Det kroppen (også) har brug for, når du ikke spiser kød

[ Opskrift ] Græskarsuppe med kokosmælk

Forleden købte jeg et lille græskar, og det var egentligt min tanke, at det skulle skrælles, snittes i mindre stykker, vendes i olie og i ovnen med et drys havsalt, hvorefter de små søde græskarfritter skulle dyppes i aioli.

Men da Lillemanden kom hjem, udbrød han: Skal vi endelig have græskarsuppe igen?! Og ja, så skulle vi naturligvis have græskarsuppe!

Det er da også en af mine favoritter, når det handler om supper. Den er cremet, sød, lækker, mættende og varmer dejligt på en efterårsdag.

Egentlig plejer jeg at vente til omkring halloween, selvom jeg synes, det er en lidt “lånt tradition”, med at servere græskarsuppe. Men nu kom vores lille efterårstradition i spil lidt tidligere i år. Så må vi gentage succesen igen til halloween.

Min version af græskarsuppe indeholder, hvis vi ser bort fra vand, kun i alt fire ingredienser. Og den er ret nemt lavet.

Men prøv den selv af, hvis du skal have varmen med en sød og lækker suppe, som også er velegnet til veganere.

opskrift græskarsuppe med kokosmælk urbannotes.dk

Opskrift på græskarsuppe med kokosmælk

Du skal bruge:
(til 3-4 personer)
4 store kartofler
Et hokkaido græskar
En terning grøntsagsbouillon
Kokosmælk (200 ml)

Sådan gør du:
Bring en stor gryde i kog med godt med vand.

Skræl kartofler og græskar, og snit det hele i tern. Kog kartofler og græskar gryden med vand, og kog, til begge dele er bløde.

Tag gryden af varmen, og hæld det meste af det overskydende vand fra.

Find en stavblender, og blend kartofler og græskar til en lind masse. Tilsæt en bouillonterning, og blend den ud sammen med kartofler og græskar.

Kog suppen op igen, og tilsæt derefter kokosmælk.

Smag til med salt.

Servér evt. med groft brød, saltede græskarkerner eller ristet rugbrød.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kroppen (også) har brug for, når du ikke spiser kød