[ Opskrift ] Vafler med boghvedemel

[ Opskrift ] Velduftende thairet med grønt, ingefær, lime og cashew

Sociale sammenkomster handler ofte om mad. Og når man bor i et land som Danmark, så er der ganske ofte kød involveret, når der kommer mad på bordet. Derfor er det også stadig svært ikke at stikke bare en lille smule ud, når man er hende, der springer skinke, bacon og pølse over og istedet sidder og spiser tomatmadder og vindruer, hvis man endnu engang er endt et sted, hvor det ikke just er det grønne køkken, der er i fokus.

Når man spiser vegetarisk og iøvrigt ikke indtager mælkeprodukter, er det lidt som at være hende, der siger nej tak til øl eller vin, når man er til fest.

Man stikker en smule ud, fordi man ikke sidder og mæsker sig i svinekød. Ikke på den dårlige måde. Men på en måde, hvor folk lige får lyst til at spørge til, hvorfor man dog kun har tomat og rugbrød på sin tallerken, og hvorfor man ikke tager et stort stykke kage af lutter flødeskum. Og det gør de så.

En af de ting, jeg oftest bliver spurgt om, er, hvad vi dog så spiser, hvis ikke kød er hovedingrediensen på tallerkenen. Og det er sådan set nemt nok at svare på: Vi spiser grøntsager!

Og faktisk kan man jo erstatte al slags animalske produkter med noget plantebaseret. Det kræver egentligt bare, at man gør det! Naturligvis skal man også have fokus på, at noget af det grønne er fx bønner og linser med masser af protein. Men det er ikke svært.

Nu hvor vi går ind i den kolde tid, som også er den tid, hvor vitamin C, ingefær og andre naturlige helbredsfremmere er i høj kurs, har jeg sågar fundet en god gammel favorit frem.

For blot et par år siden lavede jeg altid retten med kylling. Men nu laver jeg den med masser af grønt istedet. Og det bliver den ikke hverken dårligere eller mindre sund af. Faktisk vil jeg næsten påstå, at den smager endnu bedre med broccoli og mukimame bønner (altså edamame bønner uden skal) end med kylling.

Den helt fantastiske duft, som lige netop denne ret spreder i hjemmet, er dog præcis den samme. Og duften er bestemt også en del af nydelsen ved denne thairet med grøntsager, lime, ingefær, hvidløg og alle de andre gode ting, som vi jo faktisk ikke kan få nok af i den kolde tid.

Den lækre thairet er, som den er, også velegnet til veganere. Men hvis du slet ikke kan undvære kød, så kan man altså putte kylling i.

vegansk thairet med grøntsager ris ingefær lime hvidløg madblogger urbannotes.dk

Opskrift: Thairet med grøntsager

Du skal bruge:
(til 3-4 personer)
300 ml kokosmælk
En håndfuld cashewnødder
Et bundt forårsløg
2 fed hvidløg
1 spsk frisk, hakket ingefær
2 store håndfulde frisk basilikum
3 spsk olivenolie
3 lime
Ris
Salt
Peber
Dine favoritgrøntsager
(fx broccoli og mukimame bønner eller lignende)

Sådan gør du:
Bring risene i kog i en gryde.

Rengør springløg, og skær i mindre stykker. Hak hvidløg og ingefær, og læg det hele i en foodprocessor, blender, eller (gør som mig) brug din Bamixa stavblender og en beholder.

Tilsæt de friske basilikumblade samt limesaft, og kør sammen, til du har en blød, grøn pasta.

Steg dine grøntsager i godt med olivenolie, og tilsæt så din pasta på panden.

Hæld kokosmælk til grøntsagerne på panden under omrøring, og lad retten simre. Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.

Smagen skal være frisk og mild.

Server over ris, drys til sidst med cashewnødder på toppen, og nyd duften og smagen af alt det gode.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

   

2 kommentarer

  • Line

    Hvor ser det godt ud! Det vil jeg glæde mig til at prøve 🙂 Jeg elsker alt, der er thaimad – og særligt, når det er fyldt med ingefær, hvidløg og lime. Uhm …

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Åh, det gør jeg også! Denne thairet er dog stadig mild i smagen, så den går til hele familien 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Vafler med boghvedemel