[ Opskrift ] Kartoffel-porresuppe (nu uden bacon)

Jagten på den pæne hud fortsætter – nu i behandling

[ Indeholder reklame ]

Du, som har læst med over årene, ved, at jeg i årevis har lidt af voksenakne.

Jeg har prøvet rundt regnet alle de typer hudpleje, der findes, mod uren hud og akne. Men lige lidt har det hjulpet i længden.

Jeg har også udsat min hud for en hel del behandlinger (lige fra diamantslibninger til dybderens, som har efterladt min hud helt rød og opsvulmet, og over syrepeeling). Men selvom det har givet et quick fix og har gjort min hud pænere i en uges tid, så har intet af det givet noget varigt resultat, når det handler om min hudtilstand.

De seneste par år har jeg fået bugt med min akne og bumserne, som primært viste sig at være hormonelt betingede, ved helt at skære mælk ud af min kost. Det har gjort en stor forskel. De sidste par bumser har jeg med god held bekæmpet med hudplejeserien fra LACTOClear.

Men jeg har bare stadig haft hudorme og andre typer urenheder, som har fået min hud til at se lidt “beskidt” og usoigneret ud.

Og hvis der er noget, jeg (sg*) ikke er, så er det beskidt og usoigneret!

Og min hud er da slet ikke, idet jeg renser den religiøst hver evig eneste morgen og aften hele året rundt. Jeg springer aldrig over, hvor gærdet er lavest – heller ikke, når jeg er ved at smelte helt ned af træthed.

Men du, der selv har tendens til urenheder, ved, hvad jeg mener.

Det er heldigvis ikke noget, der påvirker min hverdag som sådan, omend det er utroligt irriterende, at man ikke bare kan have en helt almindelig voksenhud.

pHformula beauty akademiet østerbro

For nyligt indvilligede jeg så i et eksperiment. Jeg er nemlig mere eller mindre blevet udfordret på, at  min hud faktisk godt kan blive pæn!

Min hudtype kan naturligvis ikke ændres. Den er kombineret med tendens til at blive fedtet uanset, hvad jeg gør. Men min hudtilstand kan altså godt ændres med lidt flid, behandlinger og en helt særlig kombination af produkter.

Udfordringen kom fra søde Rie, der til dagligt arbejdet i Beauty Akademiet; En klinik på Østerbro i København, som har specialiseret sig i brugen af pHformula produkter, men som også er eksperter inden for deres område. Noget, som faktisk ikke er en selvfølge, når vi taler hudplejeklinikker, har jeg over årene erfaret.

Søde Rie er ikke bare en hvilken som helst dame. Hun er nemlig særligt uddannet inden for pHformula, og så er hun den, der kører land og rige rundt for at uddanne andre i at bruge bl.a. pHformulas produkter.

Ries kyndige hænder var således dem, jeg endte under for rundt regnet en uges tid siden til en snak om min hud.

Vi talte bl.a. grundigt om, hvordan min hud var, og om hvad jeg var mest ked af ved min hud; De pigmentpletter, som jeg er så heldig at være blevet begavet med i årenes løb, eller mine urenheder. Og der må jeg i sidste ende jo indrømme, at pigmentpletterne kun generer mig et par måneder om året, mens urenhederne generer hver dag året rundt.

Rie kunne meget hurtigt konstatere, at dem kunne hun sagtens gøre noget ved med en behandling, men at hun lige skulle se, hvordan min hud reagerede på de produkter, som hun valgte at anvende. Desuden skulle hun se, om der skulle mere end en behandling til at ændre på min hudtilstand.

Men som hun sagde: Vi skal nok få din hud pæn! Ingen tvivl om det!

beauty akademiet østerbro pHformula

Jeg lagde altså mit ansigt i Ries hænder for en times tid til en behandling, der bestod af følgende:

– E.X.F.O. Cleanse: En rens og exfoliering af huden.
– Primer: En klargørende behandling af huden, som forbereder den til, at syrer, vitaminer og antioxidanter bedre kan trænge ind.
– SP complex: En exfolierende behandling, der skaber kanaler og sensitivitetstester huden, og som nok var den mindst behagelige del af behandlingen, idet den havde en lidt brændende effekt – som dog trods alt var til at holde ud.
– En let dybderens: Rie kan en helt særlig teknik, så man faktisk slet ikke mærker dybderensen! Jeg er stadig lidt i chok over den del, fordi jeg har lagt ansigt til utroligt mange smertefulde dybderens. Hendes teknik var helt vild, når man ellers er vant til at få smadret sit ansigt fuldstændigt af alt mulig og umulig masen rundt med negle i ansigtet!
– AC 1 solution: En syrepeeling med bl.a. salicylsyre, som dybderenser og har en antiinflammatorisk effekt.
– MESO terapi: En tur med en dermaroller med 0,5 mm nåle.
– Forsegling af huden med Vita C Radiance Activator: Et produkt, som lukker for de små huller, som dermarolleren netop har lavet, og som desuden fugter huden i dybden.
– Afsluttende maske (A.D.V.A.N.C.E.): En maske med aktivt kul (som også blev lagt over munden af egen fri vilje, fordi det giver smukke læber), og som renser og afgifter huden, mens som også virker nærende og opstrammende.
– P.O.S.T. Recovery Cream og C.C. Medium Cream: Så min hud igen fik balance og blev beskyttet mod solens stråler, nu hvor den var blevet behandlet med bl.a. syre og derfor var ekstra sensitiv.

 

Hele behandlingen, som Rie valgte til mig, hedder M.E.S.O Resurfacing og er en behandling, man ofte giver, når det handler om at bekæmpe uren hud.

Hvor mange andre ansigtsbehandlinger mod uren hud ofte primært består af en virkeligt smertefuld dybderens, så har M.E.S.O. Resurfacing istedet fokus på effektive produkter. Og der var også (til min store glæde) indlagt en lille pause undervejs til en skøn lille håndmassage.

Rie kunne efterfølgende have sendt mig hjem og have klappet sig selv på skulderen for et godt arbejde. Men faktisk anbefalede hun, at vi gentager processen igen om et par uger. Altså tre uger efter, at jeg har fået den første behandling.

Hun mener nemlig, det er det lange seje træk, der kommer til at gøre en forskel i længden. Til gengæld er hun også skråsikker på, at det rent faktisk kommer til at gøre en forskel, og så må jeg jo være hende, der stoler (og håber) på, at hun får ret.

Indtil videre har min hud været først en ganske lille smule øm efter peelingen, så fin og helt vildt lækker og med masser af glød, og nu, den typiske uge senere, har jeg fået et par hudorme igen. Men ikke noget vildt og på en meget mere overfladisk måde end ellers.

Dog glæder jeg mig til at få hele oplevelsen igen og se, hvad behandlingen så kan gøre ved min hud, hvis jeg er vedholdende.

Indtil vi skal ses igen, Rie og jeg, har jeg desuden fået strenge anvisninger om, at jeg kun må bruge de produkter, som jeg har fået anbefalet fra Beauty Akademiet.

Så det gør jeg lige nu, og de fungerer faktisk fint, omend jeg jo ikke kan sige noget om den længerevarende effekt efter brug i blot en uge. Men jeg lover, at jeg nok skal fortælle mere om produkterne fra pHformula, når jeg kommer længere ind i forløbet og begynder at se, om de gør en forskel for min hud sammen med målrettet behandling.

Jeg krydser i hvert tilfælde intensivt fingre for, at jeg kan få en væsentligt pænere hud (omend den nok desværre aldrig bliver helt 100 pct. pæn og fin), når søde Rie er helt færdig med mig.

Tjek evt. Beauty Akademiets Facebook-side ud, hvis du søger tips og inspiration til hudpleje af problemhud. Jeg synes, de deler en del gode tips, tricks og nyheder.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Kartoffel-porresuppe (nu uden bacon)