Natcreme - fup eller fakta?

Modeuge med glamour – eller hvad?

I næste uge løber denne sæsons modeuge af stablen.

Der er dømt ømme fødder, pindemadder til morgenmad, frokost og aftensmad og kaffe i spandevis, så man kan holde gluggerne åbne, og kameraet knap så stille.

Men jeg glæder mig, og jeg ser altid frem til at få et glimt af, hvad der bliver trends om et halvt år.

Modeugen har nemlig, hvilket måske ikke alle ved, fokus på det, der kun lige er hoppet af tegnebrættet hos designerne, og som altså derfor ofte først kommer i handlen efter den sæson, som vi går i gang med nu.

Denne modeuge er det altså forår/sommer 2018, vi skal se nærmere på. Så det er ofte som at kigge lidt ind i fremtidens krystalkugle.

modeuge ciff kids urbannotes.dk

// Visitkort, læbepomade, lidt makeup til den svedige pande og en taskevenlig duft. Så er jeg mere eller mindre klar til et par dages modemesse fra morgen til aften.

Jeg oplever ofte at blive spurgt nysgerrigt til modeugen af folk, som aldrig har deltaget. Det lyder jo også glamourøst med sådan en modeuge. Men faktisk er det jo først og fremmest arbejde, og så et det networking og trendspotting. Der er altså ikke som sådan så meget første række, champagne og kaviar over det. Istedet er der trætte ben, ømme skuldre og masser af mennesker at hilse på.

Der var engang, hvor jeg deltog i adskillige modeshows i løbet af modeugen. Men det bliver man ærlig talt en smule stresset og træt af, fordi showsene ligger meget tæt på hinanden forskellige steder i byen. Herudover er man ofte ikke vigtig nok til at sidde ned på de ganske få stole, der er til rådighed, og så ender man med at bruge en masse tid på at stå i kø til noget, som man måske står allerbagerst for at forsøge at se, og som man så skyller ned med en lunken Somersby på vejen ud – og det uden at have fået mere end et kig til en frisure på en catwalk et sted derude i det fjerne.

Den slags bliver man for gammel til på et tidspunkt.

Modeshowsene handler desuden lige så meget om at blive set og forhåbentligt blive spottet af en street style fotograf. Det har jeg sågar også prøvet et par gange over årene (life goals!), men jeg var typen, der var så forundret over overhovedet at få en kameralinse rettet imod mig, at jeg sikkert lignede en tosse, og i øvrigt heller aldrig fandt ud af, hvor billederne egentligt blev brugt henne …

Jeg har deltaget i flere modeuger, end jeg umiddelbart kan tælle (eller huske). Men de seneste år har jeg kun fokuseret på at deltage i modemesserne, som løber af stablen samtidigt med showsene.

Messerne er lidt mere stille og rolige.

Det primære formål for udstillerne er jo at præsentere deres nye kollektioner for indkøberne fra butikkerne. Så som medie er man mest af alt en flue på væggen, der går og spotter nye spændende tendenser, mens man sørger for ikke at forstyrre for meget.

For mig handler modemesserne primært om netop at få et kig på, hvad der kommer, og hvad der er værd at holde øje med. Desuden synes jeg, det er interessant at se, om der sker noget helt nyt: Nye designs, nye mærker eller noget helt tredje.

Herudover er det, fordi jeg har været i branchen i så lang tid, også et hyggeligt og fint halvårligt gensyn med designere, sælgere og ejere af de forskellige mærker, som man efterhånden har kendt i årevis.

I sidste ende ender det desuden ofte med, at jeg kommer hjem med idéer og billeder til et par indlæg fra modeugen. Og det retfærdiggør også den tid, som man bruger på det (og de ømme fødder, som man efterfølgende har langt ind i weekenden …)

For dig, som sidder i den anden ende, vil modeugen sikkert være ligegyldig. Du kan alligevel først finde tingene i butikkerne til foråret næste år.

Men hvis du nu alligevel er nysgerrig for at finde ud af, hvad der bliver de hotte nye farver, trends og mærker, så kan du passende lure med på Instagram, hvor både jeg og en masse andre deltagere i københavns modeuges modemesser altid lægger billeder og videoer op fra messerne under #ciff (den generelle modemesse) og #ciffkids (børnetøjsmodemessen). Desuden finder du min Instagram her. Og jeg skal også nok dele lidt Insta Stories og billeder undervejs.

Og er du i København og lige ved at dø for at deltage i herlighederne, så ved jeg, at Copenhagen Fashion Week, traditionen tro, også afholder Copenhagen Fashion Festival, som er en modefestival midt i modeugen, og som alle kan deltage i. Der plejer at være nogle rigtigt fine arrangementer i blandt. Se evt. mere om Copenhagen Fashion Festival her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Natcreme - fup eller fakta?