Fem gode solcremer til ansigtet + en vinder

Kvinde, du er din egen (og din søsters) værste fjende

Normalvis er jeg næsten klar til at gå i seng kl. 21.30 på en mandag. Men i går var jeg simpelthen inviteret i biografen til en meget tidlig privat forpremiere på filmen “I Feel Pretty” med Amy Shumer i hovedrollen.

Jeg var blevet lokket ud på det sene tidspunkt og i den anden ende af byen, fordi jeg havde fået fortalt, at det var en let og fin lille film, der nok skulle sætte gang i lattermusklerne – og derudover havde jeg bare utroligt meget lyst til popcorn, da jeg vågnede fra den lur, som jeg simpelthen måtte tiltuske mig efter, at der var sagt godnat til Lillemanden.

Ja, jeg er klog af skade og ved, at jeg ikke kan nøjes med 6 timers søvn uden at gå helt i spåner, så en lur måtte der altså til inden aftenens strabadser!

Bortset fra det havde jeg ikke de store forventninger til filmen. Men den viste sig faktisk både at være virkeligt fin og virkeligt sjov, og den havde derudover også et lille vink med en vognstang til alle os kvinder, som dybest set ikke synes, vi er gode nok, fordi vi altid lige kan være lidt slankere, lidt højere, lidt yngre – og i øvrigt også evigt og altid kan drømme om et pænere hjem, en lækrere mand og nogle artigere børn.

I det hele taget er der meget, vi kvinder kan drømme om at lave om på os selv. Vi er aldrig rigtigt nok.

Vi kan også meget nemt komme til at spejle os i hende, som har mere succes end os, og som har de artige børn og den lækre mand (eller, som i Amy Shumers tilfælde, en lækrere krop). Og vi kan hade hende en lille smule indvendigt, mens vi naturligvis smiler sødt ad hende og roser hende for hendes gode tøjstil … og så kan vi altid bagtale hende bag hendes slanke og velproportionerede ryg, når hun er gået, så vi måske (og så sandsynligvis alligevel ikke) får det lidt bedre med os selv.

Det værste er næsten, at vi ikke engang bliver synderligt klogere med alderen.

kvindeliv blog voksenliv urbannotes.dk louis nielsen day birger mikkelsen briller marni totebag shoppingnet modstöm denimjakke

Naturligvis hviler de fleste af os mere i os selv med årene, og usikkerheden glider lidt til side til fordel for børneopdragelse, logistik og det faktum, at vi knap nok har tid til at tænke en selvstændig tanke udover dem, som vi uundgåeligt er nødt til at tænke for at få arbejdsliv, familieliv og andre nødvendige forpligtelser til at hænge sammen.

Men alligevel bliver vi lidt ved med at konkurrere med både os selv og hinanden istedet for at bakke hinanden op og løfte os selv og andre kvinder, og vi glemmer lidt, at nok har hende, vi i al hemmelighed konkurrerer med, styrker og svagheder, men det har vi jo sådan set også selv. Og måske er netop vores styrker og svagheder dem, som hun misunder os og samtidigt hader os lidt for.

Istedet for at løfte os selv og andre kvinder, underminerer vi ganske enkelt os selv og hinanden, og vi kommer til kun at fokusere på det grimme i os selv – og have en smule dårlig samvittighed over, at vi overhovedet kan tænke sådan om andre. Ren loose-loose for alle parter.

Jeg skal ikke gøre mig bedre end de fleste andre kvinder. Men jeg forsøger at arbejde med at have nok i mig selv og at bakke både mig selv og andre op. Nogle gange er det dog svært, fordi det er et tankemønster, som ligger så dybt forankret i en. Men vi bliver vores egen værste fjende i situationen – og enhver anden kvindes.

Men ligesom Amy Shumer i “I Feel Pretty” pludseligt finder ud af, at det ikke er hendes yderst smukke alter-ego, der har scoret den søde fyr og har fået succes i livet, fordi hun pludseligt er smuk, men at det faktisk er hendes buttede lidt rødmossede selv, så tror jeg på, at vi alle kan være smukkere kvinder, hvis blot vi elsker os selv, respekterer os selv og hjælper os selv for, at vi kan gøre det samme for alle andre kvinder omkring os.

Så skal vi ikke prøve at love hinanden, at vi hanker op i os selv og vores selvtillid fra i morgen og i øvrigt ærligt roser og bakker hinanden op? Eller at vi i det mindste begynder at øve os selv på det?

“I Feel Pretty” har i øvrigt først officielt premiere den 31. maj. Men sæt lige kryds i kalenderen.

Godt nok er det en chick-flick, og din kæreste/mand vil helt sikkert synes, den er for åndssvag. Men den sætter tanker i gang og er samtidigt til tider så morsom, at man sprutter popcorn ud over sine ellers helt rene jeans.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem gode solcremer til ansigtet + en vinder