Skoletasken endelig i hus

En uge som pescetar

42raw-pescetar-blog-vegetar-veganer-vegansk-urbannotes-dk

I Danmark er det normalt, at drikke alkohol, når man er ude. Tager man ikke et glas vin eller en øl, så er risikoen for, at man bliver spurgt, om alt er okay, eller om man mon skulle være gravid, ret høj.

Når man pludseligt ikke lægger kød på sin tallerken, bliver det også bemærket, kan jeg afsløre. “Skal du kun spise grønt i dag?” er i så fald et af de spørgsmål, man møder. Knap så slemt som at blive mistænkt for at være gravid eller anonym alkoholiker, i øvrigt 😉

Jeg havde ellers tænkt mig, at jeg bare skulle holde mine nye vaner for mig selv. Jeg havde ikke tænkt, at det skulle være noget, der blev bemærket, at jeg fravælger kød for en periode eller måske for evigt (jeg har ikke bestemt mig endnu …)

Som jeg skrev for lidt over en uge siden, så gik jeg og legede med tanken om at lægge min kost om. Ikke for at tabe mig eller for, som sådan, at gøre noget for mig selv. Men mest af hensyn til miljøet, idet kød er en stor belastning i CO2-regnskabet, og jeg egentlig får en lille knude i maven over, hvor tarvelige vi er, når det kommer til at svine på Moder Jord.

Ofte er der ikke så langt fra tanke til handling, så nu valgte jeg bare at gøre det! Leve som pescetar!

Herhjemme blev det først bemærket efter nogle dage, hvor jeg selv gjorde opmærksom på, at vi jo altså ikke havde spist kød i nogle dage, og at jeg i øvrigt havde tænkt mig at skære kødet fra for en periode.

Dernæst var der straks opstandelse, for der skulle da kød på bordet! Men siden har der ikke været brok. Og jeg sørger også for ikke at trække andre ind i mit projekt. Men når mænnerne får hotdogs, får jeg blot salat og laks på de hjemmebagte hotdogbrød.

Ude i verden er det dog meget hurtigt blevet bemærket, når der ikke har ligget kød på min tallerken.

I øvrigt er det faktisk slet ikke svært at leve foruden kød. For det første får jeg masser af farverig mad med masser af smag, og for det andet så har vi spist meget mere varieret gennem den seneste uge, end vi længe har gjort. Der har været nye smagsoplevelser på tallerkenen og nye måder at gøre tingene på, hvilket har været super skønt.

Det kan dog være en udfordring at handle ind til. Specielt fordi jeg er havnet i Netto de seneste par gange, jeg har skullet handle. Og deres udbud af spændende fisk, vegetariske alternativer og interessante grøntsager er altså en anelse uinspirerende …

Når jeg dog har været ude (og det er sket en del gange i den seneste uges tid), så har det været utroligt nemt at finde noget lækkert på menuen eller i buffeten.

Oven i købet er flere af mine favoritsteder i København jo enten vegetariske eller pescetariske. Der er bl.a. de gode sushisteder og 42Raw, som jeg så sent som i dag har fejret weekenden på med en salat samt en skøn ice matcha latte med mandelmælk, som jo smager som et sundt marcipanbrød, der er hældt over is 😉

Alt i alt er det ikke hverken specielt svært eller begrænsende at leve uden ko, gris og kylling på tallerkenen. Tværtimod får man det rart og godt af det. Så … Jeg napper vist lige en uge til 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skoletasken endelig i hus