Siden sidst ...

Måske Black Friday alligevel kan være noget godt og rart

Indrømmet … Jeg går og lurpasser lidt med at købe vinterstøvler til Lillemanden, fordi jeg ved, det snart er Black Friday, og fordi jeg hellere vil betale 500 kr. end 1.200 kr. for et par støvler, som han endnu ikke har haft behov for at bruge.

Men ellers har jeg faktisk aldrig været fan af Black Friday. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal købe noget, vi ikke har brug for, bare fordi det er billigt. Og indrøm det nu bare, det er jo det, der ofte sker. Vi køber liiiige lidt ekstra, fordi det sgu da er et ret godt tilbud!

Og det skal vi lade være med. Altså hvis du spørger mig.

For det første er det vanvittigt skidt for miljøet med alle de billige basis t-shirts, der alligevel bliver skæve efter en vask, og som vi så ender med at smide ud igen efter, at de har ligget og gloet på os fra skuffen i et års tid.

For det andet er det skidt for vores velbefindende med alt det crap, vi får slæbt ind i hjemmet. Vi er der selv lige nu efter vores renovering, hvor jeg sådan drømmer om, at vi kan få sorteret og komme af med alt det skrammel, vi har samlet sammen over de 10 år, vi har boet i vores familiehjem. Det tynger på en eller anden mærkelig og ret fed måde.

black friday_planet nusa_balenciaga pung_maskie mundbind_urbannotes.dk

Nu er vi så i en lidt anderledes situation i år ift. Black Friday. Vi har lige haft en solid økonomisk nedtur, og mange af os står uden job eller på vippen til at miste vores levebrød. Og der kan jeg godt se det gode i at støtte den lokale butik, restaurant eller ydelse for, at ens medmennesker også skal have et job i morgen. Men, jeg synes, man skal gøre det ud fra devisen om, at man køber noget, man har brug for. Man køber det bare lokalt.

Og så er der så dem, som vælger at fokusere på at støtte en god sag fremfor at holde en forbrugsfest på Black Friday, og det, synes jeg, jo også er et dejligt og næstekærligt signal at sende. Fx fik jeg i går en pressemeddelelse ind fra evigt næstekærlige The Body Shop, hvor de skriver, at de dropper Black Friday i deres butikker og online. I stedet vil de, under overskriften “For Some It’s Black Eyeday Every Day”, støtte organisationen LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre), som arbejder for, at voldsramte kvinder og deres børn skal få en fremtid uden vold.

Man kan både støtte ved at donere i en The Body Shop butik, som The Body Shop så matcher. Eller man kan købe en fin The Body Shop Snow Globe gave, der udløser en donation på 40 kr. til LOKK. Man kan også bare købe den julegave, man i forvejen havde tænkt sig at købe i The Body Shop, hvilket også udløser en donation.

the body shop black friday

Der er sikkert mange andre, der laver lignende programmer med fokus på velgørenhed nu her til Black Friday. Dem glæder jeg mig til at holde øje med. Særligt, hvis det er i en lokal butik, hvor de sælger virkeligt gode vinterstøvler i str. 38,5 til en fornuftig pris …

Luften er ved at gå ud af (over-)forbrugs-ballonen, og hvis der er noget, mange af os sikkert har brugt corona-tiden på, så er det at evaluere lidt på, hvordan vi har lyst til at bruge vores liv – og med hvad.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst ...