Lad udrensningen begynde

Juice cleanse, hovedpine og abstinenser

[ Sponsoreret indhold ]

I skrivende stund sidder jeg og indtager min aller sidste avocado shake i min tre dages juice cleanse fra 42Raw. Den smager godt, det er rart og afslappende, men det har også været lidt af en rutsjetur at leve af juice (og lidt morgenmad og salat) i tre dage.

Det har på flere måder været meget anderledes, end jeg havde forventet. Men alt i alt sidder jeg tilbage med en rigtig god mavefornemmelse (i bogstaveligste forstand), og det har været anderledes, sjovt og udfordrende at prøve.

Med tre dage på juice havde jeg forventet, at jeg ville være sulten og gnaven fra morgen til aften. Derfor lagde jeg også strategisk juice cleansen over en weekend, så jeg ikke endte med at slå en kollega eller kunde ihjel undervejs. Så var det i det mindste kun min lille familie, det gik ud over, hvis jeg virkelig blev sur i skralden, og de har vist i forvejen set mig fra mine værste sider over årene 😉 Det hører sig vel til!

Men jeg blev ikke gnaven eller specielt sulten undervejs, utroligt nok. På førstedagen gik alt stille og roligt.

42raw-juice-cleanse-udrensning-sundhed-urbannotes-dk

Jeg indtog morgenmaden (granola bowl), min formiddagsjuice og frokostsjuice, en eftermiddagssalat med broccoli, min sene eftermiddagsjuice og en aftenshake med jordbær (jordbær kan anbefales fremfor avocado, da den er sødere og derfor virker lidt som en dessert ovenpå alt det sunde …)

Efter så meget flydende kost havde jeg forventet at vågne lørdag morgen med et kæmpe hul i maven! Hullet udeblev, og jeg var faktisk ikke det mindste sulten, omend jeg havde en lille smule hovedpine, hvilket jeg ellers stort set aldrig har.

Jeg fik hentet min ration til andendagen lidt op ad formiddagen. Mens de søde piger fra 42Raw juicede, blendede og anrettede dagens cleanse, begyndte sulten dog at melde sig, og jeg endte med at indtage min granola på stedet.

42raw-juice-cleanse-udrensning-sundhed-urbannotes-dk

Efter nogle timer begyndte min juice cleanse-krise! Hovedpinen tog voldsomt til, og jeg fik en ubehag i hele kroppen, som gjorde, at jeg simpelthen måtte trække stikket på familielivet og lægge mig med hovedet på puden i et par timer. Jeg havde forventet sult og surhed og måske også en anelse ubehag som en reaktion fra kroppen, men jeg havde ikke forventet at blive slået helt skakmat på den måde.

Der er dog faktisk næsten ikke noget, en lur ikke kan klare. Så efter et par timer under dynen, var jeg nogenlunde klar igen – omend jeg endte med at synde lidt med et par nødder og et par tørrede figner, fordi jeg havde brug for lige at putte lidt sødt og salt i munden og for bare at tygge på noget.

Her til morgen vågnede jeg igen med let hovedpine. Vi havde dog en aftale med Løvernes Garde og en premiere i børnehøjde i Falkoner Bio, så vi endte alle tre med at spise morgenmad hos 42Raw. Jeg med en Acai Bowl med bær, bananer og kokos (er du gal, det smager som sommer i en skål!!) og resten af familien med hver deres 42Raw-favorit.

Hovedpinen forsvandt med morgenmaden, og resten af dagen er gået rigtig fint og med sædvanligt overskud til at handle ind, støvsuge, vaske tøj og alle de øvrige spændende ting, vi børnefamilier tilbringer vores søndage med! Måske en tand mere pirrelig end sædvanligvis, men jeg har ikke bidt hovedet af nogen, og energiniveauet har været helt fint – omend jeg virkelig savner en kop kaffe og en grovbolle med ost lige nu!

Apropos, så er sådan en cleanse jo virkelig en øjenåbner ift., hvad man egentlig putter i munden i løbet af sådan en helt almindelig dag.

42raw-juicekur-cleanse-sundhed

Min krop er jo blevet helt detox’et for de absurde mængder kaffe, jeg normalvis indtager på en dag – deraf sikkert også hovedpinen.

Derudover er jeg en sukkergris, der sagtens kan ondulere slik og chokolade på daglig basis – og sukkerfri cola indtager jeg stort set også dagligt. Så intet under, at min krop reagerer lidt voldsomt, når den pludseligt skal undvære alle de typiske stimulanser.

Selvom det ikke kun har været sjovt hele vejen igennem, så føler jeg som sådan ikke, at jeg har manglet noget. Jeg har været lidt sulten, ja, men det har ikke været absurd svært at gennemføre. Til gengæld har jeg nu en virkelig god fornemmelse i kroppen, og min mave føles sågar en lille smule fladere (brøddellen har lagt sig lidt.)

Indrømmet! Jeg har alt i alt snydt med én soyalatte på førstedagen samt lidt frugt fra morgenstunden, en kop kaffe med soyamælk på andendagen (og ellers et par kopper te – adr!!) samt en lille håndfuld nødder og lidt tørret frugt, og i dag smagte jeg så måske fem af Lillemandens popcorn i biografen, fordi han synes, det er så hyggeligt at dele …

En ting, jeg så absolut faktisk ikke har skænket en tanke i løbet af de seneste tre dage, er kød. Jeg spiser heller ikke nødvendigvis kød hver dag, men det er tæt på. Dog har det været super fint bare at leve af frugt og grønt og indtage en masse fibre og vitaminer ad den vej. I hvert tilfælde føles det som om, min mave har det rigtigt fint med det.

Kunne jeg finde på at gøre det hele en gang til? Ja! Det er jeg faktisk slet ikke i tvivl om! Trods hovedpine og kaffe- og sukkerabstinenser har det alt i alt været en rigtig positiv (og velsmagende!!) oplevelse, som jeg faktisk kun kan anbefale.

Jeg ville ikke kombinere sådan en cleanse med travlhed på job, alt for mange aftaler i kalenderen eller andet, som kræver ens fulde opmærksomhed.

Men hvis man har tid og mulighed for at se hele forløbet som en form for terapi for krop og sjæl og for at trække stikket lidt og gøre noget godt for sin krop, så er det et rigtig godt forløb.

42Raw gør ikke så meget larm med deres cleanse derude. Men det er bare at gå forbi den lokale 42Raw og spørge ind til de forskellige typer cleanse, som de tilbyder. “Min” cleanse var en såkaldt Easy Cleanse – altså den nemmeste af de tre forskellige typer juicekure, de tilbyder.

Se iøvrigt listen over juicer, morgenmad og salat i en 42Raw Easy Cleanse her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad udrensningen begynde