannotes-dk kreta-geraniotis-beach-urbannotes-dk platanias-kreta-urbannotes-dk

Billederne er fra vores hotel Geraniotis Beach, hvor den afslappende stemning på det store hotelområde var på sit højeste. 

Jeg var inviteret til Kreta af Apollo.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ude godt, hjemme bedst