To timer for dyrene

Et hoteltip til Amsterdam

Det er nogle år siden, jeg sidst var i Amsterdam. Altså jeg har jo lige været da. Men ellers skal vi tilbage til 2014, hvor Lillemanden var en lille spirrevip, og hvor vi rejste til Amsterdam på en lille forårstur for at trille rundt med klapvognen, snuse til tulipaner og nyde en kaffe i solen på byens mange caféer.

Dengang lavede jeg en guide til Amsterdam med børn med alt det søde og sure, som Amsterdam kan byde på, når man sådan er afsted som småbørnsfamilie.

Denne gang var jeg afsted for at arbejde, så der var lidt (okay meget) mindre fritid og tid til at nyde byen. Men det var alligevel et glædeligt gensyn – særligt fordi solen endnu engang skinnede fra en skyfri himmel.

Amsterdam er nu engang bare fin, og jeg er vild med alle kanalerne samt de mange caféer og restauranter med udendørs servering. Og så er hollænderne faktisk et ret rart og imødekommende folkefærd.

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger

Noget, Amsterdam dog også kan, er små hyggelige og skæve huse, og hele indre by ligner faktisk et stort Nyhavn. Minus alle farverne, men ellers er der en del lighedspunkter.

Et af de små kanalhuse blev da også mit hjem for en nat i Amsterdam denne gang, og det var et så tosset fint hotel, at jeg endte med næsten at rende lige så meget på opdagelse på vores hotel, som jeg gjorde i selve Amsterdam.

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger

Hotel Mr Jordaan var nemlig ikke bare fint. Det var über fint og super autentisk! Det var som at træde ind i et forhistorisk Amsterdam, der lige var shinet op med funky citater, miljørigtige løsninger og et drys lækker husbåd.

Fra mit værelse, som lå i høj stue, havde jeg udsigt til kanalen lige ude foran, og jeg kunne ligge i hotelsengen, kigge ud på husene og himlen på den anden side af kanalen, mens fuglene sang i vilden sky lige ude foran hotellet.

Alle krogene på hotellet var fyldt med fede detaljer, morgenmadsbuffeten (som er noget, man tilkøber) var fyldt med hollandske specialiteter, wienerbrød, groft brød, cornflakes og sågar soyamælk til kaffen eller til at hælde over den lækre overskudsagtige mysli.

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger
Værelset var småt, men det var indrettet lækkert og ret feng shui med alt, hvad man har brug for – også et par vandflasker, der var lige til at fylde op på hotellet og tage med ud i byen.

Desuden fik vi hver en goodiebag med hollandske lækkerier, da vi tjekkede ud. Det er nok første gang, jeg nogensinde har oplevet, at et hotel har sendt mig afsted med andet end en to-go kaffe, når jeg har afleveret mit nøglekort.

I det hele taget var alt på Hotel Mr Jordaan super overskudsagtigt, finurligt og fint, og jeg har allerede sagt til drengene, at vi snart må til Amsterdam igen, og at vi så skal bo på mit nye yndlingshotel i byen.

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger

mr jordaan amsterdam hotel urbannotes.dk rejseblog rejseblogger
Nu er tippet hermed også givet videre til dig, der eventuelt planlægger en lille forårsvisit i Amsterdam.

Noget helt andet … Da vi var i Amsterdam på familietur for nogle år tilbage, studsede vi i øvrigt over, at der var papegøjer i træerne i Vondelpark. Vi har talt lidt undrende om det siden men har aldrig knækket koden til, hvorfor papegøjerne levede i bedste  velgående der.

Undrer du dig også over det, så kan jeg afsløre, at det er, fordi der engang var et hus i Amsterdam, der brændte. På loftet i huset holdte en mand en hel masse papegøjer, som han slap fri i forbindelse med branden. Og vupti, så boede der pludseligt papegøjer i Amsterdam. Ja, jeg lærte også noget nyt om Amsterdam denne gang – også selvom det var en lynvisit.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To timer for dyrene