Mon jeg ser 2, 5 eller 7 år yngre ud om 6 måneder?

Opskrift: Veganske snurrer med salte mandler

Kalenderen har været så overfyldt med forpligtelser på det seneste, at det ikke er blevet til meget tid i køkkenet. Den har stået på hurtige løsninger, lidt mindre kreativitet end vanligt og en smule mangel på overskud til at lave alt fra bunden, fordi der har været andre ting at tage sig til.

Samtidigt har vi jo i en længere periode ikke haft adgang til vand andre steder end på bagtrappen, hvilket heller ikke ligefrem fordrer til, at man kaster sig ud i de helt store bageprojekter og kokkeudfordringer.

Lillemanden har ellers gået og plaget om, at der var flere ting, vi skulle kaste os over. Men når man ikke lige har tiden til at lære fra sig, så bliver projekterne skubbet i en uendelighed.

Nu havde jeg dog lovet højt og helligt, at vi skulle have tid til at hygge os i køkkenet, når det blev store bededagsferie, så i morges startede vi med en skål yoghurt med frugt og mysli og gik derefter i køkkenet for at bage brød, som vi kunne spise til frokost.

Det blev til fine veganske snurrer (veganske, fordi jeg har brugt sojayoghurt istedet for “yoghurt-yoghurt”), som smagte så skønt, at vi vist nok kom til at spise hele pladen i løbet af dagen (godt hjulpet på vej af en sulten far, der vågnede til duften af hjemmebagte snurrer).

De veganske snurrer kan naturligvis også bare laves med almindelig yoghurt, og de salte mandler kan evt. erstattes med andre nødder, hvis man hellere vil det.

Men det er hyggeligt at lave snurrer, og de smager særligt skønt, hvis man lige flækker dem på midten og smører et dejligt lag smør, humus eller pesto på. Uhm …

Opskriften har jeg listet nedenfor.

I morgen kaster vi os nok over at lave noget sødt, som vi kan tage med til konfirmation på søndag (hvis ikke vi kommer til selv at spise det hele igen …) Men nu skal jeg lige rydde køkkenet for melspor. Ja, det griser at have børn med i køkkenet, men det er også fantastisk hyggeligt!

veganske snurrer med salte mandler opskrift snurrer urbannotes.dk

Du skal bruge:
(12 stk)
2 dl vand
1 dl neutral sojayoghurt
25 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. akaciehonning
250 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
1 lille håndfuld salte mandler
Olie

Sådan gør du:
Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gær i væsken. Tilsæt dernæst salt og honning.

Kom så din fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt med hænder eller en ske.

Kom hvedemel på bordet, og hæld din fuldkornsdej ud i melen. Ælt, til dejen er glat og slipper bordet. Stil dernæst din dej til hævning i en time.

Kom endnu engang hvedemel på bordet, og tag dejen ud af skålen. Snit dine salte mandler, og ælt dem let ind dejen.

Nu skærer du din dej ud i 12 lige store stykker, ruller hvert stykke til lange pølser. Tag hver pølse, bøj den på midten, og sno så nedefter. Rul din snurre sammen, og hæft enden af dejen i bunden i midten af din snurre.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 20-30 minutter, inden du pensler med lidt olie på toppen.

Tænd ovnen på 225 grader, og bag snurrerne i cirka 15 minutter til de har fået farve.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • Mona

    Ej! Hvor ser de gode ud! De må prøves meget snart 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      De smager SÅ godt! Også lækre som morgenbrød, skulle jeg hilse at sige!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mon jeg ser 2, 5 eller 7 år yngre ud om 6 måneder?